Fjollor, fixade foxar och att lägga sig under kniven.

31746-254
Jag var på studiebesök igen. Som jag var ibland i glittriga världar där jag inte hörde hemma. Jag proppade i mig de fettiga snittarna så diskret som möjligt och ansträngde mig verkligen för att inte bälja i mig gratischampagnen på ölhävarvis. Det passade sig verkligen inte här.

Det var invigning för en ny restaurang och ett livstilmagasin som fantasilöst och passande nog hette just
Lifestyle. Lokalen var fylld av snygga, fixade tjejer med läppglans och välstrukna klänningar. Jag såg mig omkring, mest för att försöka lokalisera alla snygga män. Var var de? Där stod några Runar-kopior, där hängde några sliskiga kostym-slash-gym-typer. Uäks. När jag tittade efter kryllade det av snygga, fjolliga bögar. Jag var nästan på väg att ringa Karl och be honom kasta sig in i en taxi.

Zübeide kråmade sig en bit bort. Hon var snyggare än någonsin, defenitivt snyggare än på Robinson-ön i alla fall. Hon såg så fixad ut att jag i mitt stilla sinne undrade om hon lagt sig under kniven. Antagligen såg hon mina mina blickar eftersom hon sprang fram och skrek mitt namn så champagnen att nästan svalpade ur. Men guuuuuuuuuuuuud! Vad snygg du ä i hååååårrääääää! Exakt samma kommentar som förra gången i Götgatsbacken. Hon chittchattade frenetiskt om sin nya salong utan att jag fick en syl i vädret. Galen men betydligt trevligare än många andra av hennes jämlikar. Härlig faktiskt! En mingelfotograf gled fram och bad mig flytta mig åt sidan, jag väntade mig nästan att han skulle skrika -Ut ur bild! Zübeyde avfyrade vant ett älskvärt leende, ett sånt där som blir perfekt på ett fotografi. Jag gled vidare och försökte hitta min vän Cia.

Snygga Haddy Jallov som spelar Fatou i ”Säg att du älskar mig” vänslades med Musse från Rallasving medan Andreas såg sig uttråkat omkring i lokalen. Han är nog lika uttråkad som jag, tänkte jag och iakttog resten av samlingen.

Oj, där är en lång skäggman, hann jag tänka men ryggade snabbt tillbaka när jag såg att det var Tommy Körbergs son. Jaha. Porrigt.

Det visade sig snart att ALL sprit var gratis. ALL SPRIT? ALL? Det var nu jag andfått kastade mig till baren. Strawberry Daiquiri tack! Och en Mud Slide med vaniljglass och en… Fan, jag ska jobba i morgon hann jag tänka.

Martin Björk flackade med blicken och trippade runt som en osalig ande i lokalen. Hade Lena givit honom på moppo? Marie Plösjö såg ut som en man i profil, men så sant som det var sagt- kroppen var det inget fel på. DeDe snobbade sig som vanligt. Jag intervjuade henne i två timmar hennes hem för ett par år sedan men hon kände ändå inte igen mig. Bitch. Eller jag menar Whatever-talk to the hand! Det var ju så man skulle göra här.

När Sthlmfinest.se Alex Erwik gled fram och frågade om mitt sällskap Anna fortfarande jobbade på radion svarade hon att hon hade ett nytt projekt på gång, hon hade startat en mingelsida. Självklart ljög hon. Erwik tystnade och vred sig nervöst. Vad var detta? En ny konkurrent han inte hade någon aning om? Anna log mot honom och jag såg ner i backen. Försökte hålla mig för skratt. Den här världen är galen, tänkte jag och tog en sån fet slipprig klunk av Daiqirin att jag nästan satte i halsen.

Brolle Jr kastade sig om Annas hals och pratade gamla turnéminnen som det verkade, de hade nog blivit packade åtskilliga gånger tillsammans. Mini våldsminglade med effektiv finess för att alla gäster skulle känna sig välkomna. Kicken i Poodles slängde med håret, snackade gamla roddare och visade musklerna för vem som helst som ville se. Han jobbade stenhårt för att synas. Sockersöta Elin Lanto försökte se cool ut medan hon hängde på Niclas Rahms axel men det gick sådär. Vi hade jobbat ihop i 17 städer på turné förra sommaren, men ett litet sött vinkevink var det enda man var värd. Jaha. Skål och hejsan hoppsan! Jag begravde mig i min mobil-inkorg i stället och smsade till min kära väninna och älsklingstransa Paula. "Jag är gratistankad och packad en gata bort från dig."

Men Paula var inte sig själv idag och gjorde något jobbigt maskulint och seriöst i sitt påtvingade mansliv, så hon hade inte tid med mig och mina fylletankar.

Cia och jag babblade i all oändlighet. Hon är rarare än rarast, tänkte jag och såg fram emot att träffa henne fler gånger. När vi snavade ut genom ingången fick vi en påse fylld av magasin och smink. Gratis är grymt tyckte jag. Och hemma är bäst tyckte jag senare när jag äntligen ramlade innanför dörren och fick tvätta av mig mitt ansikte och kasta av mig de tighta kläderna och krascha i säng.


Kommentarer
Postat av: GH

Herregud var du är om dig och kring dig! Men mina (förutfattade?) meningar har besannats - alla i pölen känner alla. Och själv är man inte ens blöt om stortån. Men det är kul att titta ner i guldfisk-skålen med hjälp av ditt fina kalejdoskop, som vanligt. Tack.

2006-10-27 @ 11:19:06
Postat av: marla

"Känner igen" snarare än "känner" egentligen. Kul att du gillade texten!

2006-10-27 @ 14:37:51
Postat av: Alex Erwik

Först nog kommentera ditt inlägg. Anna sa att hon funderat på att börja jobba som mingel-fotograf och det gick knappast någon skälvning genom min kropp. Att en vuxen människa dessutom inte kan hålla sig till sanningen är ju snarare hennes problem.

2006-10-31 @ 20:30:17
Postat av: marla

Hej Erwik! Kul att du hittat hit och ännu roligare att du kommenterar, oavsett om du skälvde eller inte. Jag är helt neutral i den här frågan, jag iakttar och bloggar om det jag upplever. Fortsätt gärna läsa om intresse finns!

2006-10-31 @ 21:13:15
Postat av: Erwik

Jag läste mitt inlägg igen och insåg den något bittra tonen, det var ju aldrig meningen. Men gillar inte riktigt att bli felaktigt analyserad :-D

2006-11-01 @ 13:05:04
Postat av: marla

Bitter eller ej: felaktigt är fel ord. Jag skrev om hur jag upplevde situationen då det är omöjligt att skriva om hur du och andra upplever samma situation. I din blogg kan du skriva om hur du upplevde kvällen!

2006-11-01 @ 13:07:20
Postat av: GH

Tänk om fler som var med den kvällen kunde ge lite feedback - ha, vad kul!

2006-11-01 @ 13:21:42
Postat av: DeDe

Fick en blogg mejlad till mig: En tjej vid namn Maria kallat mig snobb och Bitch enbart för att jag inte kände igen henne när jag varit ute för länge sedan. När detta hände vet jag inte för jag har inte varit ute på väldigt länge. Men tydligen har hon vid något tillfälle intervjuat mig, för många år sedan.
"DeDe snobbade sig som vanligt. Jag intervjuade henne i två timmar hennes hem för ett par år sedan men hon kände ändå inte igen mig. Bitch. Eller jag menar Whatever-talk to the hand! Det var ju så man skulle göra här."
Om jag inte hälsar så kan det bero på tre saker.
1/ Jag har inte sett dig
2/ Jag känner inte igen dig
3/ Jag vill inte hälsa på dig för du har gjort något dumt
Jag har varken sett eller känt igen dig. Men enbart eftersom du verkar har tagit illa vid dig över att jag varken har sett eller hälsat på dig så tar jag mig tid att reda ut det här på din blogg där du själv skriver öppet.
Komsikt nog min nya singel B.I.T.C.H! Låten har ett budskap och kanske ska du lyssna på den?
Men min låt B.I.T.C.H är en akronym för: Being In Total Control of Herself.
Du menar dock den Svensk översättningen: satkäring; slyna {nedlåtande; vulgärt} (substantiv).
Snobb, kallas en person som snobbar, dvs med en fåfängt, överdrivet, eller elegant klädstil, en klädsnobb. Kan även gälla en person som skryter, eller stoltserar med sina intellektuella färdigheter, eller sin sociala ställning, en kultursnobb.
Ursprunget är ovisst. Somliga hävdar att ordet kommer från klasslistor i engelska internatskolor för överklassens barn, där man i en kolumn skrev vilken adelssläkt barnen tillhörde. När efterhand andra rika familjer började skicka sina barn dit skrev man helt enkelt s.nob. i denna kolumn, indikerande sine nobilitate. "S.nobbarna" påstås ha varit kända för att vilja kompensera sin enkla bakgrund med att klä sig dyrt, äta och dricka gott, samt att tala ett avancerat språk för att visa att de minsann tillhörde den fina kretsen i samhället.
Att du kallar mig snobb kan jag garva åt. Bitch - Ja, jag är in control of myself, men jag är ingen slyna! Men att du går ut i din blogg och kallar mig för fula ord säger mer om dig än om mig som du klankar ner på.
Maria, du har uppenbarligen tagit illa vid dig för att jag inte hälsade på dig. Men, jag har inte sett dig och ärligt så kan jag inte se någon jag inte känner igen. Men om du nu känner igen mig, varför tar du för givet att jag ska vara den som hälsar, varför hälsade inte du på mig. Hade du gjort det hade jag hälsat på dig trots att jag inte kände igen dig.
:)
Denise


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback