Skolkorvstoppning- fuck off liksom

31746-694
Han var en korvstoppnings-förespråkare. Det vill säga en sådan elev som presterar fullkomligt strålande på alla faktaprov och vill fortsätta ha det så. När det gällde förmågan till analys och kritiskt tänkande däremot fanns det inte mycket till begåvning. Men vad gjorde väl det, då han var så ordentlig och rar den där korvstoppnings-förespråkaren? Lärarna gav honom femmor.

Hon var en korvstoppnings-kritiker. Hon var en uppkäftig rebell som ville ifrågasätta allt. Hon hade i vissa perioder svårt att memorera och ta till sig information, men hade alltid stor lust till diskussioner. Hon ville gärna problematisera och vrida och vrända på faktiska fakta. De flesta lärare såg henne som ett irriterande störningsmoment under de diktatoriska lektionerna. De gav henne ettor och tvåor. Några få lärare älskade hennes nyfikenhet, fantasi och kreativitet. De gav henne femmor.

De möttes senare i livet. Han arbetade passande nog som civilingengör. Hon hade passande nog ett kreativt yrke. Han sade:

-Marla. Det trodde man aldrig om dig, att det skulle gå så här bra! Jag uppfattade inte direkt dig som den vassaste kniven i lådan.

Politikerbloggarna

31746-693
Bertil Torekull
- kravla upp ur mossan! Det är nya tider nu.

Det händer varje gång ett "nytt" medium uppstår (redan Torekull...?). Moralpaniken rullas igång och kritiska röster målar fan på väggen. Men bloggarna är bara ännu ett forum där politiker har möjligheten att agitera för sina ståndpunkter, om så uppblandat med lite trevlig kuriosa om privatlivet. Demokratin och Sveriges yttrandefrihet har enbart förstärkts i och med bloggarna.

Varför ska politkernas uttalanden redigeras och cencureras innan de sätts på pränt? Sätt rätt personer på rätt post och bloggarna är inget problem, utan enbart ett kompliment till övriga medier.

En vän har sorg

31746-692

Föreställ er en otrolig längtan efter barn. Föreställ er att ni har alla förutsättningar för en lycklig framtid med er älskade och ert gemensamma barn. Men att ni, trots alla möjliga metoder och flera års kämpande, inte lyckas bli gravida.

Till slut bestämmer ni er för att adoptera och den utrdragna processen drar igång. Adoptionsenheten gör hembesök, utredning på utredning görs om er lämplighet som förälder och tiden går utan något händer. Stundvis suckar ni, otroligt trötta på byråkratin men ni inser någonstans att den är nödvändig. Efter tre års väntan kommer dagen ni väntat på. Ett brev dimper ned i brevlådan, ett brev som får er att jubla av glädje.

- Äntligen! Äntligen ska vi bli en familj!  

Ni får ett litet foto på en liten flicka, hon ska heta Saga. Hon är från Kina och hennes kinder är alldeles rosiga och hennes bruna små ögon ser drömmande ut. Hon känns redan som ert barn. Ni är överlyckliga, resan är bokad och flickrummet är iordningställt och förra veckan köpte ni små söta lummiga barnkläder. Ni visar stolta upp fotot för alla ni känner och varenda en är glada för er skull. De närmaste vet hur mycket ni längtat.

Nu är det bara en vecka kvar, innan ni ska åka ner och hämta hem er lilla Saga. Men så kommer samtalet som ni aldrig kommer att glömma.

- Hej. Det är Ulla-Karin från Adoptionsenheten. Jag är ledsen men adoptionstillståndet måste dras tillbaka. Flickan har blivit allvarligt sjuk och fått grava hjärnskador. Vi vet inte om hon kommer att överleva. 

Det hände en vän till mig. Han ringde och grät nyss. Livet är så förbannat orättvist! Jag kan inte nog uttrycka den sorg jag känner för hans skull.(detaljer är ändrade och barnet på bilden har inget med berättelsen att göra.)


En agressiv spermadebatt tog fart

31746-691
"Insemination borde bli lagligt för singelkvinnor". Så skrev jag och debatten var igång. Läs alla upprörda men förvånansvärt sakliga inlägg 
här. Och fortsätt debatten nedan vid behov. Lite statlig sperma har väl ingen dött av. Ähum.

Dagens roligaste telefonsamtal av någon anledning

31746-690
En del undrar säkert varför jag ibland mycket oförutsett och plötsligt asflabbar i telefonen. Jag ska försöka förklara. Eller nej, det går kanske inte. Eller jo.

Samtal 1: Jag höll på att göra i brallan idag. Min telefon ringde. Det var min bror, han som i snitt ringer en gång i månaden.

Bror: Det ser ut som att ditt jobb är på tv.

Marla: Va? Vad pratar du om?

Bror: Ja alltså, de filmar ju korridoren på ditt förra jobb. Men det är ju på fel kanal? Eller gör ni produktioner till flera kanaler? Jag vet att din tv dammat igen din jävla bohem men kolla om den funkar.

Marla: Okej, vänta då.

Jag gör nästan i brallan då jag exploderar av garv.
JASON står mitt i bild med en ärtgrön, jag säger ärtgrön kofta och ser generad ut. 

Marla: Ahahahahahhahahaha!!! Den där gamle svartklädde hårdrockaren som oftast sitter begravd i något manus med sammanbitna käkar var den siste man på jorden, eller åtminstone den siste mannen i mediefabriken som jag trodde skulle gå med på att stylas om i tv! Ahahahahahhahahaha!!

Bror: Va? Hallå?

Marla: Ahahahahahhahahaha!!! Ahahahahahhahahaha!!!

Bror: Ja, det var bara det jag skulle säga.Vi hörs.
(klick)

Marla: Oj då.

Samtal 2: Pratar med den underbare halsduksmannen (förläggaren) i telefon. Vi bara pratar och pratar och pratar och pratar och det tar som vanligt aldrig slut. Nästan.

Halsduksmannen: Mina grannar mitt emot har skaffat en enormt stor tv.

Marla: Jaha.

Halsduksmannen: Det är den fetaste tv jag sett!!

Marla: Stor och fet. Okej.

Halsduksmannen: Det är det enda de gör nuförtiden. Kollar på tv. Dag och natt. Natt och dag. När jag stiger upp på morgonen står den på. När jag kommer hem från jobbet står den på. När jag går upp mitt i natten står den på. De kollar på tv HELA TIDEN nu då de köpt en tv.

Marla: Ahahahahahhahahaha!!! Ahahahahahhahahaha!!!


Halsduksmannen: ?


Psykiskt sjuk av romaner

31746-689
Isobel Hadley-Kamptz
artikel om böckers betydelse fick mig osökt att tänka på min egen pappas oro över min mentala status när jag låste in mig på mitt flickrum och plöjde litteratur så det slog det härliga till.

När jag var i puberteten nästintill slängde jag i mig maten för att springa in på rummet och sluka det senaste tillskottet i bokhyllan. Jag vill inte kalla min familj för illitterat men faktum är att ingen i familjen var bokmalar. Därför kunde de inte förstå varifrån jag fått mitt intresse.

Pappa kommer in med en allvarlig bister min och sätter sig på min sängkant. Jag tänker "Åh nej. Nu kommer det ångestfyllda blommor och bi-snacket". Jag försöker ignorera honom men pappa påkallar min uppmärksamhet. Jag lägger motvilligt ner boken och himlar med ögonen. Jag som just kommit till kapitlet om hjältinnans hämnd.

marla: Ja.. Vad ÄR det pappa!?

pappa: Gumman. Jag är lite orolig för dig.

marla: Jaha? Och varför då får jag fråga?

pappa: Ja..

(paus)

marla: MEN SÄG!

pappa. Det är det här med läsningen.

(jag pustar ut för att han inte började prata om kondomer och annat pinsamt)

marla: Eh.... Jaha? Eh.. Vad är det med läsningen?

pappa: Ja, du vet, det är inte bra att begrava sig i böcker i stället för att umgås med folk och vara ute och leka och..

marla: Pappa. Jag är tolv år. TOLV ÅR! Jag "leker" inte längre!

pappa: Ja, men det finns faktiskt de som blivit psykiskt sjuka av att läsa för mycket.

marla: Pappa. UT!


Plus- och minusomröstning

31746-688

De ville ha min kolumn! Men nu måste jag skriva ett "plus just nu" och ett "minus just nu". Jag har i princip redan bestämt mig för Insemination och Kristian Luuk men vad tycker ni?

+ Insemination för singelkvinnor lagligt i Sverige

+ Våga visa svaghet
 
+ Våga bli ihop

- Tjejtjejer och lackade lösnaglar.

- Dagenefterpiller som ständigt preventivmedel

- Kristian Luuks folkkära svenne-ironi

- Stockholmare med stadsjeep och sportiga svindyra Trekkingkängor mitt i stan.


DN:s äckelpretentiösa matreportage

Åh Kinky, du har än en gång lyckats sätta fingret på något som jag stör mig på. Det där svulstiga frossandet i superlativ som får mig att under inga omständigheter vilja besöka platsen alternativt äta maten. Eller läsa DN Söndag för den delen.

Om "Let´s dance" på TV4

Dagens citat av Johan Croneman i DN:

"För övrigt pratar man mycket "danskoreografi" i "Let's dance" i TV 4 - men menar de inte danspornografi?! Det är ju 96 procent sex och 4 procent dans."

Tihi! Jag har aldrig sett skiten. Men det här sitter svenska folket och frossar i?

Insane in the membrane- Insane in the brain!

31746-687
Lyssnade på den fina gamla biten
"Insane in the brain" med Cypress Hill. Kom att tänka på att jag nog ska ta med syrran på Naturhistoriskas utställning "Se hjärnan" då hon kommer. Jag tror det kan bli riktigt intressant att se och få information om den senaste hjärnforskningen. Har gillat Riksutställningar och dess verksamhet ända sen jag läste en flummig kurs på Konstfack och blev bekant med en kurskamrat som jobbade där då. Dessutom jobbar min moster på KI där det förekommer hjärnforskning och hon berättar alltid om de senaste rönen för mig. Det får mig att känna mig lite smart och bildad innuti själva marlahjärnan. Höhö. 

Tillagt i efterhand: En utopi är att jag efter utställningen ska få klarhet, samt en gnutta självinsikt. Höhö igen. HÖ HÖ HÖ!

Kolumner, fettbortfall, tvåbarnsmammelook och lillsyslivet

31746-686
- Jag satt uppe till två inatt då skrivklådan kickade in vid midnatt. Har nu skrivit en sjuhelvetes kolumn som kommer att svida rejält för många, vilket ger mig blandade känslor.  Jag är mycket lycklig över att den blev så klockren men efter den här kolumnen om
fotbollshulliganism och fotbollspojkar fick jag hot-sms. Den här kolumnen om jul däremot var det ingen som reagerade över. Nåväl. Refuserar de min nya kolumn är de från vettet enligt mig, men tydligen har de planerat in kolumnister i flera veckor framöver så det är väl bara att softa så länge.

- Jag har gått ner tre kilo och kan verkligen inte förstå varför. Jag har svullat lösgotta med jämna mellanrum och småätit hela dagarna. Är det någon slags övernaturlig förbränningsprocess som satt igång? Eller har jag en söt liten binnikemask i magsäcken? Bästa bantningskuren. Det är väl bara att njuta och känna sig snygg och oemotståndlig ett tag till fettvalken på magens nedre del kommer tillbaka. Jag inväntar "bilringens återkomst."

- Jag ser ut som en blandning mellan en sengångare och en trött tvåbarnsmamma med sömnbrist. Blå ringar under ögonen och stressad hy. Inte heller de här symptomen kan jag förstå. Jag mår bra, känner mig lätt uttråkad men är ändå någonstans rätt tillfreds med tillvaron.

- Det rara lillsyslivet kommer ner till helgen. Hon ska stanna här i en vecka och ville praktisera på en juristfirma. Men nu sa hon att hon gärna praktiserar här i mediefabriken i stället, vilket är perfekt då vi på redaktionen behöver all hjälp vi kan få i dessa hektiska dagar. Ooooooooooiiiiiiiih! Jag blir alldeles sprudlande och rödrosig av kärlek när jag tänker på att jag ska få rå om henne i en hel vecka!! Ljuva liv!

Jeah-jeah med Jonna och Napoleon

31746-683
"Napoleon" på Beyond Retro idag + peruk

Det blir fler och fler nya och det känns som att de bra människorna som droppar in i mitt liv aldrig tar slut. Hur många kan man ha egentligen?

Jonna och jag skulle ta en fika en dag. Men mitt i våra hektiska liv var det svårt att få ihop det. Hon undrade om vi kunde ses nästa vecka men ångrade sig efter några minuter och överraskade mig med ett sms. "Äh, förresten. Jag ska ha middag här på fredag för två tjejkompisar, vill du komma?" Jag skrattade. Egentligen kände vi inte varandra. Vi hade aldrig jobbat ihop, vi hade inte snackat särdeles mycket. På sin höjd hade vi några gemensamma bekanta. I princip kan man säga att vi korridors-klickat, alltså börjat prata i korridoren i mediefabriken. Eller var det vid kaffemaskinen vi bröt isen? Eller på Tvärbanan? Det känns som det kvittar, resultatet var strålande. Det är sällan det händer: att ett onaturligt möte känns så naturligt. 

Jeah-jeah Jonna (förlåt, kunde inte låta bli. Jeah)!

Jag köpte en flaska Mont Gras till henne och tog gröna linjen bort från sunksöder, in till den cleena stadskärnan. Det måste kännas vuxet att bo här, tänkte jag och ringde på porttelefonen. Jag var nyfiken på vilka andra två hon bjudit in. Det visade sig att en var musikredaktören Jenny S och den andra var Annah B som jag läst mycket av i Stockholm City. Det bjöds på proffsig Boullabaise med jätteräkor, vitlöksbröd och Chardonnay och jag var på strålande humör för att det var fredag. 

Antagligen babblade jag för mycket, sådär som man inte ska göra med nya människor för att verka sval och ball, men jag kunde tyvärr inte låta bli.

Bla-bla-marlabla, blubb-blubb-marlablubb och jada-jada-marlajada.

Annah B var nykär och fin med sin stora mage, hon är i femte månaden. Det visade sig att jag kände hennes ex som jag jobbat ihop med på Robinson en gång i tiden. Ja, se den plask-minimala ankdammen!

Vi drog till "Restaurangen" där det var Klubb Romeo och många välkända ansikten hängde i baren. Jonna presenterade mig för säkert tjugo pers. En av dem frågade syrligt om jag varit på "media-middag". Det lät som ett väldigt äckligt ord tyckte jag. Så jag låtsades höra fel och svarade att jovisst, det var en "magnifik middag, kan det bli annat när Jonna lagar?". Jag gav flickan som frågat ett älskvärt leende.

Efter det ville alla dra till
Teatron, utom jag då. Jag känner mig alltid malplacé där bland små asnygga bleka och androgyna 20-åringar, bland människor i den generation som slapp göra militärtjänst tack och lov. 

Så Jonna förbarmade sig över mig och hakade på till Riche. Vi trängde oss igenom Lilla baren och det var lika packat som alltid. Vi hittade två barplatser och beställde ölar som försvann snabbt under djupa diskussioner. Vi pratade om storasyskon, om andra mediefabrikare och om jobbet och livet i stort. Efter Riche var jag så trött i bollen att det enda jag kunde göra var att längta efter min säng. Vi skiljdes åt med ett löfte om mer häng framöver och jag satte mig på tuben.

Klockan 02.10 på t-banans perrong i Gamla stan drog jag på P3 i Mp3n. De spelade Ozzys "Mama I´m coming home". Jag garvade miserabelt med en låtsas-Millish.

DET om något var väl ett tydligt tecken på att jag saknar henne så att det gör ont. Hon ska bo här i en månad i vår och praktisera på möbeltapetserings-ställen, då blir det  så här,  så här, så här och så här kan jag tänka mig.

Jag fick en smula radhusångest över att hamna hos Karl på Singstar-kväll igår och satt och surade som en pms-kossa, men rev av en dänga till slut för att visa lite "goodwill". GOODWILL PÅ ER! Tyvärr gled jag så mycket på tonerna (jag jag vägrar att kalla det för falsksång, så det så) att jag förlorade stort mot dj-Carro som tonsäkert sjöng med i "Son of a preacher man". Mattemus satt på en stol i ett hörn och iakttog oss misstänksamt medan han sög på folkpropparna.

Hem och däck i säng och upp idag för att möta upp Tove på WC. Vi drog i oss brunchtallrik och ceasarsallad och varsin latte för 34 spänn. TRETTIOFYRA KRONOR. För en kaffe. Nu måste jag verkligen knåpa ihop fler metro-kolumner så att jag har råd med denna medelklassyssla, att bälja i mig latte på fritiden. Har hittils spånat fram fyra uppslag, vilka två av dem kan bli riktigt bra. 

För tredje söndagen i rad hittade jag en fantastisk secondhand-klänning på Stadsmissionen på Skånegatan. Det börjar bli en vana, en trevlig sådan då plaggen kostar runt hundringen styck.

Beyond Retro var det inte helt otippat livespelning när vi släntrade in. Passionerad, trallig soulpop av små söta anorektpojkar med två skönsjungande flicksnärtor till kör. Sångaren i Napoleon var så pojksockersöt att man ville äta honom långsamt med silvergaffel och guldskedl.

Jag går sällan igång på smallboys då jag föredrar äldre män med riklig ansiktsbehåring, men hejsan-hoppsan vilken karisma han hade och tjosan-svejsan vad glad jag blev när han kråmade sig lite lagom Bret Andersson-aktigt och skrek med sin ljuva Anders Wedin-röst! Inte helt min kopp the men de kommer att slå hårt hos kidsen om jag tippar rätt.

Ja. Det var all for now.  //marla in the air

Kolumner

31746-682
Pratade just med chefsredaktören på Metro. Hon sa att hon gillade mina kolumner och ville ha flera, samt ta en ny bild av mig. Det gjorde mig glad! Dags att börja spåna. Förslag på ämnen mottages tacksamt.

När egot tar över

31746-681
Jag var sårad och arg, arg och sårad. Och väldigt ledsen. Jag förklarade varför. Han lyssnade alltid, det var fint av honom. Till en början protesterade han och sa "Nej men så är det väl inte?" men frågetecknet fanns där insmuget i hans påstående.

Jag kastade mina känslor framför hans fötter. Jag blottade mitt innersta, lade mig platt på marken och försökte förklara varför jag var ledsen. Jag visade mitt lilla jag. Han nickade. Sakta men säkert började han förstå mig.

Det slutade med kyssar och ett förlåt. Mitt uppgivna jag fick hopp igen och klumpen i magen var borta.

Men så gick det en vecka. Sakta men säkert tog hans ego över.  Till slut sa han "Nej men så är det väl inte?" Och så började vi om igen.

VAD.HÅLL.NI.PÅ.MÄ?

31746-679
Marla &
Sofia

Bara några minuter efter att den här bilden togs fick vi en avhyvling som hette duga. Vi, de små flickebarnen bannades, tumult uppstod och det skreks för fulla halsar. Efter det- tystnad. Och utegångsförbud.

Vi hade kommit på den eminenta idén att sälja ut våra leksaker för hela 50 öre styck. Hela kvarterets ungar vallfärdade till vårt lilla leksaks-stånd på Brunnevägen. Stämningen var på topp ända tills våra föräldrar kom springandes.

Föräldrar: "VAD.HÅLL.NI.PÅ.MÄ?"

Marla & Sofia: "Äh....?"

Föräldrar "Håll ni på å sälja ut alla era leksaker? Än´t ni klok ä?"

Marla & Sofia: "Jamän...?"

Föräldrar: "Hur mycke ha ni hunne sälja egentligen?"

Marla & Sofia: "Ja, kanske hälftn... Vi ha tjäna ihop nåra tielappar"

Föräldrar: "Nu gå ni genast iväg och ring på hos fölk och köp tillbaks leksakera. Där med BASTA!"

Marla & Sofia med skamsna miner "Kej...."

Det var pinsamt att knacka dörr. Speciellt pinsamt var det att köpa tillbaka den virkade Barbie-hatten av kvarterets ballaste unge. Efteråt sprang jag hem och slängde mig på sängen och bölade som en gris. Nu skulle jag inte få gå ut på en vecka.

"Vi omplacerar henne"

31746-678
Idag fällde jag en chefskommentar för första gången:

"Vi omplacerar henne"

Orden ekade i mitt huvud. Det kändes märkligt. Men det fanns ingen annan utväg.

Ett jädra tjatter

31746-677
Vi tjattrade sådär som tjejer gör. Ända tills jag sa just de orden. Då blev det alldeles tyst och alla slutade tjattra.

Stockholms manliga Carrie Bradshaw

31746-676
Jag läser alltid
Tarik Salehs relationskolumner i DN. Här är ett citat vi gillar:

"Det är nog svårt med relationer var man än befinner sig, men jag skulle vilja påstå att det är extra svårt i en stad som Stockholm. Vi får hela tiden dubbla budskap; om du är i en relation pågår det en fest där ute, en fest med glada, lyckliga, sexiga singlar och DU är såklart inbjuden. Om du är singel är plötsligt den där festen slut, alla andra sitter upptagna i fantastiska relationer med helger på landet, videokvällar och fantastiska parmiddagar. Och du som är singel är inte bjuden."

Ibland blir jag livrädd

31746-674
Att de som läser marlabloggen inte ska förstå ironi. Men så tänker jag: De som inte förstår min humor är ändå inget för mig. De blir bara arga och tar det som skrivs bokstavligt och skriver långa upprörda inlägg. Som jag aldrig skulle göra.

Vet ni. Jag är ju bara extremt road av att blåsa upp mig och mina prylar samt mina vänner och deras prylar. Ni som gillar det kan stanna, jag blir så fånigt lycklig av er. Att ni hajar. Ni andra kan surfa vidare eller kolla på Stefan och Krister. Puss och God natt.

Musikprojekt 2007 - Det är jag, Millish och Pete

31746-673
"Klick-klack-klick-klack", "moustache" och "fenomenala kamrater" är självklara ord vi måste få med någonstans i vårt musikprojekt.


Nej, det är inte mitt storhetsvansinne som spökar. Jag tänker bara ta tag i det här som med allt annat jag gör. Bara för att det kommer att bli så vansinnigt skoj. Och resultatet blir något att spela upp för barnbarnen. Eller nja, det kanske inte är så lämpligt - men för polarna i alla fall!

Dirty Pete ska hitta ett bra beat till att börja med, lite lagom synthelectro. Han är ju grym ju, jag har fullt förtroende för den mannen. Sen ska jag och millish använda våra ljuva stämmor under eventuell guidning av en vän som jobbat med Max Martin i flera år. Hähähähä. För bra för att vara sant, om det händer.

Vi skrev två låtar i somras, berusade av Fårö och salta dofter. En handlar om ett psykat par i ett alldeles, alldeles vanligt litet radhusområde. Det psykade paret är dock långt ifrån vanliga. Några textrader kan jag bjuda på:

He´s a pyro, but he´s my man
Cause I´m a klepto so I need to understand

When the neighbours eating bacon and eggs
He serves my breakfast between his legs

And when we listen to the sunday church drone
We´re throwing up Captain Morgans rume.

Okej, min engelska suger men på nåt sätt ska vi väl få ihop det.

Den andra låten är handlar om världens hetaste babydoll som vaknar upp ensam i ett helt nytt land. Hon har ingen som helst aning om var hon hamnat, ni vet sådär som man kan känna efter en rejäl bläcka en natt (minus det där med hett och babydoll då...hehe). Allt är förvirrat, konstigt, jobbigt och ångest. Men så upptäcker hon plötsligt att hon har en väska full med pengar i sin ena hand och en nyckel i den andra. Hon börjar fundera på var de kommer ifrån och om hon har begått några brott men till slut skiter hon i vilket och börjar om på nytt. Huuuuuh? Hur låter det? Den heter i alla fall "This New land" och var millish idé från början och jag skrev klart den nyss.

Melodierna? Pja, vi gnolade på en visa - sen var det klart! De sitter kvar än sen i somras, så jag är liksom helt säker på att båda låtarna är hittar. Det har Abba-Björn sagt. Eller var det Benny? Skit samma, minns man melodin längre än en vecka - då är den bra. Vaknar man dagen efter och den är borta, då var det ändå bara skit. Hehe. Han är rolig den där Abba-Björn. (Abba-Benny?) Det trodde man inte då man sög på lösgottan framför dumburken i sexårsåldern. Hur som helst. Fan vad bra det ska bli det här projektet.

Kuriosa: Visste ni att Millish spelat in två låtar i Hollywood? Visste ni att jag sjöng solo för hela skolan varje skolavslutning? Att jag headhuntades på en bar i London då jag var nitton, för att jag var packad och brölade "Nothing compares 2 you" med Sinead O´Connor väldigt högt och med väldigt desperation i rösten? Att jag skickades till en manager för EMI och fick ta sånglektioner hos en av Londons bästa sångpedagoger, som lärt upp Sting och brudarna i KLF? Jag blev tillsagd att gå ner sju kilo, läsa DE HÄR tidningarna, lyssna på DE HÄR radiokanalerna, se DE HÄR filmerna, ha DE HÄR kläderna, gå på DE HÄR klubbarna.

Passade det in i mina gamla trallpunks-värderingar med anarkistiska inslag när humöret var som sämst? Nej. Det gjorde det inte.

Och nej. Det här visste ni förmodligen inte. Det är liksom inte sånt man berättar då man sitter här och snart är trettio med sina fjöliga, patetiska musikdrömmar. Men vi bjuder på det. För den här gången.

Det lilla lillsyslivet

31746-671
Här är hon marlasystern
Isabel. Tio år yngre (tio gånger så vuxen?). Pålitlig, ordningsam, förnuftig, pysslig, omtänksam, lugn, fridfull, rättvis, klok och rationell.

Hon skrev så fint om mig i sin blogg att jag fällde en tår.

Vi gjorde en Hipp Hipp Hora

31746-670
Efter en spritfylld natt på Marie Levaue förra året däckade
exet mitt på millish säng med slirren på sned. Vi var inte sena att klä ut oss och förnedra honom med lite sexistiska bilder.

P. S Han tiggde om bildpubliceringen efter det här inlägget:

"Postat av: Richard Slätt  Marla: Jag har heeeeeeela den bilden. Du försöker bara dölja din våldtäkt av mig genom att beskära bilden. Dagen efter kände jag för att våldtäktsduscha mycket länge. Fast jag gjorde inte det."

 


Beppes sagostund? Rollspels-sex? Charliechaplin-sketch?

31746-669
Ibland blir man obotligt nyfiken på vad som försegår här i TV-fabriken. Detta mail ramlade in igår. Det sätter helt klart igång fantasin. Beppes sagostund? Rollspels-sex? Charliechaplin-sketch? Har ni fler förslag?

"Hej alla glada!
Behöver akut lite rekvesita för en inspelning på torsdag. Undrar därför om någon av er har lust att låna ut följande:
-Käpp
-Darttavla+ pilar
-Sagobok
-Champagneglas
-Schackbräde
-Ögonlapp
-Nattmössa
Vore fabulöst om ni vill hjälpa mig med detta!"

Flera stora puhn!

31746-668

  - Jag har suttit och slitit med manus och klippt i två veckor. Idag godkände kanalen programmet med endast några få fjutt-korrigeringar. I övrigt var de väldigt nöjda. Puh, jag andas ut. 


- Jag har fått en klockren idé på hur jag ska tillbringa min sommar, mer om det senare.

- Min 
personlige banktjänsteman ringde mig igår. Det var mycket trevligt.

- Jag ska ta en fika med en ny bekantskap. En ball tjej med huvudet på skaft som skriver bra grejor i tidningar. Även detta mycket trevligt!

- Nu ska jag iväg på en middag med vänner. Oh så trrrrrrrevligt allting är då! Ja faktiskt, ibland är livet snällt mot mig.


Bloggfans Nr 1 - han var koks på två ben

31746-667
Ibland möter jag människor som speedar upp mig och han var helt klart en av dem.

Jag var sådär sprudlande glad när jag steg ut från tv-huset i Göteborg. Jag hade så gott om sålt in min programidé, men skit också att jag inte kunde ropa hej förrän bläcket torkat. Nu var det bara till att lugna ner sig, svälja lite is, hoppas att den inte smälter och hålla käften (ring inte och mjölka mig på info tack). Jag ringde han som kommenterat min blogg ända sen brytpunkten, då fler än mina vänner började läsa den. Jag skulle ta den  mycket "exotiska" spårvagnen in till city och ta en fika med denne okände man GH, varför inte liksom?

"Jag är precis i närheten" sa han och jag garvade. Tre minuter senare satt jag i hans svarta Volvo. Vad hände? Vi garvade så skrattrynkorna blev till trillioner då vi snackade om det sjuka i situationen och jag försökte vid något tillfälle förklara att jag var mycket snällare, mer normal och mindre galen i verkligheten med det ville han inte lyssna på. "Jag kan tänka mig att du är precis sådär kaxig i situationer det behövs" sa han och log. Han berättade om sin fru och sin söta dotter på 2 1/2 år och för någon sekund undrade jag om hon visste och jag tänkte att hon verkligen skulle missförstå det här mötet och tro att det var något annat än en fika mellan två människor som nät-klickat lite sådär fint.

"Vart är vi på väg?" frågade jag plötsligt och började tänka på att jag var sådär småflicksnaiv som jag var när jag var sjutton, då jag kände mig odödlig och tågluffade helt själv genom Europa efter att jag dumpat pojkvännen på kärleksön Corfu. Jag började tänka på Patric Bateman, ond bråd död och våldtäktscenen i franska "Irreversiblé". Men den bisarra tanken försvann lika snabbt när han föreslog att vi skulle käka på glass på Götets bästa glasseri. Vilken mördar-man skulle ta en glass innan dödandet liksom, hähähähähä..

Surrandet gick i mun på varandra och jag blev helt stissig och skitfånig och fick all den där bekräftelsen som värmde ända in i själen. Han var lång och smal och såg väldigt mycket datakonsult ut och ögonen var pigga och glada och han flinade konstant och vi hann liksom inte med att prata klart för fem öre! Men vad gör väl det då vi bor i samma land och jag kanske ska jobba i Götet till hösten om allt går vägen?

Han skjutsade mig in till stationen och berättade om sina kontorsbrillor som satt på sned, ja de var verkligen helt snea och vinna och han får ta tag i det där tänkte jag, samtidigt som jag tyckte att det var lite sött att han skulle förklara varför. En kram och hej då och vips så var han borta igen. Nu sitter jag är och väntar på tåget och jag försöker varva ner, men varför är det så svårt? Han var ju liksom koks på två ben den där snubben.


Ett marla-nirvana i sikte!

31746-666
Snabbvisit i den svenska framstjärten. Jag ska göra Götet i morgon. Det här kan vara det bästa mailet jag fått i hela min karriär. Kort, brutalt och bara så...marla-nirvana!


From:
To: marla
Subject: Ang. RE: Ang. RE: Ang. RE:
Date: Mon, 19 Feb 2007 08:59:58 +0100

Bokat X2000.

20/2 Stockholm C avg. 07:15.
20/2 Göteborg C avg. 14:42.

Bokningsnummer: - Biljetten är betald.

Från centralen tar du antingen taxi (och får ersättning mot kvitto)
Adressen är SVT, Delsjövägen.

Alt spårvagn linje 5 (röd mot Torp) Då får du gå från centralen (ca fem
minuter) över drottningtorget och genom köpcentret "Nordstan".  Åk till
hållplatsen Bögatan, där ser du TV-huset.

Anmäl dig i receptionen och fråga efter mig, så hämtar jag.

Välkommen.

Skumraskfester jag inte riktigt kan stå för

31746-664
Jag, Tom och Kry är numera
en del av Moore-bloggen. Jag vet inte hur jag ska hantera det här. Protestera på barrikaden eller bränna behån? Mohaha.

Minutbiff - Gulligt eller ungkarlstragiskt?

31746-663
Minutbiff. Stekes i en minut på vardera sida. Gott som fan var det trots extrapriset. En fråga bara: Är jag lite gullig eller enbart ungkarlstragisk?

De sju senaste grejorna

31746-662
Har inte bloggat på hela helgen. Hur mår Stockholm? Höhö. Säkert alldeles strålande. Marlabloggen har antagligen föga betydelse i era liv. Men ni kommer tillbaka och ni blir allt fler, det glädjer mig. Jag har som alltid en del viktiga saker, samt mycken bisarrt blaj att berätta. 

7 grejor:


Grej 1 - Förläggaren

Han läste min blogg och dök fram en sommarnatt på Riche och sa hej. Vem är han? tänkte jag och smickrades lite sådär fjortisfånigt när han sa att han gillade blajet och allt det här som jag ägnar timmar åt. Vi fann varann där på nätet och i vimlet och nu satt jag i hans kök på Sveavägen. Hela lägenheten förmedlade värme. Det var så mycket Han med alla böcker i rader ända upp till taket, som i ett gammalt bibliotek. Väggarna var målade i dova färger och golven knarrade. Han kramade mig och log, jag kände mig välkommen. Det var spännande, som alltid då man för första gången får stiga in i någons liv. Böcker, böcker, böcker. T o m böcker i köket och jag lyfte på dem för att se vad han läste. Det var allt från faktaböcker och skönlitteratur till prosa och en liten handbok om självförtroende. Fint på något sätt. Att tänka sig den stora, fina, långa mannen läsa den lilla självförtroendeboken som såg ut kunna försvinna i hans enorma nävar.

Han bjöd på valnötspasta och rött vin och han log igen och igen precis som jag! Jag lät shirazen fylla min mun och lutade mig bakåt. Han fick mig att slappna av. Efter middagen gick vi in i vardagsrummet. På vägen dit slängde jag undrande blickar på sneakersamlingen i hallen. Säkert 30 par sneakers i alla möjliga modeller och färger stod uppradade till allmän beskådan. För att inte tala om den gedigna samling halsdukar som låg huller om buller på hatthyllan. Han bar alltid halsduk, varenda gång jag såg honom och det var första gången jag såg honom utan. Vad är dealen med dem? tänkte jag. Han såg ut att vilja förklara sig. "Ja, alltså. Jag vet inte. Jag har alltid gillat det. Det ser liksom välklätt ut".

Han behövde bara sträcka ut armen för att nå hatthyllan när han skulle ta ner dem en i taget, så enorm var han. Han började berätta om dem. En del halsdukar hade sin egen lilla historia. Jag kände mig som en exhalterad liten klänningsdvärg när jag lyssnade. Sen drack vi min Chablis och jag började känna mig berusad. Det var dagen efter "Alla Hjärtans Dag" och vi pratade om viktiga saker. Det var så skönt att vräka ur sig det miserabla. Snart kirrar jag upp honom med någon av mina snygga tjejkompisar, helt klart. Snällare än snällast är han den där halsduksmannen.

Grej 2 - Blind date med vacker dam

Det var hysteriskt i tv-fabriken. Jobbade över till sju och efter det halvsprang jag till tunnelbanan. Fredagen bet i kinderna. Äntligen helg, hoaaa! Jag ansträngde mig för att varva ner  när jag slängde i mig den välagade lyxhamburgaren på restaurang "Bara Vi" på Skånegatan. Där satt jag med barndomskompisen Sofia och efter det skulle jag möta upp Fotograf-Tove på Djurets Ljudbar. Det var propperiäckel-fullt på Pet Sounds så vi gittade direkt till Nada. Tove är som jag, och jag är som henne kom vi fram till men ändå inte. Det är ganska skönt att snacka med flickor med liknande erfarenheter. Sweet as candy är hon också, för att inte tala om hur ballsnygg hon är på jobbet med kameramonstret på axeln. 

Jag var aningen fnittrig av en annan anledning. Jag satt och väntade på en mycket speciell dam. I ett halvår läste jag hennes blogg. Den galna, tossiga, välartikulerade, blonda, självutlämnande och alldeles underbara Maggie May. Hon skrev med både käft och hjärta. När hon abrupt och obarmhärtigt lade ner bloggen blev abstinensen så stor att jag mailade henne och skrev att det var väl själva faaaaen att hon slutade! "Jag knarkar din blogg varje dag!" Jag tror det var så jag skrev. Hon kikade in på min blogg och kommenterade det här inlägget. Sen mailade vi i ett par månader och slängde käft som värsta bästa gamla polarna. Nu skulle vi äntligen ses. Jag skickade ett sms innan "Åh Mirja vad jag längtar! Hö hö hö." Hennes svar var "Tyst nu, annars kommer jag att bli ofattbart generad när vi ses. Ditt miffo". Men det gick helt smärtfritt till. Med rak hållning gled hon in på Nada och slängde av sig kappan och skred ner på pallen bredvid mig som värsta Nadadrottningen. Och vi samtalade.

Precis som väntat var hon en nice puppa den där Mirja. Lite ballare, mer självsäker och mindre fånig i verkligheten bara. En mycket älskvärd buksyster, det må jag säga! Vi ska bli lite mer uppstyrda framöver.  

Grej 3 - Hotel Reisen.

Hade knappt hört talas om stället på Skeppsbron. Men jag smsade alla vännerna och alla kom! Det var Mary Kry, det var Karin L, Mattemus, Nam, Tom och Fotograf-Tove igen, med flera. Enligt ryktet har ett konstnärsällskap tagit över baren och ska fixa spexiga ferrar framöver. Några snubbar jag sett i innerstadsgeggan på sena nätter ville att vi skulle haka på upp på deras rum. Det låter snuskigare än vad det var, då de enbart ville visa oss inredningen. Tydligen har varsin konstnär fått i uppgift att inreda varsitt hotellrum. På nattkröken blev det efterfest och dans i min fashionabla lägenhet.

Grej 4 - Mumsig middag

Var hemma hos Karin L (hon som brukar stå i fönster) på Vallhallavägen. Jag var schleten som ett skändat djur och ville mest ligga hemma och porra med Mr Ligganoff, men det fick vänta. Det blev wasabi-sallad till förrätt med rå tonfisk, avocado, sesamolja och  citron. Huvudrätt Thaisoppa och till sist en egenhändigt tillagad chokladmousse. Bravo och tack Karin! Du är en av de bästa fenomenala kamrater, precis som Katja som också var där. I Karins såpbubbelformade bandare hittade vi ett snyggt ärtgrönt gammalt bortglömt kasettband, vilket genererade stor nostalgi (se bilden). "Raptrax". Otroligt tidstypiskt. Senare drog samtliga till Spy men jag tog en snabb bärsa på söder med Toffe, Dr Brorson och en ny bekantskap vid namn Mattias. Trevligt värre, nu blir det till att adda honom på myspace.

Grej 5 - Dyr grå kappa

Det var mycket nära att jag brände 4000 lax på en grafitgrå vacker kappa på Grandpa. Mattemus läxade upp mig med ett bestämt NEJ. Vilket så här i efterhand verkar skäligt. Personalen som fick mig att känna mig som en världsbäst prinsessa i kappan, fnös när jag lyssnade på Mattemus. Men vem kan låta bli att lyssna på en fantastiskt klok, snygg och jordnära man med halvt ryskt och halvt samiskt ursprung? Ingen. Jo, Karl kanske. Han köpte en svart rock och blev så vacker så!

Grej 6 - Billig brunch på String

Som vanligt. Mattemus och Tabias och jag. Medan jag svullade blåbärsfilen och hummusen skummade jag igenom Vice. Blev lätt illamående av artiklarna, sådär som man alltid vill bli då man läser den. Såg Popmorsan med karln och nykläckta bebben ett bord bort. Alltid intressant att få ett ansikte på folk. Ja på karln alltså, henne har man ju sett förr. Till slut gick människosorlet efter den alkoholiserade helgen mig på nerverna, så jag smet hem till ensamheten. Oh ljuva ensamhet!

Grej 7 - Helgens ord

"Glam-öl "- Ett uttryck som myntats av Mary Kry. När man inte blir berusad men får lite luft ute bland folk. Ev mingel kan uppstå. Vi gillar det. Vi ser fram emot många glamöls-kvällar.

Jag är Thorstens Flincks största fans

31746-661
Jag är
galen i galningen. Helt wackediwackvåpedivåp-galen i en galen man. Idag släntrade han in här i tv-fabriken. Svartklädd som vanligt men betydligt mer städad. Vilket var positivt för då kände han åtminstone igen mig.

Jag glömmer aldrig då han drog sin enmansshow i min säng. Jag daskar liv i den gamla historien för er nya bloggläsare:

"Efterfesten var i full gång efter allsköns socialisering med förortsgrabbar och huliganer på finsmakarkrogen Kvarnen. Någon hade ringt efter en dunk sprit och en Dramaten-galning. Thorsten stod plötsligt i min hall med tio glansiga Prada-kassar.

-Tänker du flytta in? Frågade jag skämtsamt, men svaret som kom från en av hans vänner fick mig snart att stelna till.

-Skämta inte ens om det. Han gör det hela tiden. Flyttar in hos folk.

Efter att Thorsten strategiskt placerat Prada-kassarna i mitt sovrum ville han spela klädpoker. Men det hade de flesta ingen vidare lust med. Vi ville hellre klä av oss helt frivilligt med noggrant utvald älskare i stället. Så vi lekte snurra flaskan.

Men Thorsten ville egentligen inte att flaskan skulle snurra sådär på måfå. Så han plockade upp flaskan och pekade bestämt på mig och de andra samt ställde mycket besvärande frågor. En timme senare hittar jag honom i köket. Där har han plockat fram min halvbilliga tyskproducerade Goudaost och är i full gång med att rulla det han så fiffigt kallade "ostrullader". Ihoprullade ostskivor med senap i mitten. Nyskapande Thorsten. Nyskapande. Säkert tio styckna låg uppradade på diskbänken.

Mätt och belåten gick Thorsten in i badrummet och lånade lite Cleareyes. Sen gick Thorsten in i mitt sovrum där han hittade "Dr Glas" i bokhyllan. Halvliggandes på min säng, med den fetbleka magen som tittade fram över byxlinningen, drog han igång en monolog ur pjäsen. Jag visste inte riktigt hur jag skulle reagera på Thorstens enmans-show, där jag satt på sängkanten. Så jag skruvade på mig lite besvärat, ända tills jag slukades upp av hans berättelse. Helvete vad bra han var.

Han ömsom skrek och ömsom viskade ut sina fraser medan den vilda blicken sprang runt i rummet. Efter slutrepliken tystnade han tvärt. Han stirrade in i mina ögon med sina svarta intensiva.

Nu. Nu vill han hångla upp mig, hann jag tänka innan han tog ett fast tag om min handled. Jag drog bort handen sådär lite mesigt och gled ut till de andra i vardagsrummet igen. Jag slängde ut fyllo efter fyllo. Men Thorsten ville stanna kvar.

- Öööööh, jag kan väl... Ööööööh...Slagga på soffan. Det är lugnt alltså...

Nej, Thorsten. Det känns inte helt lugnt att vakna med dig i min lägenhet i morgon bitti när strupen törstar efter vätska och förmiddagssolen sticker i ögonen och fåglarna skriker. Icket sa Nicke, tänkte jag. Så jag visade honom vänligt men bestämt till dörren."


Tillbaka till nutid. Det blev lite väl pinsamt då Söt-Flincken hängde kvar vid mitt skrivbord och aldrig ville gå. Blickar riktades, nackar vreds och ryggar vändes. Men vafan- jag har aldrig varit groopie i hela mitt liv, tänkte jag och härjade runt med Thorsten som- hör och häpna- blev alldeles generad. Ååååh vad sött!

Minns du baby?

31746-660
Gömde mig
i dig 


Mitt frusna

i ett grepp 


Trasiga ord

viskades så ont 

läppar andades på mina
frusna igen
och igen och igen

klamrade fast
i kyssar


och varann

i rädslor 


lockar värmde

från kylan 

fingrar flätades
i mina  

Kom i mig vi skrattade
åt fina barn 

armar hölls hårt
i varandras
i kroppar

Förträngde du slängde du
bort

Marla möter envis finländare i Insider

31746-659
I kväll kommer ett kort reportage som slaskar kvar på Insider-redaktionen sen jag jobbade där förra året
.

Det handlar om en smått berusad finsk man som ramlade och slog sig i ett bostadsområde. Idag sitter han i rullstol och är förlamad från midjan och neråt. Enligt honom är fastighetsägaren ansvarig för olyckan, då de inte satt upp staket bredvid en upptrampad gångstig. Han har drivit ärendet i domstolen i sex år och har till slut fått rätt i Hovrätten, vilket är ytterst ovanligt (Jag undrar lite diskret här på bloggen om det är hans finska sisu som ligger bakom).

Fastighetsbolaget har överklagat ärendet till Högsta Domstolen. Om prövningstillståndet avslås i Hovrätten och finländaren får rätt  kommer domen i Hovrätten att vara prejudicerande, d v s fungera som vägledare i alla liknande ärenden.

Det betyder att alla fastighetsägare runt om i Sverige kan vara tvugna att stätta upp staket och inhägnader kring varenda liten kulle.


Vilket ansvar har individen? Hur mycket ansvar ska Fastighetsägarna ha över den enskildes säkerhet? Missa inte
Insider i kväll som dessutom handlar om en kvacksalvare som lurar pengar av folk genom att påstå att de har cancer.


Tryck till!

31746-658

Varsågod tryck.


De där små ettriga typerna som ska trycka till en. De där som är för korta och har för liten snopp och struttar runt som om de ägde världen bara för att de aldrig i hela sitt liv kommer att få tillstymmelse till makt. De når liksom bara inte upp. Hävdarna. De är en vandrande ond liten ettrig cirkel.
De vill ha makt, når inte upp, blir arga för att de inte når upp, trycker till omgivningen så att de får mindre makt, blir arga för att de inte får makt, hoppar av ilska på andra

Och så vidare, jomänvisst.

Ibland är de söta. Som sötast är de då man låter dem trycka till men ler tillbaka. När tilltryckningen blir som ett tumavtryck i en deg som jäser ut igen. Vips, så försvann det! Då blir de sådär matta i sina små kroppar så att man kan pussa dem sen.

Giros-grabbarna på Medis

31746-657
Hittade en förträngd bild från i somras. Jag befinner mig INNE i den lilla grekiska snabbmats-vagnen på Medborgarplatsen. Fråga mig inte vad jag gjorde där inne. Men en bild tog jag. Och en giros fick Millish. Och glad ser hon ut också.

Psykjouren

31746-656
Psykjouren får hämta mig efter att jag sett hela
den här videon. Varför tycker jag då att den är SÅ BRA? Session saved.

Bitterfittan sjunger en sång: Alla hjärtans dag är inte till för oss singlar.

31746-655

 Alla Hjärtans Dag är till för alla par på stan, alla blombutiker, alla prassliga papper, alla glansiga etiketter, alla chokladhjärtan, alla mjuka tröjor, alla glassar och vinergum och alla bubbliga hjärtan. Den är till för alla härliga karusellmagar och springben och alla rosenröda bröst och frusna händer som någon ska värma. Alla Hjärtans dag är till för leende ögon och febriga kinder. Alla hjärtans dag är för de blyga, de som knappt vågar se och för de varma och längtande och för alla de som delar en apelsin och kokar någons kaffe och bäddar sina stora sängar och för de som skrattar ihop medan de borstar sina tänder och de som parhandlar på en söndag och för alla de som springer i skogen och de som kysser och känner och andas i varandras munnar. Alla hjärtans dag är till för alla lyckliga med heta läppar. Men oss singlar har de minsann glömt bort!!  


Hähä.


Skinnad på lägenheten

31746-653
Jag hamnade i en sunkig förort med social misär och kriminalitet. Fattiga familjer satt i sandlådorna och åt ur skålar och tvätten hängde kors och tvärs över gatorna. Det var ångest. 

I min stora fina lägenhet satt nu mitt ex och gottade sig, men oftast slackade han runt på söder i sitt frilansliv och gjorde ingenting på dagarna. Han hade lurat till sig den när vi separerat. Mitt i desperationen hade jag skrivit på ett papper där jag överlät hela bostadsrätten på honom. Alla mina investeringar och besparingar var som bortblåsta. Jag var lika fattig som på student-tiden, jag var tillbaka på noll. Vilken mardröm! Glöm det din lökare. 

Mail i tv-fabriken

31746-652
Jag skrattar för mig själv dagligen men ingen skrattar med, det är på blodigt allvar. Här är en vanlig vecka i inkorgen.

"Tjena nån som har Tiger Woods nummer på sig?
Vi ska försöka få ta på hans polare Jesper Parnevik."

"Har du en gammal surfbräda på vinden som du vill skänka eller sälja billigt till oss?
Våra galanta kreatörer ska göra om en surfbräda till en bänk att sitta på."

"PANIK! Finns det någon liten kille, eller någon som känner en väldigt liten kille som skulle kunna ställa upp på en inspelning med kort varsel? Det kommer ta from nu fram till ca 18 och en liten belöning kan fås. Gärna mellan 25 och 35 år. Inga repliker. Hör av er snabbt, teamet står och väntar..."

Från en mycket arg aningen psykopatisk medarbetare:
"Ny säsong-nya idioter.
Jag skulle så gärna ha velat vara där när du gjorde det. Jag skulle ha stått någonstans i bakgrunden och betraktat dig när du lite osäkert måttade in volvon mot parkeringsplats nr 18 i garaget. Kanske var det så att det inte kändes riktigt rätt på en gång, så du backade ut bilen en gång för att ta en ny strid mot denna kvadratiska best, som plats 18 faktiskt är.
Jag tänker mig att du i ett par fruktlösa försök att böka in bilen på sin rätta placering, i en fåfäng jakt på symmetrisk perfektion, ger ditt allt. Din handsvett gör att händerna glider över ratten och din andning blir allt häftigare.
Men plötsligt, när du känner att du nästan inte har mer att ge, att världen är emot dig, så vänder det. Du hittar en vinkel som du är nöjd med, en vinkel som ingen annan har tänkt på, en gratisbiljett till framgång.
Det är med ett leende på läpparna som du smeker in dragläget och placerar dryga två tredjedelar av bilen innanför parkeringsrutans linjer. 
Två tredjedelar i en gravt sne vinkel.
Hade jag stått där och tittat på dig så hade jag förmodlingen tänkt att din manöver skulle följas av en hel del finlir för att få bilen på sin rätta plats. Så tänkte inte du.
Jag var inte där men jag gissar att du klev ur, tänkte att det kanske inte blev riktigt bra, betraktade bilen och rutans linjer, vägde dom mot varandra, smakade på dom. Jag ser framför mig att du av någon anledning kom fram till att de smakade bra tillsammans. 
Du kände dig nöjd med ditt verk och när du vände på klacken för att gå vidare i livet så hann du tänka att, det här, det gjorde jag bra. Det är vad jag tror. Kanske gick det till på ett helt annat sätt. Kanske finns det en logisk förklaring till detta totala hjärnhaveri och det bedrövliga resultat det genererade. Vi vet att när det gäller  och bilar så finns det inte längre någonting som är chockerande, allt har redan inträffat. Men det troliga, och sorgliga, är att min teori sannolikt är den rätta.
Jag vet inte vem du är men det är viktigt att du ger dig till känna. Jag vill statuera ett exempel av dig och din imbecilla hjärna så att liknande händelser inte upprepas. Jag vill att din idioti ska vara officiell och till allmän beskådan. Jag har tryckt en T-shirt till dig. "Hej, jag är totalt jävla dum i huvudet", är texten. Bär den med stolthet."

"Min svarta älsklingsmössa med en döskalle på är på rymmen!  Har ngn sett den kanske???"

"Hej allihop,
Vi på matredaktionen undrar om det är någon här, eller någon som känner någon, som skulle kunna tänka sig att vara med i en av våra behandlingar. Kriterierna som finns är att du är fullt frisk och att du anser dig ha lite extra fett runt magen, lite lovehandles:. Tips mottages med värme!"

"Snälla om ni väljer att köra med öppen taklucka när ni kör bilen så vad goda och stäng den efter er!!!!!!!!!!!! Har precis fått en dusch i biltvätten pga att någon inte stängt den efter sig... By the way, vem kör med öppen taklucka mitt i vintern?"

"Goddag. Nån som har en connection till en person som antingen bor eller har bott i Miami?"

"Äre nån som har en kavaj att låna ut till oss för en Lasse Berghagen-parodi eftermiddag?
Vi behöver låna den en timme ungefär och vi kommer vara i det där lite grönaktiga rummet."

"20 studentmössor sökes till på måndag!"

"Hej. Har nån sett en K800i ligga å skräpa nånstans? Hittelön i form av T-shirt med tryck."

"Alla tjejer som kan ska genast åka till TV-huset för inspelning!! Detta är ingen fråga utan en uppmaning!! Kom till receptionen med en gång!"

"Vi letar efter personer som går i sömnen/ har nattskräck/ nattätare. Är det någon själ som känner någon som ni tror skulle vara intresserad av att dela sin nattliga historia, så får de gärna kontakta mig."

"Vi skulle vilja spela in en sjukt rolig liten raggnings-sketch i köket. Om några kvinnliga medarbetare skulle vilja agera statister skulle jag bli ännu gladare."

"Hej,
Det står en gammal "spark" i konferensrummet: vems är den?
Snälla flytta på den!"

Makeover

16.03 En deltagare i mitt makeoverprogram har hoppat av. Sitter just nu i en seg telefonkö och lyssnar till toner av spanska gitarrer. Ringer en vän och ska fråga om hon vill vara med. Hon kommer att få fyra uppsättningar kläder gratis. Och visas halvnaken i tv. Kommer hon att tacka ja? Spänningen är olidlig.

16.14 Börjar bli väldigt irritterad på musiken. Skickar ett mail. Får veta att hon sitter i telefon-konferrens. Lägger på luren. Mailar en förfrågan. Spänningen är fortfarande olidlig.

16.17 Får svar på mailet. Hon vill ha mer information. Jag ska ge henne informationen runt 17. Hon säger att erbjudandet inte är helt ointressant. Spänningen är mer olidlig än någonsin.

16.54 Hon är riktigt sugen på att vara med. Dessvärre måste hon ta ledigt från jobbet och måste därför prata med sin chef. Vill hon ha en kamera upptryckt i ansiktet i sex inspelningsdagar? Vill hon ha bättre självförtroende utan att lägga sig under kniven? Vill hon ha en ny garderob? Vill hon ha en ny frisyr? Vill hon se strålande ut? I morgon eftermiddag får vi svaret.

Glöm aldrig Vice

31746-649
Vänner. Glöm inte att hämta ut
Vice-biljetter till på fredag. Jag vill ha er där! Finns på:
· Le Shop, Birger Jarlspassagen
· Boutique Sportif, Kocksgatan 60
· Fade, Skånegatan 78
· Core, Gamla Brogatan 27
· Nitty Gritty, krukmakargatan 26

Slöddra. Husmus på speed. Ansiktsveck. Katedertorr. Tantpampigt. Fuktdusch. Gittan, 56.

31746-648
Bild: Googlade på "Gittan".

Status i torsdags, blipp-blipp:
Stekte oxfilé till Millish. Drack nytt favoritvin: Chilensk Merlot vid namn "Mont Gras". Har varit nykter halvtrist hemmakatzentante i två månader vilket gör att jag slöddrar och blir helt sne av två glas vin. Ringde och väckte en vän klockan ett på natten. Osmidigt. Raglade hem och pratade med mig själv. Sinnesjukt.

Status i lördags:
Hemma fram till 23.00 innan jag drog på Spyan. Skypechattade med Fredrik under melodifestivalen. Modernt. Vi tyckte:
- Att det var väldigt mycket Bosnien Herzegovina över Svante Turesson och Anne-Lie Rydés framträdande.
- Att Marie Lindberg hade utstrålning som en katedertorr pekpinne utan scenvana.
- Att Regina Lund verkligen hade lyckats bra med mixen av  Madonna, Fuglesang, Bollibompa och Bananer i Pyjamas.

Status söndag:
Slackade runt på tre olika kaféer med femtio olika polare, drack sex koppar kaffe vilket fick mig att pladdra och rycka nervöst som en husmus på speed, samt shoppa alldeles för mycket galna kläder som antagligen kommer att hamna längst inne i garderoben efter en användning.

Tisdag, blipp blipp:
Blir bjuden på bio i morgon. Jag föreslog filmen Darling. Surfade in och kollade på
trailern. Vad ska han tro? Det var den sämsta skit jag sett. Som trailer alltså. ( Gav faschinerade Göteborgare en film om Stureplanslivet pris som "bästa film" på Göteborgs filmfestival?) Ringde nyss upp och sa att jag ångrat mig. Föreslog Hello miss Sunshine i stället. Hoppas.

Status för en timme sen:
Skämdes som ett djur. Hade fått en frrrrrrrrrrruktansvärd låt på hjärnan, fråga mig inte varifrån den kom. Jag lyssnar inte på kommersiell radio.

Om du tror på det första ögonblicket
Om du vågar lita på det
Då finns det ingen anledning att gå ensam härifrån
Tänk på det som hänt mellan oss ikväll

Om du vågar lita på vad du känner
Om du säkert vet att det är så
Då får du inte tveka, du kan inte bara gå
Efter vad som hänt mellan oss ikväll

Snart tystnar musiken
Vi kan gå långsamt genom stan
Vi kan stanna till ibland
Vi kan drunkna i varann
Och om sanningen skall fram,
Jag vill att vi skall älska, inatt

Det finns tillfällen i livet,
Som aldrig kommer igen
Man känner det på sig,
Av nån anledning vet man att det är så

Snart tystnar musiken
Vi kan gå långsamt genom stan
Vi kan stanna till ibland
Vi kan drunkna i varann
Och om sanningen skall fram,
Jag vill att vi skall älska,

Jag vill att vi skall älska, inatt

"Jag vill att vi ska älska i natt." Varför tänker jag på Gittan, 56 i leopard när jag hör den meningen? Brr. Egentligen är det någonstans ett vidrigt under. Att Ledin lyckades få det  mesigt och tantpampigt på samma gång.

Status just nu:
Vi löser allt-mentaliteten har svävat som en skön fuktdusch över redaktionen i sex veckor. Ungefär som i fruktdisken i Östermalmshallen. Nu ser medarbetarna mer ut som på socialdemokraternas valvaka. Bekymrade ansiktsveck, illaluktande svettningar, flackande blickar. Själv funderar jag på att gnaga av mig min västra arm. Hur ska det gå?

Schoolgirl

31746-647
I was a fat and bored schoolgirl dreaming away always lying in bed writing and fantasizing about men with brown eyes who were tall and safe and their name was always Mr Ligganoff.

Anja - knubbig som en säl

31746-644
Anja Perssons patenterade segergest "Att göra en säl"

Dessa tider är en plåga för oss sporthatare. Jag kan inte ta del av ett enda medium utan att se bilder på Anja. Som värst är det när hon kastar sig som en säl i backen. Att imitera en säl måste vara väldigt tacksamt med den kroppen. Hon skulle förmodligen kunna hetsa vilken viril knubbsälshanne som helst till stånd.

Nu kan man skicka in sin egen
sälvideo till Aftonbladet. Jag vill inte leva längre.

Jag är len som finbetong

31746-642
Här kommer dagens osammanhängande yrväderstankar:

* Min bästa killkompis
Mattemus ligger på soffan och sover. Han är skitsöt. Hähä. Det är min förtjänst att han har den där pjuttenuttiga, rofyllda sömnlooken just nu. Jag är nämligen fantastiskt älskvärd just idag. Han fick bli 5 år för ett slag och lyssna till det rogivande diskmaskinsbrummandet och perkulatorpuffandet medan jag lagade mat till honom. Diskmaskinsbrummande och perkulatorpuffande håller ångest borta. Jag har tänt ljus i hela lägenheten och pysslat om det långa, schletna lilla bakislivet så till den milda grad. Jag har gullegullat, fixat, donat och gjort allt för att han ska känna sig älskad. Det är han värd. Som tur är tippar jag aldrig över, jag har en fantastisk fingertoppskänsla. Det händer aldrig att han börjar vrida på sig av obehag som han ibland gör med Mattemus-förälskade beundrarinnor, det har han sagt.

* Åh. Det är så fint med pojkar som sover.

* Jag måste köpa en dammsugare. Den ska helst se ut och vara som en sportbil från 80-talet. Skitful men kraftfull.

* I veckan var Millish här för att ställa ut sina möbler på möbelmässan. Det var lyxigt att ha henne i stan.

* En gång berättades det om en ettrig vän med fula viskosbrokiga kläder som ligger med hockeykillar och BMW-iranier och gillar att tantfika på NK. Esther replikerade: "Jag hatar henne redan."

* Först förrförra året erkände Dolly Parton offentligt att hon hade inplantat. Det är roligt.

* Dagens visdomsord: "Släpp honom. Du kan inte komma viftandes med det där ex-kortet i all evighet."

* En dag kom Millish pappa hit och skulle hämta Millish och bjuda ut henne på restaurang i Gamla stan. Han var uppklädd i lång överrock och doftade rakvatten. Då blev jag alldeles tårögd för det var så fint.

* På tal om Gamla stan. En annan vän sa idag att han saknade pandabrudarna som hängde på Metropolis. Han saknade gothinslaget i rockkulturen. "Just gothbrudarna kändes mycket kåtare. Det var väldigt inriktat på att ligga. "

* Jag, Esther och Ramona fikade med Mattemus på Mjölkbaren i förmiddags. Jag kom att tänka på att våra flicknamn lät som på film. Fredrik höll inte med. Han tyckte mer att det lät som i en fotodokumentärbok från 60-talets Repherbahn om transsexuella (se bilden).

* Han tycker även att jag ska stanna hemma i kväll så att vi kan skypechatta under Melodifestivalen. Det låter modernt.

* Fredrik har legat däckad i fyra dagar nu. Han är utekåt och surfar runt på www.utsidan.se. Jag kan inte tänka mig något vidrigare än att kolla på hurtfriska Svenne-bananers semesterbilder. Men han verkar nöjd. Snart drar han ut och paddlar kajak i Gore-tex och Haglöfskläder. Jag känner det.

* Jag såg Uffie på Debaser Medis igår. Hon gled in i en marinblå pimpyflick-badrock men vägrade ta av sig den som man trodde att hon skulle göra. Hon blev aldrig den electro-slyna jag ville att hon skulle vara. Jag är besviken.

* Jag är som vanligt i behov av kramar av varierande art. Men jag vill inte ha såna här.

* Jag fick ett meddelande på Skype nyss. Det stod
"Robin Williams är inte tråkig på Svt! Citat "Condoleezza Rice is the whitest black woman ever seen in the US. She makes Oprah look like a crackwhore" Slutcitat."

* Krykan har en seriös period av hemmakatteri och vägrar röra sitt killeras utanför sin radie av 35 kvm. Jag saknar henne. Jag vill drunkna i hennes hysteriskt äkta leende mellan bardiskarna. Jag lider.

* Jag tog just en banan. Fruktgrossisten heter "Fyffes"? Vad fan har hänt med Chiquita? Åh, sånt gör mig irriterad. Det låter som en ful pudel. Med pastellkläder. 

* Idag köpte jag en skjorta. När jag kom hem upptäckte jag att det var en skjorta för gravida. Jag fick sjukt mycket ångest.

/Marla - "Len som finbetong" 

Tulpaner, liljor, astrar och annat våpigt som gör mig glad

31746-640
Millish steg innanför dörren igår med långa rödcerisa papegojtulpaner med gula inslag. Medan mitt hjärta svallade över av blödighet fyllde jag en vacker smal vas av glas med kallt friskt vatten och arrangerade blommorna medan jag betraktade dem. De var så vackra. De var till mig! Sist fick jag en orange aster av Esther. Min papegojtulpan-Millish och min aster-Esther!

Jag har förresten börjat köpa blommor till mig själv. Jag undrar med skräckblandad förtjusning  om jag anses som vuxen quinna med "q" nu då jag blir alldeles varm i hjärtat av att köpa tulpaner och liljor och ljusa vackra penséer. Låter inte det lika tragiskt som att leva ensam, käka psykofarmaca och bli katt-tant vid trettio?

Till mitt försvar vill jag nämna att jag längtar efter våren, till den första solstrålen då vi alla tinar upp och ler mot varandra och då Ölandstoken spricker upp och knopparna på träden skriker för att blomma och vi glömmer alla sorger och bråket i vinternatten känns som i ett annat liv och alla rödnästa bittra frusenmänniskor fått ansiktsliv igen och vi slappnar av och glömmer problemen och emblemen på jobbet och spott och spe och kan le åt allt det där som är varmt i magen. Snälla.

Jag drömmer om liljenkonvaljerna, de som jag plockade när jag var barn. Jag orkar inte vänta längre.
 
Jag undrar med skräckblandad förtjusning om jag anses vara tolv år när jag dansar omkring i lägenheten i min fina vita vårklänning och låtsas och pryder lägenheten med tulpanerna och längtar efter maskrosor och tussilago som växer upp bland trottoarerna för att sno åt sig lite av den blekvita vårsolen.

Jag vill trampa barfota på mossa och tallbarr och trycka ner en massa knölar och lökar och jag vill fantisera om att smaka på en giftig svamp och titta riktigt nära på Svalört och Styvmorsvioler, så nära att jag får ont ögonen. Jag vill blåsa en fånig visa i ett strå och bli brun under naglarna och pressa  fötterna i stickigt gräs och och lukta på jord okej?


Bloggerierna

31746-641
På tal om äktheten. Vad skönt det skulle vara att begrava marla. Säga hej då till alla bloggläsare.
Det är fantastiskt med alla era kommentarer och jag knarkar verkligen siffrorna varje gång jag klickat på antalet besökare på bloggstatistiken, men det finns ett men.

Egentligen vill jag skriva om viktiga saker. Som politik eller kriminologi eller samhällsfrågor. Men jag är för trött för att vara seriös, ta ställning. Det gör jag i jobbet. Ja, inte just nu när jag jobbar på ett kommersiellt lättuggat och aningen spektakulärt mode- och makeoverprogram, men annars då jag jobbar på samhällsprogrammen. Där ska allt vridas och vändas på och case ska hittas och nivån ska bli exakt rätt och den journalistiska vinkeln ska vara tillräckligt spännande för att fånga tittarna men ska ändå vara politiskt korrekt och etisk och Guddan och hans feta moster. Sen slutar det med att man vrider verkligheten ett varv extra i alla fall, eftersom verkligenhet och faktiska förhållanden sällan är så pass spännande som de ser ut att vara i början. Det finns oftast en mossig och enkel förklaring till ett missförhållande. Allt som oftast. Hur många gånger har man inte suttit där och rekat och rekat och gjort tidskrävande research i all hemlighet och sen visar det sig att idén inte håller? Det mest pinsamma är att man anar att otaliga utbildade journalister kanske tänkt på missförhållandet förr och redan lagt ner de där veckorna, månaderna för att slutligen komma fram till samma resultat som jag. Åh vad tråkigt det är.

Därför skriver jag oftast blaj här. Det är så skönt att skriva om blaj i vardagen.

Men allra helst vill jag skriva om vänskap, kärlek och relationer. Tyvärr är självutlämnandet och utlämnandet av de människor jag älskar något som kan förstöra.  Jag borde lägga skrivklådan på innehållet i min bok vars story redan är helt klar i mitt huvud. Jag har ju faktiskt börjat. Den kanske står i min bokhylla en dag. Jag gillar idén, väldigt mycket. Jag skulle köpa den, läsa den.

Just nu känner jag bara för att ägna mig åt viktiga saker, som att ge kärlek åt mig själv och alla bra människor i min närhet, för de är många. Vi får se.

 

När man tänker på saker som egentligen betyder nåt

31746-639
Vi var på en ferre med lista igen, jag och
Millish. Och alla de rätta var där. Det var torsdagnatt och utställning av möbler i ett ball garage med bra electro och softad belysning. Männen var cleana och snygga och hade hängslen och tighta tröjor och fina stövlar i skinn. De gav ett dressat intryck och drog ofta handen genom sina nyputsade synthfrisyrer med kort i nacken och längre lugg. Sjalarna och tjejernas ponchos hade kastats runt halsen för att se lite lagom nonchalanta ut, men egentligen visste man att de pillat i evigheter och nålat fast dem för att det skulle se perfekt ut.

De var blekt sminkade och deras färglösa läppar rörde sig inte oftare än tvunget. Nej, de pratade inte. De var upptagna med att iaktta andra. Andras kläder, andras hållning, andras hår. De flesta försökte se svåra ut där de stod, men ibland kunde en del inte hålla sig. Ibland hoppade någon tjej fram och dansade runt och sparkade på en plastmugg i takt med electron och log. Lite som klassens clown, fast mer ”Konstfack på Koks”.

Jag tog ett varv runt i lokalen för att se vad alla inte alls var här för. Alla var ju enbart här för att alla var här- men ändå! Det var värt att ta sig en titt på utställningen också. Möblerna såg alla ut att komma från Boolia på Götgatan. Cleana o-innovativa saker man sett förut, men saker som man gillade ändå på något enkelt sätt. De skulle säkert hamna på IKEA om ett halvår.

En tanke slog mig när jag struntade i möblerna på golvet och lyfte blicken mot människorna igen.

Någon hade faktiskt kallat oss för kulturfittor för ett tag sen. Det var väl inte det värsta öknamnet jag fått genom åren, men tänk om alla de här credmänniskorna tittade på mig och Millish och trodde att vi var en av dem? Det kändes faktiskt lite så. Tänk om alla stod här och  egentligen tänkte som oss? Tänk om alla ogillade hela den här bajsnödiga tillställningen och faktiskt tog det lite med en klackspark och tänkte ”whatever, vi ser det som ett studiebesök och spriten är nästan gratis så vad gör väl det?” Egentligen kanske alla längtade efter äktheten.


Vill James Blunt se Gynnings trosor?

31746-638
I Aftonbladet
beklagar sig en skenhelig James Blunt över att media fokuserar på fel saker. Självklart för att bättra på sin "killen-hela-dan"-image. Men i slutet av Carolina Gynnings krönika kan vi läsa att han gärna vill träffa en fröken vars trosor visats rätt flitigt i media. Det tycker jag är lite roligt. Frågan jag ställer mig nu är om de ska träffas i ett professionellt sammanhang eller om han vill se hennes trosor ?

Your busted snusko!

Har ni sett löpsedlarna idag? Fick sms av en fd kollega. Han var rätt nöjd efter att ha varit med och satt dit det här snuskot. Uäks!

Lena PH = tant

31746-637
Det var Lena själv som sa det kan vi läsa
här och i Expressen. Vet man inte vilka The Knife är vid 40 års ålder, då är man inte bara tant, då har man ingen koll på sin egen branch eller musik över huvud taget. Då är man helt uppe i sitt eget ego och även "helt bakom flötet" som min mammas faster skulle ha sagt. Hon hade koll ända tills hon dog. Skärpning Lena!

Ooooooh Uffie med flera

31746-636
Ooooh Uffie. I morgon på
Debaser Medis. Din musik gör mig snuskig. Hur ska det gå?

Dessutom måste jag se Jeans Team (varför är det så äckligt snyggt med tyska?) OCH Pluxus den 30 mars på Debaser. Kinoton är konstigt underbar, jag rös när jag hörde den sist.

Men innan dess ser jag Dolly i Globen. Och i sommar blir det Anthony and the Jonhson i Dalarna. När jag ser Dolly kommer jag att skrika åt hennes tuttar och skratta av lycka över att höra "Love is like a butterfly" live. När jag ser Anthony and the Johnson kommer jag att böla hela konserten igenom. Det är ju så vackert att jag knappt kan lyssna hemma utan att fälla en tår. Åh!

Februari suger

31746-635
Februari är årets tristaste månad. Jag vill vara med holiday girls som Esther och Millish och använda alla väskskrapspengar till att käka Nytorgsglass och dricka rosé och röka menthol och träffa asfaltsbröder och hängselpojkar och cykla på pastellcyklar i friska varma vindar och ha tyll i kjol och äta sallad i djupa skålar och gå på konserter på Djurets Ljudbar och prata med alla som har nybrända solskensmagar som de mår bra i. Som det var
i somras.

Jaha?! Nähä.

31746-634
Karl & Millish

Vi käkade mexmat i stan och sen blev det fika vid Nytorget. Mellan tuggorna berättade Karl, som är singel, att man kan beskriva hans forna relationer på ett väldigt enkelt sätt:

Jaha?!  -  Nähä.

Och det är ju faktiskt väldigt konstigt. Han är ju trots allt Stockholms snyggaste och trevligaste gayman.


Frisk? Sjuk? Frisk-sjuk-frisk-sjuk-frisk?

31746-633
De där små immunförsvarsgubbarna måste ha skottat och härjat runt rätt rejält i mig inatt för jag vaknade frisk. Febersvettningarna hade satt sig i nattlinnet som var väldigt äckligt och blött, men jag var pigg och rastlös som en överförfriskad fjortis med ADHD. Jag studsade upp och svullade linfrömüsli som aldrig förr med tysk electro på högsta volym. Steg ut på gatan och andades in den iskalla luften och svor lite lagom över kylan men tänkte ändå att det här skulle bli en bra dag. Den där gigantiska kranen på Gamla Skatteskrapans tak hade plockats bort av världens största lyftkran och nu skulle Stockholms första Skybar börja byggas. Bara en sån sak. Tänk när man kan sitta där med sin Vodka dry martini med Pernot och glutta på sitt eget lägenhetstak och känna sig sådär city-chick. 

Men ack så fel jag hade. Det här skulle inte alls bli en bra dag, det skulle bli jobbig dag.

Mina nerver sitter ovanpå min nya snygga secondhand-klänning. Klänningen är ju väldigt fin men vad har det för reell betydelse när innehållet är ovanligt förvirrat, konstigt och alldeles, alldeles cp?

Bevis på detta: Ett fint litet mail från en vän fick mina ögon att krackelera och klämma ur sig några fjöliga fuktdroppar och en kollegas flirtande fick hjärtat att slå en extravolt fastän han är ful som stryk och Vdn:s ungjävlar som sprang runt och lekte tafatt i lokalen medan jag försökte skriva manus fick mig att explodera (fast explodera sådär osynligt o kvävt, ni vet som då man hör en lång gäll signal och de spränger upp en bergsknalle och bomben detonerar innuti själva berget). Dessutom: En av mina underordnades frågor som jag inte kunde svara på fick mig att bli röd och kallsvettas trots att jag faktiskt inte förväntas kunna varenda liten sketen detalj utantill. Nej, faktiskt inte.

Förvirrade tankar rusar runt som silar i blodomloppet, men det har säkert sin naturliga förklaring.

Förhoppningsvis kommer någon snygg räddande ängel, gärna en manlig sådan, och skyfflar in nervpaketet i klänningslästen igen, det är vad jag hoppas på. För det här är inget vidare roligt. Man önskar ju att man bara var sådär soft och tog allt med en klackspark liksom och kunde heja på alla lite sådär ball och liksom bara sitta och lösa alla jobbproblem och privatproblem med lillfingret medan livet lekte på och snöhelvetet smälte bort. Där har ni MIN status, vad är er?


Got ya!

31746-632
Se upp alla
otrohetsmänniskor!

I Metro kan vi läsa om hur DNA avslöjar vänsterprasslaren. Bara att langa iväg klädplagget till ett laboratorium och få svar inom två veckor.

Världens bästa programidé

31746-631
Under brunchen hos Lisa i lördags fick jag världens bästa program-idé. Jag satt mitt i en diskussion och minns att jag tänkte:

"Det här är grymt.

Det här är helt otroligt.

Det här skulle bli världens bästa program.

Jag är ett geni."

Sen försvann den. Jag berättade den inte för någon. Vem vill basunera ut en exklusiv och eventuellt inkomstbringande idé till andra, i dessa snikna dagar?

Jag har glömt bort världens bästa programidé.

Nu sitter jag här medan frustrationen kliar som indiska loppor över hela kroppen. Jag blir galen! Jag vill vända ut och in på mig själv. Jag vill ge mig en hård käftsmäll. Efter det vill jag dö. För att sedan skänka bort mina kvarlevor till förmån för viktig forskning. Efter det vill jag donera mina organ till behövande. Hjärnan däremot kan ni kasta i Nybroviken.

Ligganoffen

31746-629
Det är söndag.
Ligganoff sitter på middag med sina killpolare och droppar följande kommentar:

"Jag blev bjuden på korvstroganoff i torsdags."

Vän 1 & 2 i kör: " Vi vet."

Ligganoff: "Va?"

Vän 1: "Och ligga fick du också tydligen."

Ligganoff: "Hur fan vet ni det?

Vän 2: "Vi har läst det i hennes blogg"

Ligganoff ringer mig.
 
"Har du skrivit om oss i din blogg?"

Marla: "Ehm.. Nja, inte direkt. Jag skrev att Stroganoff och ligg är en bra kombo"

Som tur var tyckte han att det var humor. Bra kille det där.

Dissiga one-liners

31746-628
Det är så  fantastiskt roligt med dissiga one-liners. Och mina vänner är experter på dem.


De lite slitna blonda medelklasstjejerna dansade och skrek med falska stämmor till tonerna av "Mitt namn är Lena Philipsson". Man såg att de verkligen önskade att de var henne.

"Mitt namn är Lena och jag tänker inte va' tyst
Jag tänker inte bara sitta här och vänta på att bli kysst
Så vill du ha ett litet våp får du gå nån annanstans
Det låter uppenbart men alltid retar det nån
Den du talar med är inte nån vanlig Söderberg eller Eriksson
Mitt namn är Lena Philipsson"


Det var då, vid precis rätt tillfälle, som Anna-Maria sa ungefär vad jag tänkte:

"När jag var 15  tänkte jag att det var precis en sån här fest jag skulle gå på när jag var trettio."

Hon säger även:

 "Ser du den dansande mannen där borta? Han är av den typen som man skulle ha blivit tillsammans med för fem-sex år sedan, men som man inte riktigt skulle kunna stå för idag."

Fantastiskt. I helgen när jag fikade loss med andra vänner sa de fler roliga saker.

Toffe: "Marla. Ser du den där stadsjeepen där borta? Det är människor köper dem som just nu klampar omkring i svindyra Kanadensiska trekking-kängor mitt i stan."

Mattemus när vi diskuterar små 20-åriga tjejers indie-menlöshet:

"Att lyssna på pop är som att gå på ett enda långt tråkigt coctailparty"

"Mindre än fyra skotrar på gårn är man bög"

31746-627
Lyssna på
den här berusade ynglingen från Vidsel. Äkta!

Latinska porrvisor och fäst.

31746-626
Förlustade oss gjorde vi går. Hemma hos Krys på hennes sake, älskar skiten. Fem  tjejer och hårlockar-Toffe drog på NG-festen på Nymble.


Medelåldern var ca 23 och alla stack ut men ändå var de så lika. Den lite intellektuella svåra Konstfacks-donnelooken blandat med Debaserboy-looken låg som ett tjock svart täcke över hela stället. Det var så många jag kände och
Skrot och Korn var snygga som vanligt, speciellt Skrot i skägg och svarttajt. Lisa som kommit direkt från jobbet kände sig sopig och ville att jag skulle göra något åt det, så vi slank in på damernas för att lägga en grundlig make-up.

Till Lisas förtjusning åttog jag mig uppdraget med stort engagemang. Dagen till ära hade jag inhandlat ett gigantisk ihopfällbart make-up-kit med tjugo ögonskuggor och tjugo olika läppfärger.


Make-up-kittet hade jag shoppat enbart på grund av en ynka halv centimeters färg i neonlila, som visade sig vara omöjligt att få tag på i hela stan. Jag gick loss ordentligt, pungade upp VISA-kortet och köpte hela kittet. Den enorma plattan var otymplig och svår att få plats med i den lilla vita handväskan, men vad gör man inte. Vill man ha neonlila- så ska man få neonlila. Till varje pris, tänkte jag och munnen lyste.

Jag kände mig som en professionell make up artist, redo att sminka fram en blekrougeig primadonna, när jag höll plattan den i ena handen och frenetsiskt arbetade med borsten med den andra. Grundade med Helena Rubenstein och trollade fram globlinjer och kindben med diverse färger. Ögonlocken fick en skimrande glans i guld och grönt och munnen blev körsbärsröd och kinderna aprikost blommande. Wow. Hon såg ut som en modell av högsta klass när jag drog igen makeupkittet med en smäll. Nöjt iakttog hon sig själv i spegeln och gav mig ett leende. Jag log uppskattande tillbaka. Hon är rar Lisa. Vi ramlade ut från damernas.

Men glädjen varade inte länge för min del. Den sunkiga lokalen framhävde inte vår snyggma nåt vidare och den där läskiga kår-känslan som jag försökt undvika hela mitt liv kröp mig under skinnet.

-MOOOOT RICHE!!!!!!!!!!!!!!!! skrek jag och Dans-Lisa. Vi har en förmåga att elda upp varandra så till den milda grad att vi beter oss i det närmsta maniskt när vi vattnat våra torra strupar med diverse alkohol. Därför gapade vi och skrek och skrattade som galna medan vi sprang mot utgången. Väl där upptäckte vi till vårt förtret att det var svårare att ta sig ut, än det hade varit att ta sig in på stället. Vid utgångsdörren stod en fet gorilla med underbett och fläskläpp.

- Luuuuuuuuuuuuuuuugn tjejer. Luuuuuuuuuuuuuugn, mässade gorillan. Och han öppnade inte dörren. Jag höll på att krypa ur mitt eget skinn medan han tittade oss djupt och hypnotiskt i ögonen. Han såg sådär lagom puckad ut, men av någon anledning var blicken hypnotisk. Det var nog för att det såg så tomt ut där inne. Det var nästan som att ögonen började rulla på ögonrullargorillan. Jag bröts ur min förtrollning. Lisa lackade ur. Det var väldigt roligt tyckte jag och garvade som en häst till slut.

- Känns det bra? Känns det bra att ha så mycket makt? Att ha makten över en dörr? Att öppna och stänga dörren som du vill? Känns det bra?

Vi hoppade in i en taxi till Riche och jag grattade han i dörren eftersom jag dafat honom en gång i tiden och visste att han fyllde år inatt. Det var på den tiden då mitt kontrollbehov var som störst och mina researchkunskaper steg mig åt huvudet och jag kollade upp varenda kotte i min omgivning, men lugn. Det har jag för längesedan slutat med.

Efter en timme på Riche tog vi taxi till Söder, drog in på Jerusalem och inhandlade flottiga kebaber som intogs i hemmets olugna vrå, det vill säga hemma hos mig.

För det var väldigt olugnt när Lisa sjöng "Fortuna Ur Carmina burana" fruktansvärt högt och gällt.

Hon kunde HELA stycket utantill. På latin. En stor bravur för hennes fantastiska inlevelseförmåga, men jag tror inte att grannarna var lika glada klockan 03.00 i morse. 

Burleskt skrivna porr- och kärleksvisor på latin författade på 1200-talet av munkar i lönndom, plus kebab och Bombay Saphire. Vilken oslagbar kombo. Jao. Det är då man känner att man lever.

Yuppie-Lisa?

31746-625
"-MIN NALLE ÄR MIN ENDA KONTAKT MED JAPAN!!!"

"-MIN NALLE ÄR MIN ENDA KONTAKT MED JAPAN!!!"

Nej, Det var ingen aktiestinn börsmäklare eller börshaj som gjorde hysteriska miljonbeloppsaffärer i natt.

Nej. Det var ingen äcklig yuppietyp i slickitfrippa som raglade runt och skrek de obehagliga orden i folks öron. 

Det var bara en full Lisa som kved av desperation när hon tappat bort sin mobil. Skräcken fullkomligt lyste i hennes ögon. Det var en full Lisa som skrek efter sin bortresta pojkvän. Det är kärlek det.
Han kan den där Pete

31746-624
Det här är det bajsiga orginalet av "Dirty Sheets".

Det här är Dirty Petes remix av samma låt.

Han kan den där Pete. Trots att han ger mig fingret ibland.


Min fortune cookie

31746-621
Jag köpte sushi och fick en fortune cookie. I den stod det "Man who goes too far - get slapped". Tihi.

Ligganoff

31746-620
He fucking loved my
stroganoff!

Jag berättar det inte för någon

31746-619
På tisdag är det
ett år sedan. Det känns som igår. Jag blir fortfarande lätt illamående när jag tänker på det.

Jag berättar det inte för någon. Hur det var där vi satt, jag och lillasyster. När vi grät stilla hela natten medan värderna sjönk. Sakta, timme efter timme blinkade de konstiga maskinerna med sina siffror. Vi höll varandras händer och torkade varandras tårar. Jag trodde hjärtat skulle brista när jag hulkade i den gula sjukhusfilten. Sen grät jag mer stillsamt, när jag vilade på pappas arm. Den var fortfarande varm. Ändå frös jag.

Respiratorn väsnades i den stilla, tysta sjukhusmiljön. Pappas bröst åkte upp och ner i takt med maskinen. Ibland reste jag på mig och såg ut genom fönstret. Såg på fåglarna mot den grå himlen. Jag var så matt, så matt. Det var så meningslöst allting. Jag orkade inte stå där, ville ha pappas värme så länge som möjligt. Och jag vilade åter på hans arm.

Sköterskorna kom och gick. Deras ögon tårades. Antagligen för att vi var så lika, jag och min tio år yngre syster. Vi satt där tillsammans och väntade, förtvivlade, sida vid sida. Det måste ha sett sorgligt ut. De var så fina mot oss, sköterskorna.

En fånig tanke slår mig ofta.

Tänk om jag åtminstone kunde skicka ett sms.

Om jag åtminstone kunde skicka ett sms.

Det är ingen som orkar lyssna, ingen vet vad de ska säga och jag förstår dem. Det finns inget att säga. Pappa är borta för alltid.

Nej, jag berättar det inte för någon.

Han täljer guld

31746-618
Jag smsade
Exet, sedemera doktorn i teknisk fysik, och frågade vilket sajt han spelat ihop 300.000 kronor på. Det var så många lycksökande och framtida spelberoende vänner som undrade.

Här är hans svar:
"Vadårå? Är du sugen på att börja spela eller? Spelar på Interpoker och Betfair. Det är som att tälja guld"

"Som att tälja guld". Varför sticker det i bröstet? Varför är jag inte glad över att han och hans nya flickvän ska köpa den där vräkiga lägenheten och ha det fantastiskt ihop? Varför blir jag grinig som en bitterfitta? Tälja guld. Pfft.

Jag försökte sätta dit en guldbedragare en gång. Åkte upp til Bolidens mineral i Skellefteå och gjorde ett reportage om en man som med hjälp av falska id-handlingar fört över 50 miljoner kronor från en annan mans konto till Boliden Mineral. Kontokortet tillhörde en miljardär, guldbedragaren stal hans identitet kan man säga. 

Till en början hade Guldbedragaren endast kontokorten, men saknade kontonumret. Därför bestämde han sig för att besöka banken, sätta in några hundra kronor på kontot, och därmed lyckas snacka till sig kontonumret som han påståd sig ha "glömt". Det gick alldeles utmärkt. Nu var allt förberett. Vid nästa bankbesök kollade han saldot på kontot. Där fanns över femtio miljoner. Lucky bastard.

Vid ett tredje besök på banken överförde Guldbedragaren femtio miljoner kronor till Guldverket Boliden Mineral. Boliden Mineral hade han haft kontakt under en längre tid. De misstänkte ingenting. "En rik snubbe i 50-årsåldern som vill shoppa tio guldtackor, ja men det är säkert heeeelt i sin ordning." Sen att han såg ut som en kuf i sin  trenchcoat och sitt gråvita svintohår, det var det ingen som tog notis om.

När alla pengar var överförda tog Guldbedragaren flyget upp till guldgruvan, shoppade loss så inni nordnorrland- och efter det är han försvunnen. Antagligen sitter han någonstans i Tropikerna och dricker drinkar.

Jag sänder en bitterfittetanke till honom med.