Han gick igång på henne

31746-350
Okej. Jag förstår nu. Han skrev "Det här är min drömtjej". Jag suckade högt och tänkte att det är väl ännu en läppglansbrud. Jag himlade med ögonen ända tills jag såg
henne. Kan ha viss förståelse för vad han gick igång på. För tvålren för min smak, men med det jobbet, det språket, de ögonen och den rösten- så fine.

Stora tjockskalliga pojkar

31746-349
Deras vackra mamma hade placerat dem mitt emot varandra på tunnelbanesätet. Jag kunde inte låta bli att stirra på dem. De var så otroligt söta att mitt vanligtvis avkomme-kritiska karriärshjärta plötsligt svämmades över av blödighet

Deras stövelbeklädda pojkben stod rakt ut och nådde inte ens ner över kanten. Bröderna bar likadana overaller fast i olika storlekar. Deras hjässor var täckta av linblont hår och de hade de blåaste ögon jag sett. Nöjt smaskade de på pepparkakorna medan mamman så gott hon kunde svarade på deras bedårande små funderingar.

De såg sådär stora, tjockskallade och friska ut. Jag vill ha ett stort barn en dag, tänkte jag och insåg att min biologiska klocka plötsligt slagit sitt första klingande slag.

Ljudet small rent och klart i mitt huvud. Men efterklangen gick i moll och liknade mer det ljud tunnelbanans järnspår åtstadkom när det gnisslade och skrek öronbedövande falskt vid Slussens perrong. Jag menar, hur patetiskt var det inte att plötsligt börja drömma om barn när slacka-festa-kick-å-jobb var det enda som existerade i marlalivet just nu? En hög suck och en fortsatt romantisering. Jag såg ut genom svarta fönstret där jag egentligen såg en spegling av mig själv. Jag tänkte att den bästa pappan dyker upp just i samma ögonblick som jag lekt klart.

Innan dörrarna slogs upp vid Medborgarplatsen berättade jag för pojkarnas mamma att de var de ljuvligaste små barn jag sett på länge. Hon strålade lyckligt till svar.

Vem vem vem?

31746-347
Nu vill jag veta vem
det här är! Det brukar sprida sig som en löpeld, men nu har jag kollat med gamla kollegor, ragg och polare utan resultat. Vem vem vem?

En Sjuhelvetes Arvsanlagsfest

Gösta
Eremiten hade bott i dem alla. I generationer. I farfars far, i farfar, i pappa och nu i honom. Det hade farfar berättat. Så var de allihopa. Gösta trivdes allra bäst där hemma i sin engelska storbrokiga Chippendalefotölj där han läste dåliga deckare under Tiffanylampan. Gösta var sextiotalist och fortfarande ungkarl och enstöring. Visst, han hade väl grannen Bengt som han tog en konjak med varannan fredag, men Bengt pratade alltid om sin trista familj vilket var ganska ledsamt att lyssna på. "Nä, som sagt..." brukade han säga högt för sig själv ibland "Då trivs ja´ bättre själv".

Karin
Tempramentet bodde i dem alla. I mormors mor, i mormor, i mamma och nu i henne. Mormors mor hytte alltid med näven åt tattare och annat löst folk som hängde utanför handelsboden i Helsinki. Mormor som var ursinnig på de finska nazi-svinen under andra världskriget gav sig fan på att emigrera från Finland till det bättre landet Ruotsi i väst, som ensam kvinna. Där födde hon Karins mamma som skrämde vettet ut kommunpolitikerna hemma på byn och drev igenom mången motioner genom att våldsamt agitera mot orättvisan hemma på torget, där flera hundra slöt upp i protesterna. Det slutade alltid med att Karins mamma med bestämda kliv dundrade in på kommunhuset med namnlistan i högsta hugg och fick sin vilja igenom. Karin själv, som var krögare, kunde snacka till sig förlorade alkoholtillstånd genom att skälla ut Tillsynsmyndigheten med råge, vilka blev livrädda av blotta åsynen av häxan och skrev under på fortsatt verksamhet illa kvickt. Personalomsättningen på krogen slog alla rekord då Karin brusade upp var och varannan minut, inget kunde stoppa hennes framfart. Det skulle vara ett rejält skjut då.

Eva
Kleptomanin gick i arv. Hon var romer, mormorsmodern och lärde upp mormor redan vid barnsben. Mormor som var expert på antikvariatsplundring, tvivelaktig gårdfarihandel och handelsbods-länsning hade svårt att anpassa sig till det småborgerliga Stockholmslivet när ordentlige morfar förälskade sig i ebenholtzhåret och den yppiga barmen och tog henne under sina vingar. Evas mamma ärvde mormoderns kleptomaniska drag och har suttit på Hinseberg i omgångar sen 1988. Eva lurade för ett par år sedan till sig ett förstahandskontrakt på en lägenhet i Vasastan. Där har hon mycket av allt. Exempelvis tio tvålar medsnodda från otaliga krogrundor,  fjorton krukväxter från alla hembesök i jobbet inom äldreomsorgen, hundratals ansiktskrämer från Åhléns i city, inklusive alla de krämer hon snott från syrrans överklassfester som hon brukade haka på. Inte är hon lycklig för det inte.

Loffe
Alkolismen hade farfarsfar dragit igång när han inte stod ut med frugan Agda där ute på den jämtländska landsbyggden. Han började supa regelbundet när Agda gick och hängde sig ute i fäbon efter traumat kring farfars dödfödda brorsa Reine. Farfarsfar högg ved hela dagarna, ingen visste varför. Till slut fylldes hela Klockargården av vedklabbar och farfarsfar låg ofta utslagen med träflisor långt upp i yllerocken. Farfar däremot lyckades hålla sig nykter i tio år innan fick återfall och lämnade familjen och flyttade till Huvudstaden med en dröm om ett bättre liv. I stället hamnade han på parkbänken i Björns Trädgård med Yngve och Jerka. En gång drog han till sjöss och fyllde kokerskan med säd och efter nio månader föddes Loffe i en kvart utanför Rosenlundsparken. Nu var Loffe dammsugarförsäljare och periodare men mången gång hade han funderat på att åka ut på en avtagsväg och placera ena änden av dammsugarslangen på avgasröret och den andra änden in i bilen och sedan trycka pedalen i botten. Han hade till och med inhandlat  "Det sista ljuva åren" med  Lasse Stefanz på cd på Statoil. Den skulle vara fin att somna in till medan han gasade tänkte han, men i stället för att göra slut på eländet söp han ner sig med jämna mellanrum.

Ulla-Britta
Depression är ärftlig, det visste man inte på morfars mors Frideborgs tid. Då låg Frideborg alltid där på den randiga köksoffan och stirrade i taket i några veckor innan det var dags att skicka iväg henne till sinnesjukhuset "Ankaret" igen. Ibland fick hon komma hem till föräldrahemmet men hon märkte inte mycket av det. Frideborg hade blott ett svagt minne av livet, ett diffust minne av något som kan ha liknat en trevlig upplevelse. Antagligen var det när hon träffade Einar som tyckte att hon var den vackraste sköraste och vänaste lilla flickevarelsen han någonsin sett. En kväll när Frideborgs föräldrar bad Einar hålla Frideborg sällskap medan de tog droskan till marknaden i Hjo, kunde han inte besinna sig. Med de mjukaste rörelser den enorma karlakroppen åstadkomma  vaggade han Frideborg i sin famn och tryckte sig emot hennes barma kropp. Medan han hyschade rara ord i hennes öra lyfte han på särken för att slutligen tränga in i henne. En deprimerad lönnfet pojke föddes och även han lyckades föra sinnessjukdomen vidare ända fram till Ulla-Brittas olyckliga ensamhetsöde.

De slog sig ihop en dag. Klepto-Eva bröt sig in på Konsum och tog en ask choklad, bjöd alla hem till sig. Järnlady-Karin slet ut eremit-Gösta som sedan söps full av alko-Loffe som aspackad drog igång en hiskelig harang av roliga historier som till och med fick deppo-Ulla-Britta att dra på munnen.

Det blev en sjuhelvetes fest.

Snuskelipluskan i dosan!

31746-345
Det verkar som att jag håller på att utveckla ett snusberoende.
Jag ska genast sluta med de dumheterna. Snuskelipluskan i dosan på er!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

31746-344

Vi gick på en grusig gångstig.
Den ledde till ett luftslott.

Du sprang, jag saktade.

Du var hel som ett berg. Som en varm flaska mjölk, i en iskall värld.Luftslottet tog andan ur oss.___________________________________________________________________________________


Freds förnöjsamhet smittade av sig

Det är ro i hela kroppen och det beror på saker. Det är vänner och mat och energi och bästa myskänslan i bröstet. I lördags var de hos mig; alla bra känslor och några vänner. Stockholms snyggaste skolfröken Sesse hånglade upp min inkaklade mustaschman. Jag kände hur svartsjukan stack i kroppen, men efter att hon läxat upp mig enligt konstens alla skolfrökeregler tyckte jag mest att det såg lite charmigt ut. Fred lagade vegetarisk lasagne med spenatblad och kesella och underhöll mig med sina framtidsdrömmar. Jag gjorde förrätt med pilgrimsmusslor stekta i vitt vin och vitlöksmör. Fröken Kry och Sesse satt mest och sa smarta saker och såg snygga ut. De fick klassisk marängswiss och konjakspetsad glögg till efterrätt. Esther kom förbi en sväng och Fredrik tog en powernap medan han hörde våra utläggningar om livet och världen ända in i sina drömmar. När han vaknade berättade han en hemlighet. Medan alla fullglada ramlade ut i Stockholmsnatten somnade jag med söders förnöjdaste leende.


Hennes pojkvän är transexuell - och hon vet inte om det

31746-339
Det här är en sann histora om min transexuella väninna. För att ni ska förstå, läs
det här först.

Hon är hans chef, producenten. Han är hennes underordnade, regissören. De blir snart förälskade. Hon tvekar. Han tvekar.

Förhållande med en arbetskompis? tänker hon. Förhållande med någon som inte vet min hemlighet? tänker han. Hon vet inte att jag är transexuell. Att jag är en lesbisk kvinna i en heterosexuell mans kropp.

De tänker Vi bör inte. Han mer än henne så klart. De kämpar emot. Vid varje tagning när koncentrationen ligger som ett tjock, tät dimma över inspelningsplatsen kan de glömma varandra för några minuter. Men vid pauserna söker deras blickar efter varandra. Vid varje möte tittar de ner i bordet. Andas tungt och fantiserar. Ser flyktigt på varandra, rodnar. Tänk om någon anar?

De ses efter jobbet, då är allt annorlunda. De pratar om livet och världen och skrattar. Tills skrattet tar slut och de ser in i varandras ögon och känner att Det här är människan. Det här är den person jag vill dela mitt liv med.

Han ringer mig. Han är förkrossad. "Jag kan inte bli förälskad i just henne. Vad ska jag göra? Jag kan inte träffa någon på det här sättet. Ingen vet! INGET VET MARLA! Det går knappt att kämpa emot! Jag är helt galen i henne. Jag är kär!" Jag lyssnar. Jag försöker förstå. Jag avråder honom. Eller henne.

"Ta dig samman. Du kan inte göra så här. Tänk om hon får veta? Hur tror du hon känner då? Tänk om det kommer ut på jobbet? Din könsbytesutredning är ju inte ens klar. Du vet inte vad du vill, om du verkligen ska byta kön. Är det rätt tid att inleda en relation med en tjej då? Och vad betyder det här? Flyr du från den kvinna du övertygat mig och dig själv att du är?"

Hon har redan insikt i allt jag säger. Men det dröjer inte länge innan han skickar bilder på män. Som han tidigare träffat för att bejaka sin kvinnliga sida. "Visst är han snygg" skriver hon. Men jag kan inte dela hennes entusiasm. Jag tänker på hans dubbelliv, jag tänker på flickvännen. Jag svarar elakt. "Ska du bedra henne redan?" Hon blir ledsen. Jag ber om förlåtelse. Hon förlåter men frågar. "Tycker du att det är en förmildrande omständighet att vara otrogen när jag har det här problemet?" Jag svarar "Absolut inte. Du är vuxen och ska ta ansvar för dina handlingar precis som alla andra, oavsett kön eller läggning." Hon svarar. "Ja, det är klart."

Jag har gjort det svårt för mig nu. Jag har dömt henne, därför kommer hon inte att berätta om hon någon gång inte kan låta bli att träffa en man. Jag önskar att jag kunde var mer förstående, som jag varit hittils. Jag och Millish är de enda som vet, som känner både mannen och kvinnan i honom. Som sitter på hela sanningen.

Tänker på henne, hans chef producenten. Hon är lyckligt förälskad i en man. De har träffat varandras föräldrar. Allt känns klockrent. Vad hon inte vet är att hon är tillsammans med en man som klär sig i kvinnokläder. Som vill byta kön. Som kanske kommer att bedra henne med en man. Som kvinna.

Tänk om jag kunde skriva om allt jag är med om. Mitt liv är som hundra olika novellfilmer.

Locket

31746-338
Jag tänker lyfta på det där trista locket och dra iväg det långt bort till plastfabriken där det hör hemma: Några blev ap-packade, några raglade hem, några blev nästan utslängda. Några kastade is runt hela lokalen, några sprutade champagne, alla dansade på borden. Bossen drog tidigt för att, som han uttryckte det, "umgås med icke-mediemänniskor". Antagligen av samma anledning varför jag umgås med ickemediemänniskor på fritiden. Vi trodde i alla fall att vi aldrig mer skulle vara välkomna tillbaka till krogen då barchefen skickade vakterna på oss för att försöka stoppa våra utspel till förmån för andra gäster. Men när barchefen såg notan, ångrade han sig och hälsade att vi var mer än hjärtligt välkomna tillbaka. En helt vanlig personalfest helt enkelt. Ibland är smaskigt hink-innehåll föga förvånande.

Movember

31746-337
Det
här är fantastiskt. I alla fall för mustaschälskare som mig och Millish.

Herrar, pojkar, män: ODLA!

Vi ses på Elverket den 2:a december.

mustaschordlista
min mustaschman

Julguide för Tomtebolycka

31746-335
”Jag hatar julen”. Hur ofta hör man inte det? Det förväntas att man SKA tycka illa om den tid på året då vi äntligen tillåts svulla korvar och praliner i överflöd, då vi ska ligga utsträckta i soffan överösta av presenter och då vi är lediga från allt vad arbete heter och då vi äntligen fått tillfälle att umgås med de närmaste.

Visst. Påtvingad trevlighet sätter toleransen på prov och visst, det kan vara tungt att svälja ner träffande gliringar mellan julegristuggorna, från de som känner dig så väl att det svider lite extra under tomtedräkten. Men. Det allmänna julhatet som alla förväntas stämma in i tänker jag inte ta del av i år. Ett tag sjöng jag med i klagovisorna, kanske med den skarpaste sopranrösten av alla, innan jag tog mig hårt i julklänningskragen och bestämde mig för att:

1. Juletiden kommer aldrig att bli som då jag var liten och jag satt i pappas knä med ögon stora som Överskottslagrets fetaste julkulor och förväntansfullt spanade efter tomten. Inse, svälj och gå vidare. Du är inte fem år längre.

2. Det är onödigt att gnälla på något så ofantligt jobbigt som julklappsinhandling. Dra iväg och köp ett par klappar till de du gillar bäst och strunta i om någon blir besviken. Du behöver inte vara älskad av varenda fetrövad faster och varenda snorgrinigt kusinbarn. Bestäm dig för att de får nöja sig med att de fått äran att njuta av din till synes nyfrälsta uppenbarelse med julefrid ända längst in i den karga storstadsjälen.

3. Allt är inte rosenrött, eller julstjärnerött för den delen. Vår familj har problem som de flesta andra familjer och problemen ligger där och gror och försvinner inte bara för att det råkar stå den 24 december i almenackan. Let it be och låt den där jälva räven raska över isen. Ta en extra klunk spetsad glögg och våga be stoltheten dra åt helvete och ge morsan en extra kram där hon sliter så att svetten lackar över lutfisken.

4. Det finns många saker att vara lite extra glad över på julen. Faktiskt. Man kan sova ända in på förmiddagstimmarna, det tänker jag vara jävligt tacksam över. På julen kan man läsa den där boken som man gått och surat över att man inte haft tid med. På julen kan man dessutom gå på lokal ut hemmavid och reta den gamla ungdomskärleken till vansinne genom att glida in i den rödaste och tightaste juleklänning man kunde hitta. Man kan även sucka tacksamt över att man inte lever det liv som de gamla klasskompisarna gör och vara på ett strålande humör hela kvällen, utan att någon anar vilka nedlåtande tankar som rör sig i huvudet.

5. Dessutom, man kan se till att verkligen snacka med de närmaste. Verkligen försöka komma förbi det ytliga tjohej-faderittan-vilket-kalas-vi-hamnat-på och prata om saker som är viktiga. Det kan vara svårt, men fan vad skönt då isarna äntligen brakar loss och man känner den där äkta blodsbandkärleken vibrera i kroppen. Det är då det är så skönt att skiljas åt med ett minne av en lyckad jul.

Lycka till julhatare!


Att vakna upp i ett bad taste-helvete

31746-334
Att vakna upp i slutet av andra halvlek efter en bortamatch - Och inse att man förlorat.


Jag vaknade av en pockande känsla. Mitt hjärta slog djupa hårda slag. Min ögonlock kämpade för att slita sig ifrån varandra och de lyckades. Och vad ser jag i ögonhöjd, där jag ligger på mage, frånvänd den man jag lägrat tidigare i natt?

Ett par perfekt strukturerade, välskräddade gubb-blå McGordon-jeans som nonchalant hänger över stolen. Jag tror inte mina ögon. Jag lyfter det tunga huvudet och studerar det rektangulära märket på jeansens baksida närmre. Det står faktiskt McGordon.

Det är bara att svälja den bittra insikten att den här mannen handlar sina jeans på Dressman. 

Jag hör till och med rösten i mitt huvud: ”Grattis Marla. Nu i ditt kön.”

Jag fruktar det värsta. Som en lömsk, väsande men ganska söt gecco-ödla krälar jag mig upp till en halvsittande ställning. Alla mina tentaklar är ute nu. För att känna efter. Min blick söker sig ut genom springan i sovrumsdörren. Något rödaktigt skymtar, och sakta skjuter jag upp den plastgrå hyresrättsdörren.

Jag blir riktigt skakad! Det som bara anades i ögonvrån när vi skrattandes staplade in i sovrummet medan vi slet i varandras kläder, och som doldes väl i nattmörkret, tornar nu upp sig som ett djävulsberg i dagsljuset: En tjockt dammbeprydd bokhylla i: MAHOGNY.

Jag sväljer och känner hur tårarna bränner men jag gör allt för att hålla tillbaka dem. Värre situationer har man ju varit i tänker jag och är just på väg att hasa ner i sängen igen när jag ser det:
Ett helt nattuksbord fullt med saker som gör att jag aldrig kommer att komma över det här snedsprånget. En tändsticksask från Patricia. En rostig Axe rakhyvel. Två cd-skivor med Creedence och E-type. En dammig, tom Farenheit utan kork. På nattduksborsknoppen på lådan hänger ett par vita, solkiga, ribbade Björn Borg, av den första lite längre modellen när de lanserades -96. Ett taekwondo-ID-kort och ett annat kort på en bil, säkert hans egen som ska säljas. Helt klart Svenne Banan.

Längre bort: Ett vitrinskåp fyllt med pokaler. Den billigaste plasma-tvn från Elgiganten på väggen. Mammas blommiga gardiner. En Ozzy-affisch på väggen. En pizza-kartong. En gym-tshirt från Najaden i Haninge. En döende krukväxt. En hög obetalda fakturapåminnelser. En välanvänd, skrynklig Hobbexkatalog från ifjol.

Jag reser mig upp och bestämmer mig för att kasta mig in i duschen, allt för att ge mig själv en stund att samla styrka så att jag kan ta mig ifrån den här mannen, den här lägenheten så snart som möjligt. Jag tar tag i en otvättad marinblå handuk med amerikanska flaggan på, som hänger på en krok över en hylla. Handduken krånglar, som att den sitter fast. Jag rycker till. Den lossnar och jag upptäcker vad som finns innunder. Nu kan jag inte vara tyst längre. Ett gutturalt läte kommer upp ur min strupe.

Ett ANSIKTSSOLARIUM!

Jag springer in i badrummet och snubblar över mina egna kläder som ligger som i en rad ända från hallen till sovrummet. Jag famlar åt mig dem i farten, låser in mig och ställer mig på knä över toaletten. Den svagt gula könshårsbeprydda toalettsitsen får mig att kräkas rakt ner i det oborstade avloppet.

Just när jag kräkts klart och sitter och pustar ut, lutandes mot kaklet med en aprikos snäckbård, hör jag hur mannen vaknar. Och jag som trodde att det inte kunde bli värre än så här.


Minimarla

31746-333

Marla: - Mamma. Hur var jag då jag var liten?

Mamma: - Du var rolig, pratig och skulle alltid sjunga, dansa, skriva, rita och hitta på saker. Alla skrattade alltid åt dig och dina upptåg. Du har alltid haft bra fantasi och mycket energi. Sen hade du väl mindre bra sidor också. Var envis och hade temprament. Kröp under borden och bet folk i benen i treårsåldern.

Marla: -Oj då.

Mamma: -Sen minns jag när du hade lärt dig några fula ord. Som du sa varje gång jag sprang på prästen på Domus. "Dum-fitta! Dum-fitta! Dum-fitta!" skrek du.

Marla: - Men gud. Pinsamt för dig.

Mamma: - Ja, det var så konstigt för du sa aldrig de här orden någon annan gång! Bara när han kom... Vad mer då? Jo, ditt första ord förutom mamma var "faktiskt". Det sa du alltid. Faktiskt. Du var aningen kavat.

Sen har du alltid älskat skägg. En gång när var vi på teater, du var väl ca fyra år, var du plötsligt borta. Men det dröjde inte länge förrän vi hittade dig i stolsraden framför. Du hade hoppat upp i en okänd mans knä och satt och kliade honom i skägget.

Marla: - Okej. Det låter som jag.

Tullarnas väggar

31746-331
Folk kommer fram allt oftare. De har läst det jag skrivit, dykt in i mitt liv. Åtminstone i delar av det liv jag bjudit dem på.
 De vet om mig, jag vet inget om dem.
 
Igår hände det igen. Inspirerande. Men surrealistiskt och svårt att förstå. Jag tror att de förstått mig. Men känslan av utelämnande gör mig frustrerad. Vilka är de? Frustration är ett pris jag får betala.

Jag trivs bäst med att veta. Under intervjun håller jag fasaden. Låter dem öppna sig. Lyssnar.

Det kanske handlar om kontroll. Jag tränar nu, på att våga släppa den.

Känslan jag flyttade ifrån för nio år sedan tränger sig på. I den lilla staden kunde alla höra mig skrika. Flydde jag? Kanske.

Jag skriker inte längre. Men tullarnas väggar pressar mig innåt.

Han känner hon som känner han som känner hon som känner han som känner hon som känner han som känner hon som känner han som känner hon som känner han som känner han som känner hon som känner han som känner han som känner hon som känner han som känner honom. Och henne. I en enda röra.

 

Grabbar och deras presenter

31746-330
Visst. Innovativa presenter i alla ära. Alladinaskar, stayups och trosrosor är inte speciellt personliga, det känns inte riktigt som att killen tänkt till. Men frågan är hur utsvävande man behöver vara?

Millish fick en plastmunk i brun kåpa med en skåra i mitten, vars snopp åkte ut när man tryckte på den kala hjässan. En annan väninna fick en slags manick som hon skulle sätta under bilen och som spelade en tokrolig melodi och blinkade i neon när hon backade. Jag har fått allt från sjungande blommor till snuttegulliga gosedjur och tröjor med texter som ”Jag är en sexbomb”. Fel, fel fel.

Senast fick jag en spelande Kung Fu-hamster. Han fick snällt stå kvar på  fönsterbläcket så länge relationen varade. Men en dag upptäckte jag att han gått och hängt sig.

Båt, julbord och drinkfrossa

31746-329
Jag skriver inte så mycket nu, jag är i tillstånd varken eller igen. Det betyder att jag mår bra men har zonkat ner hjärnan på normalfart efter en period av späckade dagar, hundra idéer, produktivitet och roligheter.

I dag slutar vi tidigare på redaktionen, det är slutfest nu när säsongen snart är över. Tidigare har vi vid varje arrangemang fått stå ut med krogshower som Pistvakt, eller släpats iväg på fåniga lekar på okänd ort. Allt väldigt ambitiöst planerat och avancerat. Ända tills någon sa vad hela redaktionen ville säga: "Det enda vi vill är att äta och bli fulla gratis."

I kväll ser schemat ut så här:

1600 Förfest på redaktionen
1715 Taxi till båten

1800 Avgång 
 - Julbord

2100 Ankomst och promenad till Stureplan
2115 Drinkbord


BRAVO!


Han vägrade möta min blick

31746-327

Det händer sällan nu för tiden. Men när det gör det blir jag först förvirrad. Sen blir jag förvånad, och lite arg.  

Vi satt mitt emot varandra kring ett avlångt bord i bok, ett sånt som alla instutioner har. Han var professor och hade rest ända från USA för att berätta om sitt forskningprojekt och den nya teori han lagt fram i sin senaste avhandling. Jag var extremt nyfiken på vad han hade att säga. Jag iakttog honom. Stora händer, glasögon och tjockt mörkt hår. En man i 40-årsåldern med ett typiskt amerikanskt utseende, han såg sådär trevlig och välvårdad ut. Jag kunde knappt bärja mig. Kunde han inte börja nu? 

Han log, det var dags. Jag, Karin och våra tre manliga kollegor greppade pennorna. Han satte igång och han var verkligen charmig, man kan säga att han hade talets gåva. Hans entusiasm smittade av sig och jag lyssnade uppmärksamt. Ända tills jag upptäckte att jag inte kunde få någon ögonkontakt med honom. Han lade ut texten om den ena teorin efter den andra medan han mötte männens blickar. Men han vägrade möta min.  

Jag tappade fokus. Jag tänkte att jag inbillade mig. Jag slutade lyssna och stirrade envist på honom. Titta hit! Se mig! Möt min blick! Men nej. Han undvek den verkligen. Han tittade heller inte en enda gång åt Karins håll. Till och med när jag ställde kompletterande frågor valde han svara mina kollegor. Som är män.

Det var ett faktum, han hade en könsbunden blickriktning. Varför, det är min enda fråga. Varför?


(Det kanske krävs att jag drar upp tröjan och gör en tutt-flash. Det får det bli nästa gång.)


Millish skrämde livet ur knivmansgrannen

31746-326
Med andan i halsen svängde
hon runt husknuten brevid parken. Hon bar höga klackar och skulle göra den unga kvällen till high life. Precis när hon tog av till vänster såg hon honom. Knivmansgrannen.

Det gick inte att ta miste på. Hans kroppspråk, den rakade skallen, hela hans gestalt. Det rådde inget tvivel om att det var den man hon suttit mitt emot i tingsrättsalen en månad tidigare. Deras blickar möttes och Millish stod som paralyserad när hon såg in i hans onda isblå ögon. Han fällde ner blicken och vände sig sakta om för att skynda bortåt.

En iskall kår sköljde genom Millish-kroppen. Men hon tog mod till sig och tog det första steget i samma riktning. Som från ingenstans kände hon sig plötsligt beslutsam. Bestämt drog hon ner klackarna i asfalten och skyndade efter. Han ska inte få skrämma mig, tänkte hon.

Knivmansgrannen slängde en blick bakåt och upptäckte att Millish skulle åt samma håll. Han ökade takten. Millish slogs av tanken att han faktiskt kanske kände obehag.

-Nu ska han få den jäveln
, tänkte hon. Klick, klack, klick, klack, klick, klack. Hon smällde ner backelitklackarna ännu hårdare i backen. Det ekade mellan väggarna. Tempot blev allt snabbare och Millish kom allt närmre. Till slut var hon bara ett par meter bakom honom. Klick, klack, klick, klack, klick, klack. 

När de nådde Götgatan vek han av mot Skanstull. Millish hon skulle åt andra hållet. Hon stannade och andades tungt när hon såg efter honom. Han halvsprang mot Ringvägen. Blixt stilla stod hon kvar och stirrade honom i nacken.

Och mycket riktigt. Vid Skomakeriet vände han sig om för att se om hon var efter. Hon höll hakan högt och stäckte på sig, i sina 1.80. Hon gav honom en ursinnig blick. Han såg livrädd ut.

Det kändes som att hon hade vunnit den här gången.

En isdrottning i biosalongen

31746-325
Jag kände inte ett smack. Den innehöll allt som borde få mig att gråta, känna ilska, må illa. Sexuella övergrepp på barn, dödskjutningar, bårhusobduktioner, komplicerad kärlek, blåljus och ond bråd död.

Men jag kände absolut ingenting, där jag satt i biosalongen. Tidigare samma dag hade jag berörts desto mer när de spelade Lloyd Coles "Butterfly" på radion, med den flashback det innebar. Nu var jag blott en isdrottning.

Bioaktuella "Hemligheten" var bara en av alla andra Wallanderfilmer med ett filmatiserat klyshornas paradis. Hur kunde jag för en sekund tro något annat? Antagligen har jag blivit avtrubbad av nästan tre år på ett blåljusprogram där jag skrev bildmanus och regisserade hundratals rekonstruktioner på våldsbrott. Eller så är det väl helt enkelt som de säger, att svensk film suger.

Min vän i Paris och hennes nya näsa

31746-324
Jag minns när vi badade. Hur snygg hon var i bikini. Det var den sista sommaren i mellanstadiet. Vi skulle börja sjunde klass och alla flickor hade växt en decimeter och var plötsligt var huvudet längre än mig. 

Hennes långa slanka ben hade en perfekt gyllenbrun färg och längst upp övergick de i ett par rundade perfekta höfter.  Hennes blonda hår lockade sig i topparna och hennes ögon var blå. Men så var det hennes näsa. Som hon avskydde. Det var näsan som drog ner en självkänsla som hade kunnat bli fullkomlig. Jag tyckte aldrig att näsan var ful, jag tyckte hela hon var vacker. Näsan gav henne karaktär, den gjorde henne speciell. Men det förstod hon aldrig.

Hon hette Simoné.

Medan vi andra pluggade tyska och rabblade glosorna bratwürst, sehr gut och Bitte bitte hört zu så tillhörde hon en av de smartare, de som var tillräckligt ambitiösa för att studera franska. Orden föll naturligt i hennes mun och hon var så sensuell när hon satt där mitt emot mig vid träbänkarna på rasten och lät mig förhöra henne inför franskaprovet.

Hon flyttade till Paris direkt efter gymnasiet. Hon började studera anatomi och skickade alltid bilder på utfläkta människobröstkorgar som hon och studiekamraterna dissikerade tillsammans under strikta instruktioner från Universitetets professor.

Hon bodde på Champ Elysees och jobbade extra som servitris på en av Paris hetaste inneklubbar. På somrarna reste hon alltid till San Tropez där hon festade med Van Damme och Jack Nicolson, det var alltid så fantastiskt att höra hennes historier.

På fritiden shoppade hon Haute Couture-väskor med sin franske pojkvän Jean-Marie. Tills hon träffade en rik man och förhållandet med Jean-Marie började knaka i fogarna. Den rike mannen och Simoné blev snart förälskade och lämnade sina respektive partners för att starta ett nytt liv mitt i kärleksruset. De var oslagbara tillsammans. När de kom in i ett rum stannade alla upp, det riktigt lyste om dem.

Rikingen betalade hennes näsoperation. Två veckor senare gjorde han slut. Utan någon som helst förklaring. Nu sitter
hon mitt i Paris med sin nya näsa. Och är olycklig.

Dagbok om allt och ingentingdagen

31746-323
Måndag. Vaknade upp med en tanke om att det här var en bra dag. Tog på mig kläderna drog iväg till min kusin som fått barn. Grät en skvätt av den bedårande lilla uppenbarelsen. Höll henne i famnen och studerade de overkligt små små naglarna och de små små öronen. Jag blev nervös och svettig av att hålla den livs levande dockan och lät kusinen ta tillbaka henne. Han var nästan lika söt som bebben Allis konstaterade jag när jag iakttog honom i papparollen och kände mig blödigare än vanligt.

Tog några bilder på den nybildade familjen med mobilkameran. Drog in till stan. Mötte upp Mattemus och plockade med mig honom till Smögaren som lirade reggae inne i dimman. Drog rätt snart därifrån hoppades att kavajen inte skulle dofta flum. Tog tuben till Tekniska Högskolan och mötte upp representanter från Folke Bernadottes Fond för att ragga 200.000 spänn till vårt nya tidningsprojekt. De satt där kostymklädda längsmed långbordet i sammanträdesrummet. Jag ställde mig på kortsidan och med samtliga kostym-mäns blickar på mig. Jag ska fanimej charma dem till döds tänkte jag och fyrade av mitt mest älskvärda leende. Jag tog ett bestämt grepp om vita duken och drog ner den i ett ryck, sen började jag. I trettio minuter pratade jag oavbrutet med näsan i vädret om mina visioner, om planering, upplägg, grafisk design, artikelidéer, budget, målgrupp, distrubition och målsättning. Slängde in ett och annat skämt mellan varven. När jag tystnade sa de inte ett ord. De tittade fortfarande på mig. Sen tittade de på varandra. En av dem bröt tystnaden.

- Vi hör av oss.

De reste på sig och gick ut ur rummet. Vilka torra jävlar tänkte jag. När den siste var på väg ut ur lokalen ryckte jag tag i hans kavaj.

-  Vad händer nu? Får jag någon form av respons på min presentation?

- Det är så här det går till. Och din presentation tog andan ur oss. Han log.

Var det bra eller dåligt, tänkte jag? Jag var helnöjd med presentationen som hade gått som ett rinnande vatten. Men gick det åt helvete eller kommer det att ramla in 200.000 snart?

- Vi skickar ett skriftligt beslut, sa han och erbjöd mig att följa mig till dörren.

Jag packade ihop alla papper i portföljen, släckte overheaden och drog iväg till Pet Sounds Bar där jag mötte upp Stockholms snyggaste skolfröken Sesse. Hon var där med den energiska mulattmodellbruttan Miss Kry för att kolla på en spelning och dricka gratis Heiniken. Halva Riche var där såg det ut som. Snart ramlade även älskade Millish in genom dörren och vi smet undan för att prata ensamma för en stund och för att garva åt det som hänt sen sist. Efter det drog vi till Carmen vars personal nuförtiden vill krama mig efter
ett inlägg som jag trodde de skulle ta illa vid sig för men som de lyckligtvis gillade. Frågan är hur de hittade min blogg.
 
När natten fortfarande var ung sneddade vi över Götgatan hemåt och somnade mitt i ett prat om allt och ingenting.


När två helikoptrar möts

31746-322
Det här med kyssar. Somliga kysser med trasiga skills, om man säger så. Vissa har det- andra absolut inte. Verkligen absolut, absolut inte.


Jag har märkt en viss skillnad i kysshetsdjungeln gällande kompetensnivå. Det finns ju olika typer. De värsta är helt klart Helikoptervirveln, Torsktungan och den Ihopsnörpta Spännläppen. Andra mindre trevliga kyssofagrar är Salivsprutaren, Läppkäkaren samt Prydhetspussaren.

Vad besviken man blir. När attraktionen vibrerat som elektroniska trådar i luften över Carbonaran. När man tittat djupt i varandras ögon till Brigitte Bardot mellan rödvinsklunkarna och när man låtit hans blickar smeka över kroppen och när man vikt undan håret och tagit hans hand. Vad ofantligt besviken man blir då, när man äntligen kastar sig över den man vill äta upp och det sedan helt plötsligt tar stopp.

En. två. tre varv med tungor -men nej. Det är helt kört. Den man som nyss fått dig att rysa, visar sig vara en looserkyssare. Den här mannen kysser som en blandning av en överkörd skunk och en nervös fjortonåring med aknig överläpp, tänker man och kysser vidare bara-för-att. Medan man funderar på hur man ska skicka hem honom på enklast smidigast sätt. Så avtändande.

Men ibland händer det underbara.

Vilken skillnad mot lovsongsläpparna och sjunde himlen. När vi lapar i oss varandra. När brännheta munnar möts och våra tungor slickar varandra till sista droppen och tungspetsen glider längs dina läppar.

När du kysser och kisar och ser i hans ögon hur han njuter och när vi smeker varandras hår och varje lätt beröring blir till himlen. När han lägger sin hand i mitt ryggslut och trycker mig tätt intill. När våra läppar smakar salt och sött på samma gång och kyssarna lyfter våra kroppar och vi andas tungt i varandra.

Mm. Det har faktiskt hänt.

Min enda fundering är, vad händer när två helikoptrar möts? Får de en egen sjunde helikopterhimmel då? Ser de stjärnor på helikopterhimlen precis som jag gör när jag äntligen hittar Honom med jordens mest ljuvliga läppar? Tror de att det är så det ska vara och gifter sig och bygger en mexitegelvilla och stannar till vid panflöjtsindianerna på torget för att hålla om varandra och skapa lite romantik i vardagen? Det är sådant jag funderar på.

Redaktör på väg

31746-320
Jag tänker så mycket på mitt nya jobb att jag läste "Felanmäld redaktör på väg".

Cribs vs "Lyan"

31746-319
Kom och tänka på
Cribs. Vilka var det som MTV besökte egentligen? Alltid någon punkrock-amerikano á la Blink 182 som blivit tät genom att producera bajsmusik till kidsen. Eller någon nerknarkad gangsta med silvergrill i munnen och femton platt-tv-apparater. Eller någon halvkänd komiker som dragit de rätta ironiska "god bless america"-skämten och blivit miljonär på kuppen. Som glider fram i sitt mansion i siden-kimono och minkpälstofflor med en Cosmopolitan i handen. 

Det händer bara i USA. De fångar 0.0000000000000000000000001 % av amerikanobefolkningens hjärtan och tjänar stora stash som de kan köpa gigantiska gårdar för och som de sen kan visa upp för fansen. Bästa privatlivsrånet att krascha in i deras nyrika hem och göra tv på de som varit på tv! Smaskigt värre för de som tittar. Som en enda härlig kommersiell karusell där alla är vinnare. Fansen blir ännu mer impade och köper ännu mer skivor och tokroliga dockor och gräsliga t-tröjor.

Tyvärr är det svårt att bli rik av musik och standup i svensklandet. Vore annars helt sinnu att göra en svensk version. Döpa den till "Lyan" och skicka ett kamerateam till Thomas Järvheden som smällt upp ett palats på Medborgarplatsen med tre Ferraris och en carport. Och Claes Malmberg i våra hjärtan som monterat upp den gamla fettan som trädgårdskonst i Djursholm. Det vore roligt.

Pimpy Dirty Pete

31746-318
Marlas pimp Dirty
Pete

En chatt. Nej en blogg. Nej en chatt. Nej en blogg. Blubb Blubb.

Min blogg och gått å blitt en chatt. Eller kanske båda. En blogg där man kan chatta. Bloggchatt. Trevligt.

Lasse Gjertsen

31746-317
Ha ha ha ha! Jag älskar det
här! Det är snyggt! Nu blev jag ännu gladare.

Den inlindade cred-onelinern

31746-316

För att inte människan i framtiden ska fly ut i rymden i feta farkoster måste vi visa varandra mer kärlek. Vi måste våga säga snälla saker till varandra. Men att säga att någon är snygg rakt ut är svårt. De kan bli röda då.

Därför har jag kommit på ett bra sätt att komplimangbomardera personer: "Den inlindade cred-onelinern"


- Har du klippt dig?


- Ja

(och det är nu den kommer)


- Fint. Men du var jävligt snygg innan också.


Man har nu på ett inlindat sätt berättat för personen att denne är jävligt snygg oavsett frisyr.


Jag provade på redaktionens redigerare. Det såg ut att fungera.


Det bortglömda raggningsknepet "Rävsaxen"

31746-315
3 konstiga saker:

- Slätts nya flicka blev uppraggad av Ola Rapace i natt. Han gjorde rävsaxen, det vill säga drog till sig henne med sina ben. Någon lackade och slagsmålet var ett faktum. 

- En bekant till mig ska prostituera sig. Det började som ett skämt men slutar antagligen i rena horerierna. Nej, han har väl inte mindre pengar än andra. Han vill bara känna hur det känns. Tvivla icket på min meddelarnoja till er bloggläsare. Fortsättning följer definitivt.

- En snubbe jag tyckte var het är fet. Fet och
fotbollsintresserad. Attans värre.


Just idag är jag svag

31746-314
Åh Vanessa vacker som en fransk prinsessa! Hon bodde så fint i Årsta och bjöd på chardonnay och torsk. En gammal svennefirre som gått och blivit dyr gourmé. Torrtorsken va överöst med fårost och stora feta spanska oliver bara så att den inte skulle vara så torr längre. Vi åt och allt var fantastiskt och mumsigt värre. Vanessa som vanligt grymsnygg i sin gröna kofta och röda läppar med sin karakteristiska profil och det svarta ebenholtzhåret.

Hon bodde hos mig en gång. Och Marimekko-bombarderade mitt hem tills de stora Maija Isola-blommorna invarderade mina för övrigt fläckfria drömmar.


Det blev tjejigt värre med smärre expojksågningar och kärleksutfrågningar. Och joe le taxi till Richan sen Spyan. Träffade Järvheden som ville tussa ihop mig med hans slickepottsfrillekompis. A big big no-no, sa jag. Shit-chattade med Friska Viljor-Danne, dansade med Anna-Maria och radio-Lisa och vandrade runt runt runt i evighets-spyan-varvet. Med Slätten, Slättens Jenny och Anna och Millish och pratade med snygga Isak och såg Thor och hans anhang. Vi gick precis när 2-meters-hunk-Henrik slank in genom dörren med kaxig donna som genast slängdes ut. Buss bort och värsta grek-fet-giron på Medborgarplatsen innan jag och Millish raglade hem mellan södermalmsfasader medan vi pratade kvällens bravader. Sömn i fyra timmar och upp och på med de finaste gåbortkläderna för i kväll är det fin fest på fiffigt företag där jag ska börja jobba i januari. Det är så fiffigt allting! Jag ska bossa över andra och inkassera mera bra. Tra-la-la!

Annars har min
förortskusse fått en flicka. Hon ska heta Allis. ALLIS! Jag tänker på förortskussebebben som en stor, lila Aster.  Hon behöver nog vattnas med muchos marlalove. Det ska jag.

Just idag är jag svag. Aningen bakis-skakis och blödig som en gris. En gris innan slakt säkert. Fast brölgrisig och grisblödig på ett bra sätt! Jag sladdrade just ner kollegors kinder med blöta kyssar.


Klagovis-kano

31746-313
Satt i min säng. Funderade. Kom på ordet.

Klagovis-kano

När man klagar på saker och de finaste vännerna lyssnar.

När vännerna klagar på saker och när jag lyssnar.

Man klagar i kano.

Klagovis-kano drar ner oss. Vi måste sluta med det.

Klick Klack la moustache

31746-312

Vi drömde om rockenroll med grymsnygga hunkfans och 80-tals-strålkastare. Vi pressade ur oss en låt om
mustascher. Så klart. Om vad annars liksom?

"I wanna dance with you all night
I wanna feel your moustache tight "


Så börjar det. Melodin kom till oss som på beställning. Millish drog av några riff på min bästa killkompis Mattemus nya elgitarr av modell Flying V. Sen bloppade han in melodin rakt från våra skallar och in i datorn. Vips så var vi på god väg.

Självklart ska vi steppa från början. Både jag och Millish har ju märkligt nog gått på steppkurs i tonåren. Vi upptäckte det gemensamma intresset i somras, när vi klapprade fram på gottländska gator i skyhöga klackar. Pinnar blev snart till käppar och vi drog av en och annan Sinatra.

I musikvideon ska vi komma in i ett svart rum och se ut ungefär som "Ika I Rutan" fast ännu snyggare. Vi ska bära röda blanka pumps och de två första styckena ska börja med bara just klick klack i electro staccato.

Klick Klack la moustache på er! See you at Globen.


Mad marla - tha matchmaker


31746-310

Hon är grym på marmeladkokning. Hon tittar på sport. Hennes lägenhet är matchad. Hon är en norrländska i storstan. Hon kan allt om historia. Hon är galen i jul. Hon dricker inte öl. Hon är en hemmakatt. Hon älskar hårdrock. Hon är familjär. Hon är rapp i mun. Hon är kärleksfull. Hon är singel. Jag älsk´ na.

Se så boys. Hugg henne innan någon annan gör det.

Sladdriga kyssar från Mad marla - tha matchmaker
31746-311 

Pronto!

31746-308

Pronto condoms Varför lanseras de inte i Sverige? Varför finns de bara i Syd-Afrika? Kolla på filmen. Ni måste.

Jakten på de försvunna Frigolittomtarna

31746-307
Var har trädgårdstomtarna i frigolit tagit vägen? Jag suktar! Det verkar inte finnas några white trash-tomtar kvar.


Jag ringde Frigolitfabriken i Frånö i Ångermanland men fick kalla handen. Några sådana tillverkades inte längre. Frigolittomtarnas storhetstid är över.

Jag grät en skvätt. Det var fan sorgligt. Jag får väl nöja mig med en slags lyxigare variant,
Phillipe Starck och hans tomtepallar. "Bara" tretusen lax på Kartell på Östermalm.

Storebror Ser Paranoid Marla

31746-306
Vi här i innerstada filmas av 30.000 kameror skriver
City.

En vanlig marladag:

08.45 Jag filmas vid Skanstulls tunnelbana. Fan. Det var ju där jag brukade kyssa en pojke. För er som läst 1984 med George Orwell, vad skulle Kärleksministeriet säga om det? Antagligen dödstraff på kyssar utom äktenskapet.

08.47 Jag filmas i Tunnelbanevagnen. Sssssh. Det är ju där och då som jag ringer och viskar hemligheter till Millish. Tar de upp ljudet också?

08.50 Jag köper en latte på Sandy´s. Host. Har Sandy´s övervakningskameror? Kanske ser någon hur jag flirtar med den fule challachalla-mannen, bara för å va schysst liksom..

09.05 Jag filmas i receptionen på jobbet. Oh no. Vad säger bossen om min ständiga femminutersförsening?

Summa summalurum: Mina paranoida drag har tiodubblats. Jag kommer att färdas tyst med uppfälld krage och flackande blick. Filmas jag nu? Tyst sa jag!


Kinky fetish på Frigolit-tomtar?

31746-305

Den där gräsliga frigolit-tomten som norrlänningarna placerar mellan postlådan och snickarglädjen. Den måste jag skaffa fram. Om någon sjuk människa där ute bemödar sig med att tillverka juldräkter som på bilden ovan, kan en liten fjuttig frigolittomte inte vara för mycket begärt.


Jag är bjuden på prålig adventsfest på en vacker bakgata i Skanstull. Enligt tysk tradition firas första advent med knytkalas i söndags-dagsljuset.  Eftersom samtliga skulle få i uppgift att ta med sig något, erbjöd jag mig i berusningens dimmor att plocka med mig en frigolittomte. Jag konstaterade förvånat att värdinnan inte visste vad en frigolittomte var, vilket jag med målande ord berättade för henne. I detalj. Jag kunde inte sluta prata frigolittomtar resten av kvällen.

Advent innebär inte bara vitmossefrossa, stora stakar och znuttegullmyspys i velourdräkt. Det finns andra fördelar, enligt Länsmuséet i Östergötland.

"
Adventstiden var i det gamla bondesamhället en period då man skulle ta det lugnt och samla sig inför den stundande julhelgen. Alltför stökigt och bullrigt utomhusarbete var förbjudet. Istället skulle man ta sig an de lugnare sysslorna vid gården." 

Alltså. Inget bullrigt utomhusarbete med skvalpande drinkar, sval Alsace och nävar i luften på Riche den helgen. Inte heller tillåtet att shopaholic-konsumera i Götgatsbacken. Frågan är vad "lugna sysslor vid gården" innebär då många i Stockholms innerstad inte har någon gård. Jag väljer att tolka det som att det är en bra ursäkt att löka i soffan tillsammans med sina vänner. Dricka spetsad glögg, käka knäck, prata oegentligheter och bli feta tillsammans.

Nåväl. Jag såg framför mig hur jag skulle komma kånkandes på den en meter höga spraylackerade tomten för att inbringa lite norrland över tillställningen. Men  glädjen dog snart.

När jag på nattkröken efter festen skulle googla fram de små läckerbitarna fick jag inte en enda träff. Döm om min förvåning när jag insåg att frigolittomtarnas storhet bara fanns i min hjärna. Jag som inte ens är ett fan av julen.

Var det här något snuskigt fenomen i min hemstad? Någon kinky fetish som invånarna besatte? Inte ens en sketen frigolittomte-bild att pryda den här bloggen med kunde jag googla fram. I morse kastade jag mig över telefonen. Jag ringde Frigolite Design i Sollentuna. Men nej. Där fanns ingen hjälp att få.

Jag vill inte göra värdinnan besviken. Hjälp mig. Frigolit-tomtar någon?

31746-303
  SÖK:
 Nätet Resultat 1 - 2 sidor för frigolittomte. (0,03 sekunder) 

Fårjävlar

31746-302
Tisdag natt kl 02.30.

Pigg som en lärka. Tänker på män, sprit och dekadens. 

Borde sova. Ska upp och jobba.

Testar att räkna får. Blir irriterad på dem. 

Fårjävlarna är för fula och krulliga.

Det är väldigt svårt att sova när man ligger och är förbannad på får.

Deepspace på Annakhan

31746-301
Om jag finner kraften att ta mig utanför dörren i kväll tror jag att det passar grymt bra med downtempo. På Annakhan. Finn kraften ni också.

Nolltaxeraren

31746-299

Han klär sig i svart.

Han hyr lägenhet svart.

Han jobbar svart.

He´s a highwayman

Pank blev kåt

31746-298
Min norrländska väninna är kass på engelska. Riktigt jävla kass och hon vet om det. Hon springer in i min lägenhet med andan i halsen och kastar sig över datorn. Med bedrövad röst:

-Jag har fått ett så konstigt mail från Andrew!

(häftig andning)

Marla: -Lugn. Vad har hänt?

-Han skrev något om... Om att han sitter och leker med sin penis! Medan han tänker på mig!

Marla: -Näää? Lägg av? Ha ha ha ha ! Fy fan vad sjukt.

-Ja, jag visste att det var något skumt med honom. Jag har liksom inte fått något grepp om honom trots att vi dejtat ett par gånger! Men så tänkte jag att det kanske är språket. Jävla pervo alltså... Jag menar, hur vågar han skriva så?

Jag börjar läsa.

"Hello there. How's things? I'm ok. But really counting the pennies at the moment. Having a good time though. Thinking about you"

Jag flabbade så att tårarna sprutade. Det tyckte hon var jobbigt.

Surrealistisk vänskapskärlek i bloggosfären

31746-297
Jag önskar att det var så spännande som det låter i överskriften. Men så var det det här med att svänga till det, att vrida verkligheten ett varv extra. Att hitta en rubrik med knorr och en ingress med de rätta orden. För jag tänker så. Min blogg är här för att roa.

 
Hundratals besökare strömmade in till min blogg på bara några timmar, det slog alla rekord! Eftersom blogg.com inte har den eminenta blogspot-funktionen att man kan spåra varifrån sina besökare kommer via ett s k "backtrack" förstod jag inte vad som hade hänt. Förrän jag surfade in på
Ett liv i exil min absoluta favoritblogg. Där skrev Jonas om mig och andra bloggare. Om hur vi skulle träffas på en bloggsoppefest och hur jag skulle ha huvudet på sned, som på min bild. Det kändes roligt men surrealistiskt att läsa, han sitter ju trots allt 400 000 mil bort. Men hans blogg är trots avståndet en av de populäraste i Sverige. Nu förstod jag var alla besökare kom ifrån!

Jag vill också gå på bloggsoppefest, hur fånigt det än låter. Vi skulle prata om skrivandet, det där pockande beroendet. Hur rastlöshetskänslan kickar in när ingen uppkoppling finns inom fyra väggars radie.

Om hur anteckningsblocket åker fram i vardagen så snart man ser något man vill dela med sig av. Hur folk kommer fram och hälsar eller känner igen en. Hur de berättar att de gillar vad jag skriver. Och hur glad jag blir då.

Hur schizofrent det egentligen är att ha två jag. Jag skulle berätta om Inner-city-marla som är mer knäpp än mitt rätta jag, den lilla vardagsflickan. Inner-city-marlan som är en stor del av vardagsflickan men som betraktar verkligheten med falkögon och vågar vara lite elak. Men som också upplever och ser så mycket vackert som jag skulle gå miste om om det inte vore för bloggandet. För att inte tala om det sjuka och humorn i livet! I like it.


När en fettorumpa blir snygg

31746-296

Någon kallade min arma stjärt för Beyonce-rumpa. En fettorumpa blev alltså snygg. Så kan det gå till när komplex försvinner.

__________________________________________________________________________________________________

Pojkbandsfrossa

31746-295
Svetten lackade medan alla stod och trängdes i väntans tider. Inte förrän två timmar efter beräknat klockslag steg de in på scenen,
Take That. Där stod de betydligt mindre heta än väntat.

Café Opera var fyllt till bredden och säkert 70 % av besökarna bestod inte helt otippat av 25-30-åriga tjejer. De flesta bar glansiga toppar och hade smetat sina läppar till bredden med Lancome Jucietube i baby doll. Ebba Von Sydow hade samma look och matchade youngsterstjejerna perfekt. 

Killarna var också stereotypiska. De flesta såg ut som kontorsbackslickegrabben på en ledigt klädd causal friday. Jag skulle lätt kunna missta dem för någon i bandet. Uppträdandet drog igång. En och annan Svenne Banan seglade förbi under "I want it that way".

I mellansnacket svamlade de om att de nu inte längre var ett "boyband", utan ett "manband". Publiken visslade. Läppglansbrudarna sniglade ner sina Fornarinajeans när de fyra Take That-killarna körde hysteriskt avancerade 80-talsmoves a la pojkband. Jag rös.

 Jag mimade med så gott jag kunde  i texterna och hoppades att ingen skulle komma på mig, att någon skulle genomskåda det faktum att jag faktiskt inte var en av Take Thats mest hängivna fans. Jag anträngde mig verkligen. Det är ju alltid coolare att lyssnat sen den första plattan och inte haka på för sent, ungefär som dödsynden att bli Metallicafans först efter deras svarta.

I ögonvrån tyckte jag mig se mitt ex sjunga med låtarna, jag sneglade avundsjukt ditåt. Men antagligen var det bara inbillning.

Hon skulle gärna ligga med nån i Take That

31746-294
Universal-Martin skickade just en länk till en Take That-dänga. Jag sitter alltså här och försöker förstå, jag tror att spelningen i kväll blir roligare så. För att lyckas förstå tvingar jag mig själv att värma upp till
Take Thats senaste smörpaket. Nej, jag är inte alls otacksam. Precis som med alla besök i okända världar ser jag fram emot det här. Dessutom har det ett utomordentligt stort bloggvärde.

En väninna som inte ska dit i kväll, skickade ett avundsjukt sms och skojade om att hon gärna skulle ligga med någon i Take That. Det skulle inte jag. Jag skulle inte ens skoja om det. Har sorgligt nog aldrig slutit upp i gemenskapen och gått igång på sötsliskiga pojkar och deras musik.  Tänk om lillsys hade fått knata dit! Men det var väl mer Boyzone och Ronan Keating som hon fjortisbölade till, om jag minns rätt.

Kommer jag att slippa kollektiva småflicksvrål med maxad decibel och spräckta trumhinnor i kväll? Jag hoppas det. Om den rätta stämningen infinner sig kanske jag till och med plockar upp tändaren.

Mina vänner är lågupplösta

31746-292
Han bygger gigantiska berg av mopeddelar, ketchupflaskor, kläder, dockor, skor och hushållsmaskiner. När bergen är klara fotar han dem


Jag och min innovativa vän
Tom Sörhuus möttes upp för att försöka vara lite kulturella för en stund. Vi bestämde oss för att kolla upp några verk av en fransk konstnär som gör porträtt av konsumtionsamhällets restprodukter. Han har bland annat porträtterat Marylin Monroe, Freud och Van Gogh. Det ser helt fantastiskt ut! Gå och titta på Bernard Pras tavlor på STUDIO  L² på Kindstugatan i Gamla Stan. Grymsnygga grejor!

När ni ändå är på gång kan ni gå och kika på en ljussatt, "lågupplöst" man gjord i plexiglas på galleriet vid Fredsgatan 12. Kanske kan ni förstå hur Tomas Broomé tänkte när han i flera månaders tid arbetade med att knåpa ihop den där två meter höga skapelsen. Vi pratade om musik och bilder som kvalitet-försämras varje gång vi skickar dem till varandra. Nyanser försvinner. Verkligheten tunnas ur. Kom också att tänka på att vi all oftare kommunicerar med varandra genom den virtuella världen och inte genom att ses öga mot öga. Mina vänner är lågupplösta.

31746-293
(Spexigt nog passade jag på att ta en lågupplöst bild med mobilkameran:
På en lågupplöst kostymman, Tom Sörhuus och Tomas Broomé)


Jag börjar förvånansvärt nog känna att det verkligen ger mig något att gå på konstutställningar nuförtiden. Efteråt har man den där känslan som kan infinna sig efter en bra biofilm. Man tänker till. Gört ni också!

Fåniga sms

31746-291
Det här bjuder jag bara på för att ni ska hånskratta:

Det är ju alltid på nattkröken som man skickar dem. Som ett till Anna-Maria Carnhede.

"Hey snyggo. Du är grym. jag är grym. Varför hänger vi inte? Fixa pronto. /marla"

Eller vad sägs om den här? Pinsam pastej klockan 04.00 i lördags:

"Marla missis och smileyish me Millish!"


Åh nej!


Skejtarblottaren Mountainbiketuren och Solariebrännan

31746-290
Millish stannar en vecka till. Att ha Millish i stan är som att ha vunnit på lotto.

Igår tog snacket aldrig slut. Hennes helg i Linkan bestod mest av höstlövskrattning, kåldolmar och tomtebolycka. Sånt kändes extremt avlägset när jag berättade om helgen med fet fest och fransk disko hos Marie Kry. Jag berättade om den snygga tjecken som odlat skägg och blivit ännu snyggare, om möjligt. Och om han den där högstadieläraren som gled in och trodde han var all that med blonderat hår, oljig solariebränna och illasittande kostym. Jag vägrade ge honom en chans då jag blev lätt illamående av hans uppenbarelse. Men Snyggtjecken lyssnade väluppfostrat på Solariebrännans utlägg om alla kändisbarn med kändisföräldrar som gick på hans privatskola. De älskade honom påstod han. Till slut fick jag nog av strandraggaren smet-skrytiga monolog och avbröt honom med att fråga om han varit på Kanarieöarna nyligen. Han tappade förvånat tråden, men tog snabbt upp den igen.

- Det handlar om att ge och ta va. Och det handlar om respekt.  Sa han. Jag imponerades av vilken enorm kompetens han besatte i att leverera klyschor. Jag tror han drog de flesta, medan jag uttråkat iakttog Marie Krys bättre vänner i stället. De flesta hade pluggat musik med Kryan i Kalmar. Men vilken salig blandning av folk hon kände, vilken otippad mix!

Folk blev fullare och fullare och Kryan smackade på fel snubbe efter den japanska sakein. Kryans bästa killkompis hade gått och blivit het sen i somras. Sesse såg ut att ha en härlig crush på en riktig sweetie som tyckte om henne tillbaka, det kunde man se. Jag blev som gladast då den långa mannen med blonda lockar klev innanför dörren och jag skrek.

- Tooooooooooooffe! Jag kastade mig runt hans hals. Senare fnissade jag förtjust när Toffes flickvän läkaren berättade när en av hennes patienter ville visa bringan. En  20-årig skejtarsnubbe skulle kolla vristen. Hon bad honom dra av sig jeansen och vände sig bort. När hon vände sig tillbaka stod han där i bara y-fronstkallingarna och log. Nog för att läkardonnan är attraktiv, men duktigt kaxigt av skejtarsnubben att försöka limma på sin tio år äldre doktor.

Folk droppade av en efter en och vi kastade oss in i en taxi. Alla utom Kryan som var gladare än jag sett henne på länge. Hon skulle pronto åka pakethållare ner till Stureplan med den snubbe hon nyss smackat på och jag garvade högt när jag drog igen taxidörren. De vinglade fram rätt friskt på en ful jäkla Mountainbike. Snyggt att glida fram till vakt-Awed på Richan med den fyllan och det transportmedlet.

Men vi skippade Riche för en gångs skull och drog till Spy Bar i stället. Som vanligt sög två tredjedelar av stället och vi hamnade i den tredjedel som är värd att hyllas, vid DJ-båset i Vita Baren där de spelade bra musik. Tyvärr så trängdes vi allt längre bort mot ingången. På grund av att VIP-hörnan växte. För varje hattbärande partyprisse som släntrade in, flyttades de röda repen längre ut. Carl M bad om ursäkt för varje meter han trängde oss bortåt.

- Ursäkta, det är lite fånigt det här, klämde han fram.

- Det är lugnt! Vi kan ju alltid hoppa ut genom fönstren,
sa Snyggtjecken och till och med stiffa Herr Nattklubbschefen drog på munnen. Vid halv fyra pallade jag inte Spyan mer. Jag påmindes om varför jag slutat gå dit när jag irrade runt i lokalen som en osalig ande och krockade in i fulla creddmänniskor som ansträngde sig för att se så coola ut som möjligt.

Jag trodde aldrig att jag skulle säga det här som gammal fjortispunkwannabee: Men i kväll är det pojkbands-smörsångarna Take That minus Robbie på Café Opera. Om jag finner kraften på en måndag.

Jävla jag.

31746-289

Idag. Vaknar med ett ryck. Villa ha tonfiskmackor till frukost. Ska öppna tonfiskburk. Slinter med konservöppnaren. Fiskluktande olja över jeans. På vit tröja. I ögon. I nytvättat hår. Sliter av mig kläder. Chanelparfym faller på klinkergolv. Går i kras. Dyra droppar rakt ner i avlopp. Tvättar kläder i handfat. Oljefläckar 4-ever. Svarta jeans fäller färg. Vit tröja blir grå. Kliver i glasplitter. Skriker som fan. Börjar blöda. Blodfläckar på laserat golv. Ner på knä. Skura. Går inte bort. Lägenheten stinker parfym. Jag är arg. Jag är dum. Jävla jag.

När grabbar super till på grabbars vis

31746-288
Häromdagen hängde jag med en en gammal kursare. Vi drack stora koppar kaffe på Café Edenbourg i Gamla stan och bjöd på historier sen sist. Här är en av hans berättelser från firmafesten som urartade:

Tillställningen som bossen ordnat kändes som ett jäkla måndagsmöte. Här satt vi nu tillsammans, de flesta vred obekvämt på sig. I synnerhet de två duktiga 20-åriga praktikantbrudarna, de sipprade försiktigt på baggyinboxvinet.

Vi satt i en cirkel och lyssnade till chefens stämma. Tio stolar uppställda på linoliumgolvet i källarlokalen och en back bärsa i mitten. Trots att vi var killar i majoritet kändes fredagsöl och kontrabröl ljusår bort.  Chefen blev alltmer uppfylld av sig själv när han lade ut texten om de senaste satsningarna. Vi skulle ha sådär påtvingat trevligt men ingen fann något annat än jobb att prata om. De ordentliga praktikanttjejerna nickade intresserat men tackade snart för sig och lämnade lokalen. Det var nu festen började på allvar. Kvällen var fortfarande ung och någon haffade chefens kreditkort och sprang över till Bolaget och köpte 5 flak starköl.
 
Snart var den ene mer packad än den andre. En låg i soffan med halvslutna ögon och hinkade rödvin som till hälften sipprade ut på tröjan, en annan dansade med en av de tio stolar som nu låg omkullsparkade i lokalen. 

Några andra gnällde över att det fattades brudar på festen. Den som gnällde värst var 41-årige Johan som alltid snackade krogliv och plastiga flickor, trots att han var gift och skulle vara seriös med sin fru som ägde ett galleri och var en av de trevligaste kvinnorna i staden. Det tog bara en halvtimme och vips så snavade två identiskt klädda tuttlisor in. De var 18-åriga blonda läppglansbrudar och båda bar slitna Victoria Beckham Rock & Republic-jeans, cowboyhattar och ljusrosa toppar som smet åt över brösten.

-Dansa rå, dansa för fan!

Tjejerna kråmade smickrat på sig. De var här, mitt i city på coola Stureplan och creddiga grabbar ville ha dem.

Någon plockade fram firmans proffskamera och chefen raglade fram till den ena donnan som var hälfen så gammal som honom.

Han tog henne om midjan och tryckte sitt kön mot hennes skrev och hon slängde med håret. Alla iakttog dem med berusade ögon. Någon höjde musiken.

- Ni har för mycket kläder brudar, för mycket kläder!

Johan vrålade för att överrösta firmans nya Bang & Olufsen-stereo.Tjejerna ålade fnittrande av sig rosatopparna som profsiga strippor och Isak busvisslade förtjust. Fler slöt upp i porrdansen. Fotoblixtarna sköts av i takt till musiken och snart låg 18-åringarna på golvet i utmanande poser.

Nä fy fan..... Var kom de här brudarna ifrån? Och kolla på Johan, Sebastian, Fredrik, Gustav, Karl, Anton och Isak. De som var softa snubbar som alltid bara tog några öl och snackade klubbar, Super 8-filmer och synth och techno. Men i kväll, i med några droppar alk- och som förbytta...

Efter midnatt var alla aspackade. Karl kunde inte sluta kräkas och det gick inte att höra vad Gustav snackade om. Jag var den ende som fortfarande var obekvämt nykter. Jag halsade i mig ännu mer för att kväva olustkänslan.

Vi tog med oss 18-åringarna till Spy Bar, men ingen kom in. Trots att chefen viftade med de vita korten vägrade pointern släppa in de flesta av oss. Jag och Anton var de enda som lyckades se tillräckligt nyktra ut. Men när vakten upptäckte att Anton hade svårt att krypa upp för Spy Bar-trappan skickade de ut även honom. Jag tog ett varv runt men bestämde mig sen för att försöka hitta de andra.De hade förmodligen gått till någon annan krog. Men inte en enda svarade i telefonen. Fy fan... Jag drog hem.

Stämningen var olidligt stel och nervös på måndagsmorgonen. Ingen såg varandra i ögonen.

Ingen skämtade om hur fulla alla blivit, ingen ville minnas fredagen. Den här gången var det annorlunda. Det här med de halvnakna 18-åringarna var för skitigt för att snacka om. De insåg väl det nu.

Här satt de nu med svansen mellan benen och låtsades som om det aldrig hade hänt. Glöm det, tänkte jag och skrattade till för mig själv. Jag tankade in proffskamerans bilder i datorn, gjorde ett pinsamt montage med pikande bildtexter och skickade runt bilderna till hela gänget. Den ena bilden var mer osmaklig än den andra. Chefen stod i gränsle över  tjejerna. Isak hade handen på den ena tjejens bröst. Gustav porrdansade med händerna i sitt eget hår och tjejerna såg olustigt borta och fulla ut.

Ingen sa ett ord, ingen log. De blev bara ännu mer sammanbitna. Grabbar hade festat på grabbars vis.


__________________________________________________________________________________________

I sköna moln där alla flinar som fån och berusningen smeker och livet leker

31746-287
Vrider vänder och tänker på jakten på drömraketer. Upp till högsta vinsten med fanfartrumpeter. Upp till dyraste skatten där de lyfter på hatten.

Borde tacksamhetsova, borde sluta förkovra och lova, lägga ner med att älta det salta. Med stadsgalna kickar och hjärtan som pickar och rastslöshetsdrickan lutad vid stockholmska väggar och nedsuttna kallhårda bänkar.

Som hårda stickor och pinnar som petar och retar i kroppen som färgglatt plockepinn, allt går runt i ett spinn- oh my god och försvinn!

Begäret av nygamla möten med vänner och prinsar och lurendrejstinsar hägrar för att man vägrar och vill välja den lättaste banan- rakt upp i nirvanan. För att tjattra med idioter som hotar och spännande banditer som teasar och lockar pockar och fanimej sliter.

Tänker på gator som leder dit jag tror att jag vill, där ingen sitter still och där alla vill dansa och lyssna till härlighetsgarven mellan varven. Där ingen stirrar ut genom menlösa fönster och slutar harva fram i tråkiga mönster.

Vid gatornas slut sticker alla ut, de ger intensiva blickar och skriker i sina mickar att ta hissen rakt upp till ändlösa lyckokickar. Där klockorna log i tickatick och alla som såg bara fick. Ja jag svär, jag var där!

Inga plikter som kallar bara ropen som skallar och klubb och bar och pub och vi ba´ blaj å blubb. Jadajada på F12 och Nada, i en endaste lullullvärld med massa fläkt och flärd, där vi ser sköna moln och alla flinar som fån och berusningen smeker och livet leker.

Där inget stör eller oljuden smetar och kropparna inte längre förvärvsarbetar. I anlete- där bränslet består av människans samvete.
 
Där vi mosats och malts till pulverstoft och kastats bland dammiga luftslott, där du och jag vägrar att hoppa. Vilken jävla soppa. Skrek vi ikapp, hipp som happ. Och vemfan bryr sig, när ingen tyr sig till varann och ingen kan, för ingen hann. När livet försvann mellan arbetstider och fantasier och trofasta plikter och drömmande dikter. 

Vi lider och vänder på bladen med tomma ord på meningslösa marker och planterade parker. Ingen hör sången för den feta betongen och bättre bemedlade hurrar och insekter surrar när magarna kurrar, där  arga folk slår in alla dörrar. Men midnattsvåldshatet vid Medborgarplatsen och innerstadspratet  bland kungapalatsen, är minnen blott när du rövar mig ut och långt jävla bort.

Lyssna på sången och slå i gongongen. Ta mig i natt- det är love sex appeal! Skrik mitt namn. Blunda hårt, skjut en pil! Jag vet att du kan.

Vi hann innan livet försvann. 

________________________________________________________________________________________________


Jag sliter mitt hår

31746-286
I-landsproblem comin´up! Ett fett i-landsproblem comin´up! Jag trivs grymt bra här på redaktionen. Det var här jag ville hamna för fem år sedan och nu har jag varit här i ett. De är nöjda med mig och de vill ha mig kvar sa producenten nyss på utvecklingsamtalet. Men ett annat projekt lockar. Det kanske skulle ge mig den där nytändningen, jag skulle behöva en. Ni vet när man känner adrenalinpumpet och är så peppad att man bara vill jobbajobbajobba för att det är så jewla skoj. Den nytändningen infinner sig nog här, när jag får murvla runt i ett nytt ämne. Älskar ju det! Åh... Vara kvar eller byta bolag?

Adrenalinpundaren marla har talat. Jag sliter mitt hår i helgen.

Jag är madly in love i en stad

31746-285
Raslös hedenhös gedös- Rasta rasta rastlös - Jag är madly in love i en stad.

I kväll är en bra kväll. Jag känner det. Jag och Millish ska ses direkt efter jobbet. Vi ska antagligen knata runt som skållade råttor mellan haken. Vi ska nog börja med en kaffe på Mellqvist eller Xocco. Där ska vi forsätta snacket som aldrig någonsin tagit slut, det är så för oss. Sen kanske vi tar en soppa på Sibiriens Soppkök på Tulegatan för att gå vidare till Republik där vi kanske lyssnar på fransk 70-tals-erotikmusik, det vill vi gärna veta hur det låter. Eller så spanar vi på sweet Ryan och Glenn när de vänder country  på Nada. Sen kanske vi drar till Allmänna Galleriet för att slutligen hamna på Richan. Ja, det brukar bli så. Vi tänker i varje fall skippa Ladyfest på Street, där alla rotsaksbruttor och bulgurbrudar ställer ut sina hemvävda mattor.  


I kväll är en bra kväll. Jag vet det!


Köttslamsorna hängde i träden

31746-284
Jag gick på konstutställningen på
Nationalmuseum "Nordiskt landskapsmåleri 1840-1910". Det var väl inte vidare hett, men en skön variation till vår generations favoritkonst, den moderna snygga designen. Den man är lite trött på.

Stig Lindbergs formgivning till exempel, som McDonald´s besudlat genom att köpa rättigheterna till Gustavsbergs servis "Berså" från 1960, till sina skräpiga pappersmuggar. Plötsligt blev någonting snyggt väldigt fult.

I alla fall. Jag är ju inte vidare bevandrad i konstvärlden och nu skulle jag göra det stora testet. Jag satte mig ner vid en gigantisk, 2x3 meter stor tavla från sekelskiftet.

I 20 minuter. Bara för att få den där omtalade konstupplevelsen.  När man upptäcker nya detaljer och gör fria associationer ju längre tid man iakttar konstverket. Det hände faktiskt. Sen att jag såg köttslamsor som hängde i höstträden och älvor som tallade på varandra, det har väl mindre betydelse. Det hände!


Fuck off liksom

31746-281
Han kastade bittra ord i ansiktet på mig. Det var längesedan någon gjorde det. För vi bråkar inte. Nej, de bättre människorna i Stockholms innerstad bråkar inte med varandra. De är civilicerade. Vuxna. Kloka. De vet faktiskt bättre än så. Vi inbillar oss alla att vi vet bra. 

Han svor och spottade, det var tydligt att han tyckte att jag var värd att spottas på. Men jag höll inte med honom. Det var skönt att skälla tillbaka. Efteråt skakade jag av mig känslan, satte näsan i vädret och stegade malligt bort mot framtiden.

Fem minuters tankar för länge sen

31746-280
Jag skulle lämna dem. Resa ifrån dem ett långt tag. Nu brände tvivlet innanför min panna, gjorde huvudet hett och kroppen kall där jag satt.


Jag var mer berusad än på länge. Jag iakttog dem en efter en. Där satt de, mina närmsta vänner. Till andra sidan jorden skulle jag. Långt ifrån varma viskningar, skön beröring och lena ord. Jag hade valt att lämna dem. Lämna samklangskratt och våra tankar, de där vännertankarna som formats efter varandra i år och år! De var mitt hav och jag den lena stenen. Ingen skulle vara som mig där borta bland avlägsen sand och friare vindar. 

Jag ville finna nya lyckligheter. De här var tydligen inte nog. 

Jag skulle lämna honom också. Han som ville att det var vi- för evigt och för alltid. Jag såg på honom, ville gråta. Ville gråta i hans famn.

För visst älskade jag honom? Ja. Det gjorde jag. Varför ställde jag frågan? Om och om igen i mitt huvud under rastlösa dagar och retfulla nätter. Ja, jag älskade honom och det var vi. Det var så lätt att tänka tanken hela vägen fram till ro i själen. 

Men fegt. En vän hade tvingat mig att tala högt. Tala till mig själv, för att veta. Jag kunde inte säga det. 

- Jag.

- Jag…...

- Jag… Nej!
 

Så sa jag. Jag ville säga ”Jag älskar honom.”, ”Jag älskar honom!”

Tre välkända ord, de jag sagt i åratal. Det vore så enkelt så. Det gjorde ont att inte kunna! Det gjorde så ont att säga nej. Det var första gången jag inte lät honom se att något gjorde ont innuti mig. Jag lät inte mina vänner se. Jag svalde och log. Jag var mer berusad än på länge.


_______________________________________________________________________________________

Då glömmer jag knivmansgrannen

31746-279
Han bor på första jag bor på tredje. Han visar sig gärna så snart han ser en skymt av mig. Då öppnar han sin lilla balkongdörr och stiger ut på balkongen och tar sig en cigarett. Och stirrar.

Ja, nu vet
han var jag bor. Innan rättegången verkade han inte ha bemödat sig att ta reda på vilken lägenhet som är min. Men nu vet han hur jag ser ut. Att det är mig han skymtar när jag råkar gå nära fönstren, när jag glömmer av att jag ska vara rädd. När jag förträngt att det bor en galning i huset mitt emot. En sån som exploderar av ilska när han druckit och en sån som hotar kvinnor med kniv. En sån skriker åt barn och en sån som svingar basebollträn i luften och gärna vill göra upp med grabbarna på innergården.

Det glömmer jag bort då vädret är som vackrast och den sköna lönnen utanför sprakar av höst och himlen lyser och jag vill slänga upp fönstren och andas in den friska luften. När jag är som lyckligast.

Då glömmer jag.


Har ni tänkt på

31746-278
Har ni tänkt på att när man träffar någon och det sedan går åt skogen, att det känns som att man spelat bort en massa pengar?


Millish målar

31746-277
Millish kan måla allt, kolla
här. Från svulstiga prålmarmor-bilder till streetiga fondväggsmålningar. Hon är så jävla snygg när hon står där och jobbar med sina 1.80 i sina fläckiga målarbrallor och sitt stora penntrollshår. I love!

Rese-lya för smekmånaden

31746-276

För er som vill komma iväg_____________________________________________________________________________________________

Knivmansgrannen i vitögat

31746-275

- Är det
han?

En man med nystruken skjorta satt på en skinnbeklädd svart bänk några meter bort. Han vred sina händer nervöst i varandra. Skinnet gnekade. Tingshuset kändes teatraliskt. Stuckaturen slingrade sig i det fem meter höga taket och morgonljuset sken in genom de enorma sakrala fönsten. Jag kände mig orolig i hela kroppen. Sådär som man känner då man sovit för lite och man vet att något viktigt ska hända, att man måste prestera. Ungefär som första dagen på ett nytt jobb.

- Ja. Det är han, sa Millish.

Jag vände mig bort, jag ville inte att han skulle se mitt ansikte. Jag stirrade in i den vitmålade väggen och följde sprickorna som vandrade hela vägen från taket, ner till det iskalla marmorgolvet. Jag gick noggrant igenom vad jag skulle säga.

"Tilltalade Sebastian Lejon-Grandin, sal 4."

Jag ryckte till av den bestämda kvinnorösten. Millish tog min hand och tryckte den. Stundens allvar gjorde att jag fick lust att bryta ut i ett asflabb och rycka med mig Millish och dra iväg till någon närbeliggande krog och ta en bärsa. Men jag sansade mig vuxet och rättade till mitt lyckoarmband. Jag hade aldrig varit skrockfull, men jag hade fått ett beskyddararmband i trä av min förortskusin. Ett han köpt bland bergen i Marocco. På armbandet kunde man se alla världens helgon, gudar och profeter i en enda sjuk mix.

Vi steg in i salen. Fem nämndemän med en gravallvarlig uppsyn satt i en bågformad rad. Det såg ut som på film. Jag kände hur knivmansgrannens blick brände i mitt ansikte. Jag vägrade ens titta åt hans håll medan Millish elakt stirrade ut honom, länge. Han vred sig obekvämt och jag visste att det var därför hon gjorde det. Hur vågade hon?

Åklagaren gick igenom hela händelseförloppet, jag lyssnade noggrant. Jag slängde en blick åt knivgrannens håll. Han hånflinade medan han lyssnade till åtalspunkterna.

- Marla och Millish här på min högra sida, jag sätter nu på bandspelaren. Ni lämnar nu uppgifter under ed, jag vill därför att ni håller er till sanningen. Marla, vill du börja med att detaljerat berätta vad som hände eftermiddagen den 13 juni.

Det kändes redan som att jag ljög. Vad var det här med bandspelaren? Varför kändes allt så konstlat, som att nämndemännen skådespelade? Hur skulle jag börja nu, hann jag tänka. Skulle jag berätta hur fåglarna kvittrade och gott den där ciggen smakade? Hur skulle jag kunna vara saklig när jag var van vid att skriva mina litterära alster, där allt skulle vridas ett varv extra?

- Han viftade med sin Butterfly. I sin högra hand höll han ett maskingevär. Han såg sådär svettigt sexig ut ni vet, ungefär som Rambo.

Nej, det sa jag inte. Jag skärpte till mig och började berätta. När jag var klar, frågade åklagaren mig om kniven.

- Är du säker på att han hade en kniv?

- Ja, jag är hundra procent säker. En Morakniv med falurött handtag, svarade jag bestämt.

Efter det vände hon sig mot Millish, som snyftande drog en nästintill identisk historia. Hon berättade om hur livrädd hon varit när vi försökte fly in i trapphuset och hon på grund av sitt krossade knä knappt kunde ta sig fram. Hur hon var rädd att han skulle kasta kniven i ryggen på henne. Efter det var det Sebastian Lejon-Grandins tur.

- Jag hade bråkat med tjejen den där eftermiddagen. Så jag drack en hel flaska whisky. Det var sommarens varmaste dag, ni kan kolla med SMHI! Jag behövde avreagera mig. Jag sa att de var snygga där de satt, det stämmer, men jag hotade dem fan inte till livet! Jag skulle aldrig slå en tjej alltså... De där två sitter här bara för att de vill ha pengar. Jag skulle aldrig ha en morakniv. Jävla skitkniv. Jag skulle aldrig ha en sån skitkniv.

Han var alltså allvarligt skadad i hela jävla pallet. Helt urblåst i huvudet. IQ fiskmås kombinerat med en psykisk störning. Jag blev rätt förbannad. Pricken över i var att han sa att han hade druckit en sjuttis Grant´s. Han hade väl kunnat dragit till med en rockenrollig Jack Daniels dagen till ära. När han ändå skulle go nuts och slå sönder en taxi med sitt baseboll trä och allt. Sorglig lirare.

Efter en timme var allt över. Vi sa inte ett ord till varandra på tunnelbanan hem. Det var jag som bröt tystnaden vid Östermalms torg.

- Ey Millish. Han var ju het..
 
- Varför flinar du? Vem då? Taxichaffisen?

- Nej, knivmansgrannen!


- Ha ha ha! Grymt krimohet alltså!!

- Ha ha ha ha! *Krimohet!


(*När en man ser så kriminellt snygg ut att man genast vill ligga med honom.)

Millish featuring Gevalia/George Michael

31746-273

Det slog över när spänningen släppte. Plötsligt är allt och inget sjukt roligt. Jag skulle just blogga om rättegången, Millish satte på kaffe. När jag tittar på henne har hon plötsligt skäggstubb a la´George Michael.


Marla: - Ska det vara nåt slags skämt det här eller? Det här med skäggstubben?

Millish: -Eh, vaddå?

Marla: -Vafan har du gjort egentligen?

Millish: -Vad? 
 
Marla: -Kolla dig i spegeln!

(Ett asgarv hörs från badrummet. Millish kommer tillbaka)

Millish: - Jag skulle blåsa bort överflödigt kaffe från bänken! Det fastnade i min foundation!

(paus)

Millish: - Det ser rätt schysst ut va?


(Marla drar på lite extra Gevalia på Millish medan hon sjunger)


"And when I get that feeling
I want Sexual Healing
Sexual Healing, oh baby
Makes me feel so fine"


Kaffet kommer från Kraft Foods Sverige. "Gevalia 1853 New Gold" Tel + 46 20-72 00 26
Foundation: Helena Rubinstein, Paris. Colour Clone, Vanilla Nr 20
www.helenarubinstein.com
Asseccoarer: Scarf "Cashmere Granite" Sonia Rykiel www.soniarykiel.fr

Fotograf och Stylist: Marla
Modell: Millish
Location: Marlas kök


________________________________________________________________________________________


I morgon är det rättegång

31746-271
Millish är i stan. I morgon klockan 09.00 ska vi befinna oss i Tingsrätten. Det är rättegång mot
knivmansgrannen.

Jag har försökt att inte tänka på att vi ska sitta ansikte mot ansikte med mannen. Jag la undan papperen så snart de damp ner i brevlådan, men i kväll tog jag fram dem. I kväll känner jag mig rädd.

"Om ni är frånvarande utan giltiga själ kan ni bli skyldiga att betala 2000 kronor. Den som är frånvarande utan giltiga skäl kan också hämtas av polis till rättegången."

Plötsligt blev det där diffusa som jag försökt att inte tänka på -verklighet.

Det står hans namn på papperet. Knivmansgrannen har ett fint namn som gör att man associerar till Lundsberg eller Östermalm. Jag får inte ihop det i mitt huvud.

Jag har mött honom flera gånger. Två gånger på gatan och en gång i den lilla livsmedelsbutiken. Han ser härjad och sammanbiten ut och han sneglar på mig, men inte med en igenkännande blick. Han vet antagligen inte att det var mig han hotade med kniv den där gågnen.

Jag har ringt till åklagaren för att be om att få sitta i ett enskilt rum, där inte han är med. Vi vet ännu inte om det blir så. Det får vi reda på i morgon bitti.

Jag är nervös, Millish är nervös. Vi gick igenom händelsen för första gången sen det hände. Jag fick gåshud.

Önska oss lycka till.


En film gav mig livsgnistan tillbaka

31746-268

Okej, jag ska inte överdriva. Men igår fixade någon en fet fläck i min
vardagsruta. Jag fick äta italienskt, gå på Astoriabio och se den bästa filmen jag sett i år: BABEL.

Se den! Jag skulle kunna skriva en lång, ingående, överkrämig recension om den men jag avböjer för er skull. Den här filmen är bäst att se utan att veta något om den. Egentligen borde ni inte ens se trailern, men jag förstår om ni inte kan låta bli.

Alejandro González Iñárritu (ja, jag copypastade namnet) är fantastisk!

Marlabloggen 1 år- Vi firar med pompa och ståt!

31746-267
Om ni var här skulle jag spruta ner er med champagne. Min blogg fyller nämligen ett år idag. Lagom till ettårsdagen passerade bloggen 3000-strecket. Ungefär 3000 personer har besökt min blogg. HURRA!


Totalt antal sidvisningar: 26296 Totalt antal unika besökare (IP-adresser): 3039


För att fira vill jag bjuda på årets bästa marlabloggar!

* Om pubertala fyllenycker

*Om ett gripande möte:  

*Om galet singelliv:

*Om bakfylleångest: 

*Om sorg: 

*Om Stureplanskvällen:   

*Om ensamhet: 

*Om fotboll

 *Om explosiv nyförälskelse: 

 *Om killar: 

*När jag upptäckte att min hantverkade var fotfetishist:

*Om otrohet: 

 *Om iskalla ligg: 

 *Om krossad kärlek: 

*Om när Millish krossade knät:

*Om en galen kvinna:


*Om Spy bar:
  

*Om mina polare: 


 


Schysta lökar


"Schysta lökar". Ja. Tro det eller ej men det gamla fluktargubbe-uttrycket a la 80-tal lever kvar. Sött. Själv tänker jag mer på Kjell Bergqvist svettiga armålor när jag hör ordet lökar, även om hans lökringar är allt annat än schyssta.


Allvarligt talat. Jag garvar mest som en häst åt Kjelle men jag undrar också: Vad är det med mannen? Har han gått och fått en livskris? Har han supit skallen i bitar och bedövat stora delar av sin hjärna? Är han kåt på Carolina Gynning? Går han hem och kör en handtralla efter att han tryckt till unga snygga damer? Har han gått in i sin svinaroll Kaj i "Mäklarna"? Eller sexstrejkar hans fru? Ja, det är många frågor som uppstår när man läser om Bergqvist utspel.

"Jag vill bara få TV4 att sluta vilseleda människor, framför allt våra ungdomar och unga tjejer."

Det låter vackert. Men ska Kjell Bergkvist lära unga grabbar att det är okej att slänga ur sig gubbkåta kommentarer, i direktsändning, till en brud som valt att skaffa sillisar? Och nu kallar han Jan Scherman för "Gubbjävel". Det är självklart väldigt roligt när vuxna människor tar ut svängarna och tänjer på gränser men Kjelle verkar ha grava problem med sitt humör.

Andas Kjelle. Andas.

Jag dejtade en mas en gång

31746-265
Jag dettade en mas en gång. Han sjöng alltid vackra visor i mitt öra. När jag lämnat honom sjöng han:

§§§§§§§§§§

"Jag unnar dig ändå allt gott

Du ljuva ängel fin

Fastän du just från mig gått

Är du i hågen min "