This brutta I like

image1007
Hon
posade i turkost förra fredagen, på min högra axel. Hon heter Mia. Hon har en galen konstnärspojkvän som målar grymma tavlor och dansar runt på rutor i köpcenter, självklart även han iklädd i turkost. En turkos blazer närmare bestämt. Kolla på dansen här. U gotta love him och de är så snygga ihop! I alla fall. Mia jobbar i Stockholm. Varje helg kör hon ner hit till sin pojkvän i Göteborg i sin gröna Skoda Octavia. På fredag hoppas jag varken att hon krockar, kör av vägen, blir överkörd av en lastbil eller bortförd av aliens. Hon anländer nämligen med mycket dyrbar frakt.

Bloggstöld


image1004image1006
image1008
Jag har kommit på ett väldigt bra sätt att komma undan den värsta bloggångesten. Det är att börja hänga med
en annan rabiat bloggerska och sno hennes grejor. Bästa trixet!

Igår sammanförde jag Pacific-Daniel och Lou på Café Publik. Bildbeviset ser ni ovan, där bondar de över en påse Karamellkungen. Pja, förutom jobb upp i halsen och förtiofemton uppbokade roligheter så är det väl det som händer i Göteborg.

"Det var typ som att äta middag med sig själv"

image1001

Jamenherregud jag håller med!
 Fast extremt mycket roligare och så.

Annor hit och Annor dit

Alla killar har ett ex som heter Anna!

marla goes Göteborg

image1000
I ny stad. Känner ingen. Det var fredag. Det är väl bara att se till att man hamnar på bästa stället och styr upp med lite främlingar, tänkte jag och klädde mig i vitt och neon och målade läpparna med en massa glamorama neon pinkshit lipstick. Raggade upp hon som såg ballast ut, en turkos fröken med vän. Och vi poserade friskt som sig bör, även i nya städer. Det skvätte om italon och åttion på Röda Sten. Och lite spriten förståss. Bildbeviset kom idag.

Bra flickor dansar själva mitt på dansgolvet!

Vänner. Jag trivs över förväntan, så bra! Och jobbet är fantastiskt. Ni får slita tillbaka mig till Stockholm.
Deppigt måtto

31746-997
Obs. Kvinnan på bilden har inget med mig att göra. Tack!

Det har varit så i hela mitt liv. Var jag än går öppnar sig människor för mig.  Bara igår och idag har två berättat halva sina liv.

Kvinna ett:

Jag står i hissen. Hon är runt de 60, snygg, smal, mejkad. Hon strålar. Hon iakttar mig. Jag tittar ner men tittar upp igen och ler mot henne.

"Vilken söt liten jacka du har! Jag är väldigt intresserad av kläder förstår du".

Jag ler till svar.

Hennes läppar är bigarå-röda och fingrarna skrynkliga men fulla av svulstiga ringar i guld.

"Du förstår, nu då man är ensam så måste man ha intressen förstår du! Mitt är att shoppa."

"Jag älskar också att shoppa".

"Ja, sen blir jag lite gladare också, nu då pappa håller på att gå bort. Jag sitter ju där hela dagarna och vakar på dödsbädden.  Ja det är så hemskt förstår du.."


"Ja. Jag förstår." säger jag och tänker tillbaka.

Hon vill aldrig sluta prata och hon hoppas att vi ses igen.

"Ja, vi ses nog." Jag trycker hennes hand.

Kvinna två:

Vi träffas av en slump, jag känner henne inte. Jag hinner knappt innanför dörren förrän vi sitter mitt emot varandra och hon börjar berätta. Jag som bara hade ett litet ärende. Hon berättar om hur hon blivit lämnad av män i hela sitt liv och om hur hon under alla dessa år velat ha barn men inte hittat rätt man. Om den senaste mannen som lämnade henne för drygt ett år sedan. Nu kände hon sig ensam och olycklig. Den 44-åriga kvinnan har ett toppjobb, men vad hjälper väl det när hon inte har någon som bryr sig om henne? Jag nickar medkännande med en klump i halsen.

Jag ser mig omkring i hennes hem. På väggen hänger en bonad. Där, broderat i rött på vit botten står ett av de deppigaste måtton jag hört.

"En god vän är den som kommer in när hela världen gått ut".

Jag ville inte bara gå- jag ville springa!

Kompisligg

image996

Hahahahahahaha!
 Ni MÅSTE läsa det.

Jag konverterar till veganism

image995
En vän är i Kroatien. De grillar något väldigt äckligt ser jag här efter att ha fått ett MMS. Veganism tack!

Jag är en singelklubberska

image994
Jag står på listor men känner ingen i stan. Det är på Nef och Pannhuset Röda Sten. Lite som att synden straffar sig själv och högmod går före fall liksom.

Jag går ut själv, klackar på mig de röda klickediklacksen och rycker tag i nån ball och fixar in oss.

"Eh, hallå hallå! Marla här! Jag känner ingen i stan, men jag står på listor!"

Eller vi närmare eftertanke.. Nej.

Eller ja?

Eller nej.

Eller.... ?

Äh, vafan: JA!!!

En bit tumme

image992

Jag bor plötsligt i Göteborg. Jag skar just bort en bit tumme. Den där kulturjournalisten jag hyr läggan av äger en slö osthyvel. Typiskt kulturmänniskor. Marlan och Banksy säger: Tumme ner på den.

Rehab och karga klippor

image989 image990  image991
      millish the lantlolla               marlas ragg och rauk-ass            marla goes country

Tog färjan tillbaka till fastlandet, jag och Karl och millish, med magen full av wow. Ni vet när djupa andetag är det enda man vill fortsätta ta i hela sitt liv, och allt känns friskt varmt och härligt. Det hade varit en vecka där alla jobbmänniskor och vardagstråkigheter kastats överbord.

-Fuck ´em. Och fuck vardags-skitet och seriositeten alltså, sa vi och cyklade, badade, pratade hela nätter i det inredda loftet i ladan där elektricitet inte ens kom på tal. Där var högt i tak och dubbelsängar, stora kuddar i rött och guld och lite väl mycket tantrasex tyckte vi, men mitt i långsamheten och ron kom det liksom till sin rätt. Vi tände alltid ljus och fjortade oss långt in på sena nätter.

 

Vi drack rött med bohemerna på gården och försökte se så svåra ut som möjligt, vem ville bli avslöjad som en fejk-new agare som ibland tar en draja på Öfre och gärna shoppar loss ett par Acne för nån lax? Jag kastade Helena Rubenstein åt fanders och lät håret tova och jumprarna sunka ner sig å det grövsta. Rehabtanter och konstnärskvinnor, som var lite utbrända, badade nakna. Fransk-kocken tog sig gärna en joint och en snarkande dagsnapp i den stekande solen i väntan på gäster som ville sluka crépes. Amerikanen i hatt steppade loss till en dänga jukeboxen och vi nickade diskret till en och annan innercity som var fejk som oss.

 

Vi grillade halumi på första parkett. En tom strand med bara vi och blixtarna slog förbannat ner i horisonten. Vi drack viner och undrade om åskan ville oss väl eller om den bara skulle dundra förbi. Vi satt där med prinsessan Madeleine-solbrännan som ett smack uppi nyllet och tyckte vi var snygga som fan mitt i det karga, raukade landskapet. Några rockabillys raggade förbi med Kutens Bensin i sikte. Så klart. Dit vi gick en kväll och där var ett bilskrov i taket och där stod alla klockor på kvart i sex, då det var då som James Dean körde av vägen.

 

Där på färjan ville vi inte tillbaka. Det var precis som förra året, känslan av att vi inte ville att det skulle ta slut.  AJÖSS MY LOVE, AJÖSS!


Spontangycklare, pungpåsar och köttklubbor

image988
Det var ett gytter av gycklare, medeltidskvinns och munkar med mjödkrus, pungar och läderkåpor. Självklart urblekta överarms-tribles och crocks till.

De förföljde oss de där läskiga Foppa-tofflorna. Det var lite som att sitta mitt i ett bad taste-helvete konstaterade vi när vi, efter att ha sicksackat oss fram i svettstinkande folkmassan, utmattade slog oss ned på närmsta uteservering.

De ville väl fly vardagen och tänka bort det som var på riktigt. Skönt för dem att vakna i en låtsasvärld där det enda viktiga var mat på bordet och vem som skulle spontangyckla just idag. Vi fortsatte iaktta dem, det var svårt att undgå. De kändes fantasy-hårdrock, Nightwish och Evanecense.

Det var Jesus-sandaler, det var garvade skinn, rullade flätor, rollspelsfantaster och lajvare på liv och död. Det var ringbrynjor, trältunikor, flätad näver, hantverk, särkar och rep. 

Jag, Karl och millish halsade i oss bigbärsan allt snabbare medan våra pannor pärlades av hettan. En fetlagd medeltidskvinna blåste i ett valthorn. En pungpåseman slabbade i sig köttslamsorna som hängde i trådar från en köttklubba. En särksnubbe tågade förbi och fick smaka på köttklubban bara sådär. Han visade tandraden och slet tag i köttmassan som ett djur.

De var medeltidsfolk och de log lite sådär religiöst och nyfrälst belåtet. Kanske var de skåpnördar från högstadiet som äntligen funnit sin nisch, de lyckliga liven.

-Nej! Vi vägrade och vi reste på oss. Nu var det dags för Fårö. Nog för att vi riskerade att springa på en hel del nekroturister, men det kunde knappast vara värre än detta.


Multirosemestern

image987
Det var nu det var tid att krysta fram multiro och superglädje igen. Förra året bar hela familjer khakishorts på Gotlandsfärjan, i år var det Foppa-tofflor som regerade.

 

Karl, jag och millish hade längtat i veckor såklart, nu skulle vi bombardera våra stressade storstadsjälar med Fårö-harmoni. Någonstans på sjön mellan storstad och semester, mellan pulsen och ron, står plötsligt våra ex vid vår sida.  

- Det var inte igår, sa mitt.

- Otippat, sa hennes, och de flinade upp sig.

 
Det skruvades och skrattades, aningen spänt, och jag och millish log från våra vackraste vinklar. De där som vi alltid vänder fram då vi posar på röda.  

Vi garvade lite som spattiga travhästar efter innan ett V 75-lopp gör när de vände på klacken och gled iväg med alla Top Models. Det skulle tydligen produceras tv och plåtas i ett kalkbrott på Gotland dagen därpå.  


Han i vita jeans lyste i morgonsolen. Det var svårt att undgå att asset var biggare än sist. Jag mindes för en kort sekund den tid, då det var jag som tallade på det. Han hade väl som alla andra parhästar dragit i sig för mycket Sour Creme & Onion under vinterhalvåret.

 

Hur stor var chansen, eller risken får man väl säga, att båda våra ex skulle dyka upp nu då det var mastodontharmoni på tapeten? Det var bara Karls hunkiga ex som fattades.

Vi beställde varsin frukostbricka. Jag tog löskokt, Karl avböjde och millish nöjde sig med det gamla vanliga. Det var då jag såg honom. Big Fred. Ni vet han som rhymade runt med Ken och Petter för ett tjog år sen.

 

Jag fastnade med blicken på hans överläpp. Jag mindes bestämt att hans skäggväxt på den tiden inte var av det korpsvarta slaget. Men nu: En lakritsrem slingrade sig mellan munnen och borrarna. När jag kom ännu närmre såg det  ut som en ovanligt mörk blodigel.

Vi matade oss fram mellan foppa-tofflor, lajvare, munkar och annat löst nutidsfolk. Vem fan var skyldig till detta? Vem hade bokat vår "finna-oss-själv-resa" samtidigt som Medeltidsveckan? Årets största Gotlands-jippo. Jag sprang ut på däck och andades tungt när jag insåg det. Det var jag. Min idiot.

   

Damn it - i lost it

image986
På väg till Fårö nu med
millish och Karl. Minns tillbaka på förra årets Fåröfrosseri och hoppas att årets resa blir lika underbar.

Hoppas slippa Hawaian Tropic Anabolic boys dock.

Året har gått så snabbt. Inget kan gå upp mot förra sommaren då det kändes som att jag var femton igen, bara kanske. Vi var oslagbara och holiday girls!

Angående Bergmans bortgång:  Damn it I - lost it.

Adjö på en vecka!

marla på tjugominutersdejt

image985

Dejt:
"Angående den här Israel/Palestinakonflikten, jag anser att.. blablablabla, jadajadajada blubblubblubb.."

  

marla: "Mm.."

Dejt: ".... handlar alltid ekologiskt... jadajadajada... alltid energisnåla Osram-lampor...BLUBB. 

marla: "Ja."

Dejt: "....Växhuseffekten är ett globalt problem som bör åtgärdas å det snaraste... blablabla..."

marla: Todido? Suck...

Dejt: " Som bilist så måste jag ändå säga att... blibbiblibbiblibbi...  eftersom trängelsavgifterna och billtullarna.....lalalalalala......när bensinpriserna har skjutit i taket och det är en problematik som.. blubblubblubb..

(marla goes red)

marla: "Gäckes du mä mä?"

dejt: "Eh.. Va?"

marla: - MEN VA DU SURRE! Dra igen käftamäntä gosse. Täpp igen det där kakhåle!! Läppa ba fladdre pårä.. Här ha jag laga Carbonara och du ba surra ett i ett i ett!!! ÄT Å TIIIIIIIIIIIG!

 

Dejt: "Eh.. Oj förlåt."

 

marla: "Nej förresten, ja ä så leeee rä. UUUUUUUUUT UR MITT HUUUUUUUUS!"


_______________________________________________________________________________________________________