Bush a la morsan, bulgurbrudar och blåhåriga tanter

31746-237

Jag har alltid varit det, i själ och hjärta. Och svar ja, det behövs. Men måste det finnas sjuttiotio olika uppsättningar feministiska falanger för att nå ett mål som vi alla har gemensamt?


Bulgurbrudarna vill protestera med råttfärgade tofsar i armhålorna, bush a la morsan och ludna vrister. Femme-feministerna vill protestera mot bilden av den förtryckta kvinnan genom att kråma sig på barrikaderna med överdrivet mycket tyll i kjol, ros på kind och en helvetes massa sex appeal. Blåhåriga politikertanter vill ösa ur sig sin bitterhet och skylla alla missförhållanden i samhället på onda män.

Men måste man vara arg, se förjäklig ut, eller sluta sköta sin personliga hygien på grund av en politisk ståndpunkt?

Enligt mig krävs det ingen konstfackslook med noll make och för stora brillor för att visa att man är politiskt korrekt. Det behövs inga svettsamlande toffsar för att göra ett statement.

Det har gått för långt nu. Om en manlig chef anställer en snygg kvinna hamnar hennes utbildning och kompetens i skymundan för ogrundat skitsnack om att ”hon fick jobbet på grund av hennes utseende”.

Så snart en väninna blir dumpad ska vi kasta skit på hälften av jordens befolkning och tillsammans snyfta att ”män är svin” och att ”han minsann är inte värd dig”.

De riktigt rabiata passar på att gasta att ”tillsammans ska vi krossa patriarkatet”. Porr ska totalförbjudas och höga ramaskrin hörs när den äldre manlige kollegan ger dig en några sekunders för lång blick i brösthöjd. Den skitnödiga moralpaniken är ett faktum.

Det är svårt att begå sexuella trakasserier på en frivillig. Nyp tillbaka, släng lite käft, gör vad som helst, men sluta se dig själv som ett hjälplöst offer. Det resulterar bara i att du trycks ännu längre ner i klick-klacksen.

På det mansdominerade företag du arbetar kanske du tycker att gubbarna scratchar varandras ryggar i bastun. So what? Strunta i försynta raspningsförsök och gör din egen pryl. Jobba på, ta för dig, sopa mattan. Vi kan inte skylla löneklyftor och mansdominans på diskriminerande manliga chefer, vi kan inte se oss själva som offer. Kräv din lön, tro på dig själv och framtiden är din.

Ny forskning säger att ”könet sitter i hjärnan”, att typisk kvinnliga/manliga egenskaper bestäms av den mängd manligt könshormon vi som foster blivit utsatta för under graviditeten. Skit samma, bara vi använder hjärnan över huvud taget!

Ilskan, svettoffsarna och bulgurvulvorna får vanliga medborgare att förkasta feminism. Drömmen är att vi alla kan smälta samman i en skön human gröt, garva åt varandras individualiteter och tillsammans sträva mot jämställdhet.

Män, kvinnor, machoboys, femmes, lesbos, butchar och arga tanter - Förena eder!     

(Konstigt. Nu blev jag plötsligt sugen på bulgur)

Kommentarer
Postat av: Ica

Älskar dig min sockertopp!

2006-10-19 @ 13:46:55
Postat av: marla

Love u to honey!

2006-10-19 @ 13:50:42
Postat av: GH

Ärligt, du skriver för j-a bra!!!

2006-10-19 @ 15:03:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback