En agressiv spermadebatt tog fart

31746-691
"Insemination borde bli lagligt för singelkvinnor". Så skrev jag och debatten var igång. Läs alla upprörda men förvånansvärt sakliga inlägg 
här. Och fortsätt debatten nedan vid behov. Lite statlig sperma har väl ingen dött av. Ähum.

Kommentarer
Postat av: Skrot

Naturligtvis upprör det. Det handlar ju om den slutgiltiga, största makten av alla: reproduktionen.

Men intressant, dock: Visserligen tas rättighet vs gåva upp. Men var är jämställdhetsperspektivet?

Nu menar jag inte att män borde få insemineras... ähum.

Men borde vi inte lägga fokus på ensamstående mäns möjligheter att få adoptera befintliga barn innan vi anstränger oss för att ytterligare utöka möjligheter för enskilda kvinnor att tillverka nya?

Och alldeles oavsett: naturligtvis borde det i slutändan vara okej att insemineras oavsett civilstånd. Lika självklart som att notan för det hela ska hamna i perosnens egen inkorg, inte det allmänas.

Puss,

Skägglöse

2007-02-28 @ 11:57:15
Postat av: marla

Ja du älsklings-Skrotet, du lyfte upp diskussionen en division. Frågan om enskilda mäns rätt att adoptera är av en dum anledning en lika kontroversiell fråga som "singelkvinnoinseminations-frågan", om inte snäppet värre.

Personligen skulle jag hellre inseminera än adoptera. Dels av egoistiska själ, då jag vill bära barnet och se en biologisk avkomma växa upp men också för att det finns forskning på att adpopterade är överrepresenterade i självmords-statistiken och generellt uppfattas må sämre. Jag vet att skillnaden är ytterst liten och inte kan uppfattas som ett cementerat faktum. Men min minimala kunskap om adoptionbarn samt de egoistiska själen, är mina argument för varför jag hellre gör en insemination. Med pengar från egen ficka.

2007-02-28 @ 15:47:58
Postat av: Skrot

En annan grupp som är överrepresenterade i såväl självmords- som all annan misärstatistik är s k män.

Så när du inseminerar: Go XX.

Puss!

2007-02-28 @ 16:26:54
Postat av: marla

OM, tack. OM! :)

2007-02-28 @ 17:02:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback