Novell Linn och Lea- del III

31746-126
Linn och Lea lirade jetset på lördagskvällen. Lekte låtsaslyx för sina sista tusenlappar. Det var inte ofta sådana stora pengar var orörda den sista helgen i månaden- ofta var de brända för länge sen.


De tog på sig sina finaste klänningar och pudrade varandra med röd rouge. Efter cigaretter och fniss på den tygblommesmyckade balkongen, tog de sina stora gräddvita paraplyer med mässingshandtag och gick iväg på höga klackar och raka ryggar till gayrestaurangen vid Nytorget.

Butchflatan som välkomnade dem förpassade dem till bardelen trots att tusenlapparna kliade i fickan på jakt efter att bli brända på lyx, gourmé, taxi och dyr sprit. Linn och Lea sneglade mot den mysiga restaurangdelen. Det var ju där de skulle sitta! Men antagligen såg de ut som bantande innerstadsbrudar som skulle unna sig så få kalorier som möjligt i form av en korg franskt lantbröd, lite gazpacho och en flaska rödvin.

De fick slå sig ner vid låga fotöljer och obekväma bord omringade av skrålande gaykillar och schlagermusik. Men efter att de beställt sina tre rätter: renrullader fyllda med valnötsfärskost, hjortstek med potatiskaka och syrade päron och cappucino och chokladtryffel med calvados till efterätt, såg plötsligt butchflate-servitrisen väldigt mycket mer tillmötesgående ut. Och vips så satt de på de bästa platserna i den lilla restaurangen.

De tittade djupt in i varandras ögon och livet var bra, där de satt bland levande ljus och planerade hur kvällen skulle sluta. Det fanns så många alternativ. Det var bara att sluka upp livet, den stora frågan var bara vilken mumsbit man skulle inrikta sig på. Och allt handlade som vanligt om killar.
 
De kände båda att de ville bort från den förutsägbara tryggheten hemma på söder.
-Ska vi dra ut till Farsta, Västerhaninge eller Skogås och gå på någon lokal krog? sa Lea. Kom igen Linn! Det har vi ju snackat om i ett år nu, att vi ska göra studiebesök och sopa mattan. Du bangar ju alltid..
Linn såg lurig ut och började le.
-Vi kommer garanterat att vara snyggast där. Vi skulle kunna dra hem de snyggaste snubbarna. Jag vill ha förorts i kväll!

- Nej, vi drar hellre till det snordyra, anrika utestället vid Kungsträdgården och knölar in oss mellan Louis Vuitton och Versace och dricker vodka martini med Pernot och gröna oliver resten av kvällen, sa Linn.
Du vet väl dessutom att bland alla slickers, skalpojkar, brats och jetsettare är det alltid 1 på 200 som är riktigt rå-het. Någon som är som oss, på besök. Det finns en förorts där i kväll, jag svär! Om du inte vill ha juggemaffian förståss...

- Okej, vi gör´t, svarade Lea.


Linn såg helt jävla nöjd ut och log så att det nästan gjorde ont i kinderna på henne. Nu hade hon dessutom börjat flirta med flatan som just för stunden serverade henne chilenskt, tungt rödvin under lugg och intensiva blickar.

Mätta och fulla av all calvados och vin hoppade de in i en taxi. Det regnade och taxichauffören pratade hemland och djurrike. Han försökte skrockande peka och skrika på bruten svenska att en igelkott sprang över vägen. Linn och Lea förstod till slut vad han menade och såg hur den kilade i regnet, tryggt på asfalten längs med den gula 20-talshusväggen. Taxichauffören verkade förundrad över att alla djur i Sverige var snälla djur, men att alla djur i hans hemland Kongo var livsfarliga.

De åkte som i slowad verklighet genom Stockholms gator medan afrikanska långsamma toner med märkliga avlägsna överstämmor, spelades i bilhögtalarna. Som vanligt ljög de för vakterna och sa att de var från Kran Reklam och att producenten plus två tjejer skulle komma senare.

Den långa, muskulösa vakten såg ut som att han hade fått något uppstoppat i röven när han synade dem från topp till tå. Tydligen var de tillräckligt snygga för att komma in.

Han lyfte på det röda repet och till hela köns förargelse gled de in i den varma lokalen. De fällde ihop sina vackra paraplyer med näsan i vädret. Näsan i vädret och strama ansikten, allt för att ingen skulle märka att de egentligen inte passade in. Linn kunde inte låta bli att slänga en blick ut mot de som stod kvar. De såg förbannade, blöta och bedrövliga ut.

Linn tog upp två cigaretter, en till sig själv och en till Lea. De beställde Pernotdrinkarna i stora vackra martiniglas. Ingen tändare hade de. De blickade ut över lokalen och skrattade till när de såg vilka människor som fanns här. Precis som de gissat hade ca 90% av alla killar Tiger-kavaj, J Lindeberg-jeans, La coste-skor och bakåtkammat vågigt kungahår. De stod som på en trappavsats och kunde se helheten. Men en person stämde inte alls in på de övriga. Lea tvingade Linn att gå ner, och fram till det två meter långa handjuret och fråga efter tändare.

Linn var vid det här laget så berusad att hon inte riktigt greppade Leas beräknande manöver. Att Lea redan innan Linn gick fram, visste att det var Linns smak av man. I alla fall just i kväll.

Han hette Sonny. Bara en sån sak. Och han var förorts. Kom från Bagarmossen men jobbade i baren på en krog i city. Linn visualiserade hur han skulle se ut där i baren. Som en förväxt jätte i ett dockskåp. Hon tänkte på sin minimala hall hemma i lägenheten och rös lite när hon tänkte på hur han knappt skulle få plats. Hans armar var svartgröna av heltäckande tatueringar, den ena fulare än den andra. Han hade rakad skalle, glansig French connection-jacka och vita Prada-sneakers.

- Han hånglade så bra att han säkert måste ha hånglat och knullat med tusentals brudar det senaste året! glittrade Linn när hon skulle berätta om upplevelsen. Det var så självklart, hånglet.

Han hade pratat i telefon när han fick syn på Linns korta klänning, när hon stod där i sina bruna stövlar mot en pelare, och iakttog honom. Mitt i samtalet gick han fram och böjde sig ner och kysste henne med hårdhet. Hans kroppstyngd gjorde nästan ont, trots att den bara varade i någon minut. Lea slet med henne på toaletten och Linn snubblade fram med hela bröstet fyllt av rus. Han hade kysst henne så bra!

-Han måste vara svårt kriminell som har råd med den jackan och och de dojjorna, sa Lea allvarsamt.

- Ha ha! Linn kunde bara garva åt eländet. Hon fashinerades av honom då hon aldrig tidigare haft något att göra med en kille av den typen. Framför allt hade hon aldrig ens petat på en sådan varelse förut.

Det var ju helt sanslöst att det blivit verklighet, deras planer. Han var ju precis den de hade sökt.Goodbye Holiday Girl- Goodbye


weee

 Semesterslut nu! Det här var den bästa sommaren på år och år!!

Jag ligger här i min varma säng. Om snart tre timmar är det första dagen på jobbet. Jag hör en klocka slå men jag ser den inte. Det är bara för att jag blundar så hårt! Måste sova nu men det roliga i sommar var så roligt att det bara snurrar runt runt runt i huvudet! Klockan är 03 och 37 och klockan 7 ringer alarmet.

Larmet går och lyckoruset kickar mig till vakenhet!

Här är sommarens bästa:

*
Slackandet runt i sommar-Stockholm med goda maträtter, sol och bekanta. Love it!
* Los Lyxos Villos och havet på Fårö med Millish
* När jag kom hem till en helt nyrenoverad lägenhet.
* Fransk frukost med nybakt bröd vid ett bord för två på en äng
* Lära känna Pete
* Grillfesten på min innergård då alla vänner kom
* Uppvaktas av snygga män
* När vi cyklade många långa mil och stannade var tusende meter och skrev rader som blev till en låt.
* Middagen med Cia
* Att jag fått bränna och gått ner tre kilo
* Gratischampagnen
* Alla ställen! Debaser och Pet Sounds uteserveringar, Spy Bars Humlan och Riche. Men mest F12 och Klub Neat såklart.
* Hammocken hos mamma
* Fika i timmar i skuggan på Café 70
* Sovtid när som helst på dygnet
* Tid med nya vänner som Esther, Toffe, Pete, Magnus, Marie Kry och Sesse.
* Häng med gamla vänner som Sofia, Sanne, Thomas, Mattemus och Ica.

Sommarens värsta:

* Knivmansgrannen som hotade oss till livet en dag
* Hawaian Tropic Anabolic Boys som vägrade lämna oss ifred
* När Millish såg cool ut men jag såg rädd ut på mingelbilden
* Bakfylleångesten som smög sig på en dag
* När nya och gamla vänner inte fann varann
* Fotbolls-VM
* Alla brända pengar

Bra nu:

* Få rutin
* En friskare lever
* Jobba med det nya reportaget
* Köpa mörka påklädda cleana höstkläder
* Ett seriöst liv

Hur kan nåt som varit så kul vara skönt att få slut på?Eftermiddagsdippar och vi dansade hela natten och jag drack bort alla tårar och alla mina kalla kårar och allt blev bra igen.

31746-122

Efter långa jobbiga eftermiddagsdippar med tårar ångest och en påtvingad sömn för att man borde sova efter dekadenta nätter dricker man rosé till high life igen. Någon ringde men jag vägrade svara för allt var bara grått och skit och jobbiga vardagsstunder. Många långa signaler av undrande vänner, vart är hon och vad vill hon och vad har hänt och varför svarar hon inte?
 Jo, för att allt är skit fastän jag vet att det ska bli bra och att alla jag älskar snart ska pussa mig för att jag är jag och JAG VET DET men just nu vill jag bara gråta och krypa in i mitt skal och ring inte mig och stör inte för jag har världens sämsta liv fast jag vet att det är bäst. Några rosagyllene druvdroppar till av underbaradricka med tretton procent och det är jag Millish å Pete och natten är vår. Vi drar till F12 och vi står på listan och för sekunden så vet jag att man inte kan ha det bättre för tänk på alla dem där som missar det här men på natten så vet jag att det är falskt falskt falskt.  Jag vet att det är äkta kindkyssar jag får av Jakob, Magnus och Cesse och hon den där snygga och han den där heta och de älskar mig i just det ögonblicket och jag älskar dem just till det här drickat och just till den här musiken och vi tar nåt tillsammans och allt blir roligare än roligast och vi dansar hela natten och jag lever det rätta livet med vänner förlivet men ändå åker jag hem och gråter i det tysta fast ingen vet.

Jag vaknar dagen efter det är morgon och solen lyser in mot mina latteväggar och några pojkar ringer fast ingen av dem jag vill ska ringa för det finns bara en jag bryr mig om och jag tänker på honom och jag ligger på min nybäddade säng och det doftar nytvättade lakan och örngotten är i linne fina och vita och jag önskar att den jag älskar var här fast sen kommer jag på att det finns fan ingen jag älskar å jag stiger upp och kokar mig en kaffe och ringer alla mina vänner och säger att allt är bra och att vi hade en sjuhelvetes kväll med vackra människor överallt och drinkarna var svala mot min tunga.
 

Jag lägger på och ännu en vän ringer och vi ska fika ihop och prata om det sjukaste som hänt på sistone och hon hamnade på mingelbilden på Stockholmfinest och han på Stureplan.se och de kände att de uppnått nåt och jag nickade till svar fast jag visste att det bara var knullaknarkakick och ingen love men jag sa inget för den äkta kärleken skulle komma till honomhenne också.

De vet det och jag vet det.

Men du som jag tänker på jag skriver till dig nu. Fattar du inte att det vi hade var nåt mer än bara sprit och poser och låtsad kärlek i fyllan den där natten då vi skrattade och kysste varandra och sen tog du mig och vi visste inte hur det skulle sluta för att just och då så kändes det som att det var vi i hela jävla jävla evigheten forever och du kände likadant för du sa det nästan till mig, men sen ringde du inte och jag låg där i min säng igen och längtade efter de blöta kyssarna och dina händer på min kropp och att du viskade de där orden i mitt öra som fick mig att bara skälva, fast det var inget mot då vi åt frukost tillsammans och jag tittade på dig riktigt ordentligt och såg att det var verkligen Du och Dig jag ville ha och det var större än någonsin eftersom jag inte hade kännt så på år och år.
 Jag tänkte och jag tänkte men det var så längesen nu och jag drack bort alla tårar och kalla kårar och jag kommer aldrig att säga det till dig för allt är bara strul och hångel och krångel.

Vi glömde varandra för det är enkelt i det här tempot i storastaden men tänk om Du visste att jag kände så, kanske fanns det hopp ändå men jag var så rädd för att visa så jag la upp fasaden och jag styrde upp med mina vänner och vägrade visa vad jag känner för mitt high life är ditt high life och det är grymmare än det jag levt på länge och jag trycker på recochpause samtidigt som i väntan och jag glömmer dig tills jag inte kan somna och jag trycker bort dig ur mina tankar och tankar lite vänskapsliv i stället och visst går det bra, men det är inte ja och du vet att jag inte kan sluta tränga bort dig glömma dig, men jag ska.
 

Hawaian Tropic anabolic boys på Fårö31746-120

De satt där med sina gigantiska muskulösa kroppar på rad. Insmorda Hawaian-Tropic-anabolic-berg. Deras pojkhuvuden såg oproportionerligt små ut i anslutning till de feta nackarna.


Jag kände hur en våg av rädsla sköljde igenom min arma kropp. De groteskt fula männen ville ha oss. En blixtbild flimrade förbi och fick mig att spilla ut halva ölen över det vita plastbordet på campingrestaurangen. Tänk att ha ett av de där bergen över sig! Hemska tanke! Jag såg mig generat omkring medan jag tafatt försökte torkade bort ölhavet med en ynka liten servett. Tänk om nån kunde höra vad jag tänkte?

 

Efter stora doser av friska varma vindar, cykelturer och långpromenader i den fantastiska Fårö-naturen var det dags för lite alk. Det var så vi tänkte jag och Millish tidigare på dagen. Millish föräldrars renlevnadsliv med müsli, motion och GI-mat hade fått mig att vandra omkring som en självgod narcissist. Mellan dagens fem obligatoriska måltider, som bestod av en perfekt kombination av nyttiga vegetabiliska fetter, näringsrika fibrer och uppiggande multivitaminer, inbillade jag mig att jag såg ut som en pinnsmal atletisk akrobatör. Det gjorde jag förståss inte. Det räckte inte med en veckas motion för att gå ner i vikt och bli muskulös, men min mentala status här och nu var att jag var smal, snygg och oslagbar. Bara lite ölar på den lokala campingen kunde få mig att återgå till mitt vanliga sunkiga och mer ödmjuka jag.
 
Jag, Millish och Millishs lillasyster rotade längst ner i våra väskor och drog fram våra en decimeters klackskor som hittills legat oanvända. En noggrann makeup och nytvättade vita kläder mot solbrun hud- och de blonda systrarna var strålande vackra på varsin sida av mig när vi beskådade varandra på rad framför toalettspegeln.

 

Vi cyklade bort till campingen och slog oss ner. Det var fotbollsmatch och familj efter familj ramlade högljutt in, iklädda Sverigetröjor. Många av dem hade svenska flaggor målade på kinderna. Det skrek och brölades och de tomma ölplastglasen drämdes i bordet när farsorna och morsorna törstade efter fler. Leffe och Gittan var ett faktum, en ganska skön omställning efter finkulturella diskussioner med Millish mor och far.

 

Det var då vi såg dem- bergen. Vi kunde inte låta bli att stirra på de uppradade männen på andra sidan poolen. De var säkert tio styckna och det dröjde inte länge förrän de upptäckte oss.

Jag armbågade Millish hårt i sidan.

-Vi kan för fan inte glo på dem! De tror att vi tycker att de är snygga!

Millish instämde och tillrättavisade även lillasystern.

-Det ska vi verkligen inte bjuda på.


Vi hann sitta där i en kvart innan en av dem kom gåendes.  Nu hade han hade dragit av sig brottarlinnet och de äckliga bröstmusklerna blänkte i solen. Han lyfte på sina fula svarta Blues Brothers-bågar och höjde ögonbrynen när han gick förbi, lite sådär lagom flirtigt. Jag stirrade ner i bordet.  Anabola-berget gick in i restaurangen och efter en stund var han tillbaka. 
-Låt det smaka, sa han glatt och ställde ner en högklassig glaskaraff fylld med is, rosévin och tre kylda vinglas. Vi tre bara gapade till svar.
- Jag heter Stoffe förresten. Men jag kallas för Biffen.
Han gled vidare och lämnade oss kvar med den eleganta karaffen mitt på det repiga bordet. 
-Vad gör vi nu?
Millish, systern och jag visste inte om vi skulle skratta eller gråta. Jag hade på min höjd väntat mig att Stoffe skulle fråga ”Vill ni ha en bärs brudar?” Men inte det här!? 

Det var väl bara att tacka och ta emot. Vi hällde upp vinet och luftskålade väluppfostrat med anabolic-bergen. Alla tio vevade med sina feta armar. De ville att vi skulle komma över.


Säkert ville de ha oss i knät också, tänkte jag och blev lätt illamående.
- Har de delat på anabola-burken eller? undrade Millish syster. Vi garvade mellan klunkarna men satte nästan vinet i halsen när Stoffe reste på sig och återigen var på väg mot vårt håll. Oh no!! 

Vi skruvade på oss. Men vi fick väl skylla oss själva som satt och drack det han bjudit på, grogghaggor som vi var. 
Han kom fram. Han började med att fråga om vi var här på semester. Ja, svarade vi i kör. Sen frågade han vad vi jobbade med. Vi hann inte ens svara innan han drog igång med att skryta om sitt jobb. Han var projektledare på ett dataföretag och det var tydligt att den enda anledningen till att han ställt frågan om jobb, var för att han ville briljera med sin lyckade karriär. Jag suckade och visade tydligt hur uttråkad jag var. Han blev plötsligt osäker och bytte samtalsämne.
-Ska ni inte komma bort och sätta er?
Tystnad. Väldigt pinsam tystnad.
-Nej, vi är för blyga, log Millish.

KADOSCH! Tack för den mitt älskade penntroll! Hon räddade oss ur den generande situationen med finess! Anabolicbergen fortsatte sin uppvaktning men tröttnade snart på vår snobbiga attityd. Senare på kvällen såg vi Stoffe-biffen och några av de andra (som säkert hette "Löken" och "Kylen") hångla med några unga pastellklädda turistbrudar a´ la Ibiza.

Som en vis äldre vän sa en kväll: Det finns någon för alla.

____________________________________________________________________________________-

Schas Du Knas

Schas Du Knas

Schas Du knas! Jag vill aldrig se dig igen.
Du stack hål i mig
med vassa nålar, min älskade vän


Stick du värdelösa stycke!
Sken bedrog och du grundlurade mig, ofta och mycket


Försvinn ditt svin, ditt smuts- ditt obehag.
Du fördärvade mitt bästa och vackraste
och såg aldrig mitt rätta jag


Gå så jag slipper se dig ditt fån.
Du skröt om dig själv, vilket hån!


Schas Du knas och värdelösa stycke!

Knas och schas, jag hatar dig så otroligt mycketStyla om en uteliggare

31746-116

Det slog mig en dag. Att man kanske skulle plocka hem en uteliggare och styla om honom. Ge honom en rejäl dusch, fixa frippan, köpa de hetaste plaggen och sen bjuda honom på en helkväll. Alla kompisar skulle ju undra vem den där coole heroinchica snubben vi börjat hänga med var?


Min hantverkare älskar mina fötter

Min hantverkare älskar mina fötter
(observera den ojämna nagellacken på stortån)

- Oj, vad mycket skor du har. Har du skor i alla de här kartongerna? Hans ivriga blick irrade runt bland mina tjugo franska medaljong-kartonger som stod uppradade längsmed hallväggen. Mellan ett lager damm och några stänk av vit färg i pannan såg jag hur svettdropparna trängde fram.

 - Ja.. Jo, jag älskar skor, svarade jag. Jag hoppades att svettdropparna inte berodde på upphetsning utan snarare den tryckande sommarböljan. För en sekund fick jag för mig att han var en av Sveriges tusentals fot- och skofetischister. Efter att ha jobbat på
Outsiders på kanal 5 och gjort reportage om Sockiplastmannen med 20.000 par sockiplast hemma, var det inte längre något som förvånade mig. Alla har vi väl våra böjelser, tänkte jag och stegade in i köket.

- Den här väggen skulle jag vilja slå upp. Och sen tänkte jag riva det här gamla serveringskåpet. Ja, jag vet att det är grymt snyggt och säkert K-märkt men det tar sån jäkla plats!

Min hantverkare satte genast igång att mäta, greja och filosofera. Han var tyst i ca fem minuter, satte pannan i djupa veck och efter det hade han allt i huvudet. -Jag vet precis hur du ska göra. Han var väldigt förtroendeingivande och utstrålade en rejäl kompetens och ett enormt lugn. Jag slappnade av. På 14 dagar skulle han riva väggar, slipa golv, installera och organisera hela paketet. Och han gjorde det felfritt.

Under de följade veckorna lärde vi känna varandra. Han hette Johnny, var ca 40 bast, var gift och hade barn. Flintis med sina 175 korta cm och med en stor kagge, stod han där i mitt ruttna gamla kök och skulle lösa alla mina problem. Han var grymt rolig och jag kände att jag kunde lita på honom helt och fullt. Han var en skön och trevlig snubbe helt enkelt.

När jag satte mig i Johnnys bil på väg till Centro, där han påstod att det bästa kaklet i stada fanns, hade jag redan bestämt mig för vilket slags kakel jag skulle pryda köksväggen med. Klarrött. Högglansigt klarrött kakel i 10x4 cm. För att visa exakt vilken färg jag ville ha på kaklet drog jag fram min västra fot.

- Så här! Den här färgen vill jag ha. Jag pekade på den högra stortånageln, rödmålad såklart. Johnny tittade ner och körde nästan av vägen på kuppen.

-Jaha okej. Men du. Du har en flaga där! Antingen så målar man väl helt nytt så att det ser perfekt ut, annars har man väl inget nagellack alls, sa han och log.

Det blev helt tyst i bilen. Vad svarar man liksom? Millish tittade på mig och var på väg att bryta ut i ett asgarv.
-Oj, där fick du bassning!

Johny förklarade att han var fot och sko-fetischist. 
- Ett par välskötta fötter med ett par välvårdade klackskor är det vackraste jag vet på kvinnor. Jag tycker man ska våga stå för sina böjelser. Det attraherar mig. Och dina fötter är väldigt fina, erkände han blygt. 

Plötsligt tyckte jag att det verkade helt normalt. Jag var ju svag för mörkt lockigt hår på killar. Och Ica älskade håriga bröst. Mattemus ville enbart ha supersmala tjejer. Millish föll pladask för långa snubbar och Fröken Kry älskade den där urnordiska looken på män.

Och Luvan som alltid varit svag för chippchoppare? Och som dejtat i alla fall tre styckna asiat-snubbar på rad. Var det mer normalt? Och var det ärligt talat mer normalt att killar inte kunde föra en vettig diskussion med en brud med stora lökar? Eller när de hade grava koncentrationsvårigheter ifall man klätt sig lite hor nån dag?

Jag garvade för mig själv och tänkte att i morgon ska jag svida upp fötterna ordentligt till Johnnys ära.

_____________________________________________________________________________________________________

De lyckliga normala och ouppnåerliga

31746-114

Det hade gått så långt att Linn och Lea hade börjat avskärma sig från verkligheten. De slutade ringa sina vänner och vännerna slutade ringa dem.

Men om någon mot all förmodan ändå slog en signal, kunde man höra trötta suckar eka mellan husen på innergårdsidan, på balkongen där de satt och sög i sig sina cigaretter och pratade om livet. Det kändes som att ingen förstod dem. Ja, det var några få personer förståss. Transan, konstnären och kanske Angelina. De få som stod ut med dem och som var lika konstiga som dem. Fast egentligen var de ju inte just konstiga, de var nog bara egocentriska och ansåg sig vara bättre än de flesta andra människor.
 
Som när de på söndagen åkte på IKEA för att handla rekvisita till Leas filmprojekt och de tittade på alla lyckliga familjer, alla glada farmödrar, alla unga friska snygga nyförälskade eller långvarigförälskade. Alla hög-gravida. Det folk som motionerade, klippte gräsmattor och skottade, de som hade familjemiddagar, de som såg svenska ut, de som hade babyblå och rosa bommullskläder och batikiga jeans.


De hade satt sig ner och tittat, matta i sina kroppar och yra i sina knoppar.  Båda tänkte samma sak. De undrade vad de själva var för slags människor. Om alla de här personerna visste hur de levde kanske de skulle tycka att de var knarkare. Eller alkoholister. Eller omoraliska, otroga, orena och ofina.


Å andra sidan visste inte de här människorna att de de facto hade en mer spännande tillvaro än dem. Då de frotterade med Stockholms gayelit, konstnärsvärlden, mediafolken, bratsen, gymgrabbarna, de koksade killarna, modellerna, fransmännen, HD-gängen, den amerikanska skönhetsdrottningen, transvestiten, grafittimålarna, kändisarna och en och annan spännande kriminell. Ja alla udda människor! Men var de bättre? De mådde knappast bättre i alla fall... De var trötta och utmattade och de längtade efter kärlek.
 
Äkta. Ren. Som det där unga paret som skrattade med varandra när de stod och valde garderobshyllor på avdelningen för förvaring och utrymme. Han som strök bort en lock av hennes solblekta äkta hår ur henns panna. Hon som tittade in i hans ögon och sa tack och gav honom en fjäderlätt puss rakt på munnen mitt i en ny mening, innan de skrev ner vilken hylla de skulle hämta på ta-det-själv-lagret.


De ville verkligen intala sig att de hade det roligare, i ren självbevarelsedrift. Att de levde ett mer spännande liv och att de var bättre. Men det höll inte riktigt. Det sprack, deras teorier om sig själva.


De umgicks ju under sektliknande former. När de var ifrån varandra ringde de till varandra säkert tio gånger per dag. Och delade varenda fundering, varenda känsloyttring. Varenda människa de mött berättade de om, hur obetydlig människan än var. Kanske var det nästintill sjukligt.


Senast i fredags när Linn gått hem ifrån jobbet blev hon plötsligt rädd för att hon var ensam i sina tankar
där hon gick på Hornsgatan. Hon upplevde ju så mycket på en sån kort promenad. Bara Lea kunde förstå hur hon upplevde molnen, restaurangerna, färgerna, dofterna och de stressade människorna. Då var det skönt att komma innanför väggarna hemma i lägenheten där Lea väntade med en hemgjord pastasallad gjord på soltorkade tomater, parmesan och krutonger.

De pratade om det. Att de skulle behöva få andra intryck, att de borde umgås med mer normala folk. Sina gamla vänner till exempel. Men det kändes som att det inte fanns någon återvändo.

Nu när de fått smaka på det sjuka livet skulle de inte kunna nöja sig med att i rofyllt tempo diska sin disk med en tv-kväll och lite chips som väntade. De tittade ju för fan inte ens på TV längre. De mindes inte sist de hade suttit ner och sett ett helt program. De slog inte ens på dumburken. De hade till och med gått så långt att de talat om slänga ut tvn och säga upp UPC.


Och de delade sina problem med varandra. De levde i varandras hjärnor. Hur dåligt hade inte Lea mått när Linn hade gjort slut med sin pojkvän för att han hade lurat henne. Då han sagt att han älskade henne men sen när hon började älska honom så drog han undan den sköna molnlika vackra mattan under hennes fötter. Fötterna som just höll på att läka och bli fina och mjuka.


Hur dåligt hade inte Linn mått när Lea höll på att jobba ihjäl sig på sitt långfilmsprojekt och den där hemska överklassprojektledaren njöt av att trampa på Lea för att hon var yngre, smalare och snyggare. Och projektledaren med sitt lismande falska sätt fått med sig hela filmteamet och övertygat dem om Leas bristande förmåga, oduglighet och inkompetens. Mådde en av dem dåligt genomsyrade det hela deras tillvaro. Visst var det jobbigt. De pratade länge där de satt och iakttog miljön omkring dem.


Allt skulle vara så svenskt ordningsamt och korrekt med hyllor i rad och siffror i slavisk ordning, på IKEA. Så rejält. Men de köpsugna svensson-människorna var lurade de med.

Alla såg lika bortkomna och dumma ut när de vände och vred på sina toalettskåpsanteckningar, där måtten inte stämde och där de yrade omkring och försökte dölja sin totala förvirring för varandra.

De reste sig upp från bänken de satt på, tog sina två vagnar fullproppad med ful rekvisita och började gå den slingrande, totalt ologiska vägen mot utgången. Lea såg nervös ut då hon fingrade på den fula plastmurgrönan som hon slängt ner i vagnen och som hon försökt dölja under tavlor och krukor. En sån där murgröna som alla bad taste-människor hängde upp på sina gultapetserade hallväggar. Murgrönan stod upp och stack ut överallt mellan ståljärnen. Hon skulle aldrig ta i en sån om hon inte var tvungen. Hon slängde förstulna blickar omkring sig och hoppades att det inte fanns nån cool snygg kille i närheten som skulle tro att hon köpt det till sitt eget hem. Men det fanns det ingen risk för. Alla snygga rätta satt på någon bohemig restaurang och åt brunch med polarna den här tiden på en söndag.


Ungarna skrek och brölade. En äldre, bystig och fet kvinna bufflade med sina armbågar när hon gick förbi. Det var så trångt på lamp-avdelningen att Linn till sin förfäran lyckades få tantens delfintatuerade feta arm, tryckt rakt på sin kind. Tanten var kall och fuktig i huden, precis som alla andra i det jäktade varuhuset. Plötsligt kände Linn att hon ville ta tag i närmsta mässingslampfot och klubba ner stormagade tanten, så att hon med en dov tung duns föll mot det grå linoliumgolvet.


De ville inte längre beblanda sig med de här människorna. Och de vägrade att köpa en tiokronorskorv och dricka den där äckliga multinationella Coca Colan, vid utgången.

Inte ens en portion köttbullar med lingon och brunsås kunde de tänka sig. De packade sina saker i miljövänliga gigantiska IKEA-påsar och släpade ut dem till den vita pickupen. De drog på högsta volym på Robyns senaste platta och skrek av befrielse när de fort! fort! fort! körde ut på E4:an igen.

______________________________________________________________________________________________________________


Hottien på Heta Linjen

31746-113

Våra vägar äro outgrundliga sa Jesus en gång - No shit liksom.

Jag satt där på flickrummet med Finesse-sprayad spretlugg och finnar på överläppen, doftade på slisksöta luktsuddar och lyssnade på Milli Vanillis souliga stämmor. Girl I´m gonna miss u. Eller nej. Antagligen var det Nevermind med den badande bebben på omslaget av LPn som snurrade runt i Panasonics senaste skivspelare.

Hello hello hello hello. Uttråkad slog jag det sedvanliga numret. Heta linjen.

Heta Linjen i Sundsvall var väldigt spännande när man var i adolescensen. Mellan de flåsande gubbarna, mellan skrikande snorungar och knastriga telefonlinjer kunde man hitta någon likasinnad. Det vill säga någon annan 14-årig, pubertal, rastlös lycksökare på jakt efter annat än de torftiga nöjen den lilla sketna hålan man växt upp i kunde erbjuda.

Trots min moders vredesutbrott den där lördagsförmiddagen då telefonräkningen damp ner i den hemsnickrade brevlådan med vitmålade krusiduller på, kunde jag inte sluta att tjuvringa till Heta Linjen. Vilket kan vara ödets nyck! Det visade sig nämligen att jag skulle lära känna en man som betytt väldigt mycket för mig. Låtom mig få presentera Mattemus, min bästa killkompis.

En dag fnissade jag och en annan dåtida fjårtisvän ikapp, när vi flamsigt pratade om allt mellan himmel och jord med pojkar i närbeliggande städer. Till slut fick vi kontakt med några roliga snubbar, en av dem var Mattemus. I en månad snackade vi. Varje dag roades jag till oanade höjder. Rapp i käften var han Mattemus. Jävligt rolig och oftast glad. Det dröjde inte länge förrän det var dags att träffas.

Den andre killen försvann som en blek skugga bredvid Mattemus uppenbarelse. Med en fet karisma stod han där. 1.90 lång över mina 1.40. Han hade världens största krull och ett karaktärisktiskt utséende.

Jag kommer ihåg att jag skulle pussa honom på halsen men i princip var tvungen att hoppa upp för att trycka mina glansiga fjortis-läppar mot hans nymanliga hals.

Jag blev väl lite fnissigt förälskad för någon vecka men ack säg väl vilken pojke som inte vann mitt hjärta på den tiden (annat är det idag i dessa kalla bistra tider. Nåväl). Mattemus och jag hängde titt som tätt. Medan alla mina väninnor röjde runt på den egna lilla hålans gator och torg drog jag iväg till den närbeliggande  grannstaden och festade. Jag fick alltid bo i Mattemus lägenhet. Ja, han hade faktiskt en enen lägenhet mitt i Härnta! Vilket var väldigt coolt på den tiden då de flesta barn var för hårt hållna av rabiata föräldrar som läst för många biblioteksböcker om lutersk barnuppfostran.

Som vi röjde runt! Och garvade, festade och skrek och helt plötsligt så kände jag ju halva Härnta kändes det som. Det var Bangarn och Jimmy  och Lepraboy och Fimpen och Väris och Börje och Sofie och förtiotio andra som jag glömt namnet på.

Men den enda vän som består är Mattemus. Han är min vän än idag. Vi har varit polare i 15 år nu och jag får en tår i ögat när jag tänker på hur vackert det är: Att jag träffade mitt livs bästa killkompis på Heta Linjen.


________________________________________________________________________________________


Je taime funky funky moustache!

31746-112

Jag har kaklat in en mustaschman i köket. Det är sant. Den enda prydnadsak som jag äger utan någon specifik funktion utöver ett förbättrat humör, var tvungen att förevigas och gjutas in. Om ni undrar varför jag och
Millish gör tecknet på bilden ovan varje gång vi går förbi diskbänken och jag mumlar att jag älskar mustasch på låtsad franska, så vet ni nu varför. Välkommen hem till mig för att beskåda underverket.

Sweet Pete

31746-111

Som en påträngande ung lockig Följa John klämde han sig in emellan oss och jag undrade vem han var. Tappat sin mobiltelefon hade han. Vännerna var borta och här satt han nu, allena. Jag försökte förstrött ignorera honom och tråkades ut av hans never-ending babbel. Tänk om jag i det ögonblicket vetat att vi just träffat den roligaste av dem alla?

 
Millish såg betydligt mer väluppfostrad ut och var sitt vanliga lyssnande jag. Den där blonda flickan med stort penntrollshår som som hellre pratar lite än dissar. Jag iakttog henne. Galant bjöd hon till. Det är bra, hon tonar ner min ibland kanske lite väl ignoranta framtoning gentemot främlingar.  


Men det var ju Millish och jag i kväll! Natten var ung och Riche-baren befolkades vackrare och vackrare människor, tyvärr för många smallboys, men ändå. Jag såg så många saker jag ville dela med Millish och det var så många ansikten vi kände igen och kommer du ihåg honom och henne och han var ju ute i förra veckan och där är ju Bob och där är ju Den där långa och Verve-killen och hoppas Esther kommer snart och nu dök Slätt upp och där kom Friska-Danne och där står Han i vaktmunderingen och ser kaxig ut och fröken Kry lovade att komma, jeij och nu fick jag sms av Mattemus och hoj vad allt är laj!

 

Fast inte då man inte kan dela det med någon. Jag tog en till klunk av ölen. Eftersom det satt en ung bedårande man emellan oss, som aldrig slutade röra sina läppar och klämma ut massiva utläggningar om diverse företeelser som jag inte hörde ett smack av under Kleerups djande, satt jag där ensam i mina tankar.

 
Jag mindes inte hans namn efter den där första kvällen. Det var något college-amerikanskt fick jag för mig, Steve eller James. Jag kommer ihåg att jag funderade om han verkligen hette så på riktigt. Eller var det ett artistnamn?

Han kanske var amerikansk ändå. Jag såg framför mig hur hans mamma Lauren fött honom för 28 år sedan i någon universitetstad over there, lite som Sean i Bret Easton Ellis ”Lustans Lagar”. Lauren som var en mörklockig Miss Amerika-skönhet hade nog raggat upp en svenskättling vars pappa emigrerat till Amerika i hoppet om guldet.

Men vid närmare eftertankte såg han inte speciellt amerikansk ut. Snarare Östgötsk. 


Vi sprang på honom igen och igen och igen under veckorna. På Spy, på Riche och helt plötsligt stod vi där, vi tre och garvade läpparna av oss i timmar. Det var Pete. Pete i egen hög person! Pete med en fenomenal personlighet. Som nockat oss till marken med sina käftslängerier och iakttagelser. Han fick hela vår uppmärksamhet och vi hade sjukt kul ihop. Jag som själv har svårt att hålla band på mig och dämpa mig en aning, upptäckte att jag bara stod och gapade av de fyndiga kommentarerna. Jag låg i lä. Klick sa det bara och krasch och bang och bom- och nu har vi hängt i tre veckor som värsta polarna. Det känns som tio års vänskap. Typ.

 
Vi låg där jag och Millish på stranden på Fårö. Ni vet den milslånga, beiga som försvann nånstans där borta runt hörnet på ön där det fanns en rauk och där vi cyklade i vattenbrynet varje dag i bara bikini och svettiga kastade oss i vattnet med våra brunbrända kroppar.

Där låg vi och började snacka om Pete. Då hade vi setts kanske fem gånger ute, växlat nummer och larvat och fånat oss och allt det där som gjorde att vi kände oss som fjortis igen. Men vi hade inte umgåtts uppstyrt utan bara stött på varandra när det begett sig.  

Vi bestämde därför att vi skulle hooka upp med den fejk-amerikanske hunken så snart vi entrat Stockholm igen. Vare sig han ville eller inte liksom. Vi skickade fåniga sms av typen
”Vi ligger här på stranden inoljade i Hawaian Tropic och den enda vi vill ha emellan oss är du, Pete. Vi vill springa med dig längs vattenbrynet för att avsluta med en strandtennis.”

Sms som vi aldrig fick några svar på. Men Petes uteblivna svar berodde bara på att han slarvat bort sin mobiletelefon för sisådär 13:e gången i år. En företeelse som fick Millish att nicka igenkännande.

Efter idoga efterforskningar fick vi tag på Petes vän,
Fullkorns nummer. Berusade på Visby Bryggd i stora avlånga ölglas satt vi mellan kullerstenar och ruiner mitt i Visby på en vacker uteservering. Jag ringde Fullkorn för att få tag på mannen.
”Be Pete ringa mig! Säg att vi saknar honom. Säg att vi längtar!”

Fåordigt och bryskt upplyste Fullkorn oss om att han minsann inte heller visste var Pete höll hus och låda.  Vi gav upp den Linköpske Östgöte-prinsen och roade oss så gott vi kunde för oss själva när vi kom tillbaka till storstaden. Det var trist och segt och våra högljudda suckar ekade mellan krogväggarna. Men klockan två på natten, när vi just var på väg hem från East efter en värdelös kväll ramlade vi på honom. Där stod han Pete. Han såg aningen nyvaken ut och håret var rufsigt och mustaschen nyodlad. Vi kastade oss över honom och överöste honom med kindpussar och slet in honom i baren och köpte ölar och berättade hela historien om hur frustrerade vi varit.  

Sen dess har vi roat varandra till vansinne. Han är oslagbar och han är en holiday boy.