Valium och Törnrosasömn

31746-228

Har ni upplev sorg någon gång, det där tomma onda i bröstet, saknad som aldrig försvinner och längtan och outalade ord som brinner, brinner kvar och frågor som aldrig fick svar, för att han rycktes bort fort och för snabbt, bara för att, ja varför?

När jag stampar och trampar och dagen flyter ihop med den andra och jag känner allt utom inget, ingen känsla av någonting, där man inte känner att man lever, bara lever på nåder, står kvar som förstenad, allena och långt ifrån alla andras vanligheter.

När man vill förlåta och gråta men när ögat bara blir blankt, för att ingen ska se, och när man vill svära, när det får brista eller bära, man vill skrika högt men bara menlösa ord letar sig ut.

När dekadensen som fanns en gång känns som fiktion och diligensen man trodde var på väg aldrig kom och ilskan man hört om förut kvävs av menlöshet och vet hut,när gråa dagar lägger sig som det tyngsta täcket över känslorna och du inte vet hur du mår för att du inte får och räddningen finns på armlängsavstånd dit du aldrig når och du vill bedöva dig och be någon beröva dig för att bli levande, igen och igen.

När du vill njuta av frasiga löv och promenera, skratta och bli hel, känna, skrika protestera, sluta spela spel, hoppa på knarrande golv och aldrig mer vill vända dig om och när du vill prata bland gamla kakelugnar, känna rastlöshetens piska, se träden viska, se blixtar från klara himlar och låta världens nöjen kasta sig över dig och shoppa nya saker, göra galna spektakel.

Du minns det knappt men de fanns där, dagarna när du proppades full av vitaminer och endorfiner i stället för Valium och Törnrosasömn, nu när allt sopats under mattan och någon sa till dig, du vännen glöm! Som den trista tråkmassans menlösa dagar där du är en av alla i ordningen som följer lagar. Ingen ser dig, ler mot dig och ger dig och ett djupt andetag blir till en ytlig andning, när du tittar efter lyckliga ögon men bara ser en hålögd blandning. När allt är tomt och torrt som i en ring, fyllt med en massa och ingenting.


Kommentarer
Postat av: Betty

Tack för att du är du...

2006-10-16 @ 15:36:08
Postat av: millish

X, gånger tusen.

2006-10-18 @ 16:41:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback