När grabbar super till på grabbars vis

31746-288
Häromdagen hängde jag med en en gammal kursare. Vi drack stora koppar kaffe på Café Edenbourg i Gamla stan och bjöd på historier sen sist. Här är en av hans berättelser från firmafesten som urartade:

Tillställningen som bossen ordnat kändes som ett jäkla måndagsmöte. Här satt vi nu tillsammans, de flesta vred obekvämt på sig. I synnerhet de två duktiga 20-åriga praktikantbrudarna, de sipprade försiktigt på baggyinboxvinet.

Vi satt i en cirkel och lyssnade till chefens stämma. Tio stolar uppställda på linoliumgolvet i källarlokalen och en back bärsa i mitten. Trots att vi var killar i majoritet kändes fredagsöl och kontrabröl ljusår bort.  Chefen blev alltmer uppfylld av sig själv när han lade ut texten om de senaste satsningarna. Vi skulle ha sådär påtvingat trevligt men ingen fann något annat än jobb att prata om. De ordentliga praktikanttjejerna nickade intresserat men tackade snart för sig och lämnade lokalen. Det var nu festen började på allvar. Kvällen var fortfarande ung och någon haffade chefens kreditkort och sprang över till Bolaget och köpte 5 flak starköl.
 
Snart var den ene mer packad än den andre. En låg i soffan med halvslutna ögon och hinkade rödvin som till hälften sipprade ut på tröjan, en annan dansade med en av de tio stolar som nu låg omkullsparkade i lokalen. 

Några andra gnällde över att det fattades brudar på festen. Den som gnällde värst var 41-årige Johan som alltid snackade krogliv och plastiga flickor, trots att han var gift och skulle vara seriös med sin fru som ägde ett galleri och var en av de trevligaste kvinnorna i staden. Det tog bara en halvtimme och vips så snavade två identiskt klädda tuttlisor in. De var 18-åriga blonda läppglansbrudar och båda bar slitna Victoria Beckham Rock & Republic-jeans, cowboyhattar och ljusrosa toppar som smet åt över brösten.

-Dansa rå, dansa för fan!

Tjejerna kråmade smickrat på sig. De var här, mitt i city på coola Stureplan och creddiga grabbar ville ha dem.

Någon plockade fram firmans proffskamera och chefen raglade fram till den ena donnan som var hälfen så gammal som honom.

Han tog henne om midjan och tryckte sitt kön mot hennes skrev och hon slängde med håret. Alla iakttog dem med berusade ögon. Någon höjde musiken.

- Ni har för mycket kläder brudar, för mycket kläder!

Johan vrålade för att överrösta firmans nya Bang & Olufsen-stereo.Tjejerna ålade fnittrande av sig rosatopparna som profsiga strippor och Isak busvisslade förtjust. Fler slöt upp i porrdansen. Fotoblixtarna sköts av i takt till musiken och snart låg 18-åringarna på golvet i utmanande poser.

Nä fy fan..... Var kom de här brudarna ifrån? Och kolla på Johan, Sebastian, Fredrik, Gustav, Karl, Anton och Isak. De som var softa snubbar som alltid bara tog några öl och snackade klubbar, Super 8-filmer och synth och techno. Men i kväll, i med några droppar alk- och som förbytta...

Efter midnatt var alla aspackade. Karl kunde inte sluta kräkas och det gick inte att höra vad Gustav snackade om. Jag var den ende som fortfarande var obekvämt nykter. Jag halsade i mig ännu mer för att kväva olustkänslan.

Vi tog med oss 18-åringarna till Spy Bar, men ingen kom in. Trots att chefen viftade med de vita korten vägrade pointern släppa in de flesta av oss. Jag och Anton var de enda som lyckades se tillräckligt nyktra ut. Men när vakten upptäckte att Anton hade svårt att krypa upp för Spy Bar-trappan skickade de ut även honom. Jag tog ett varv runt men bestämde mig sen för att försöka hitta de andra.De hade förmodligen gått till någon annan krog. Men inte en enda svarade i telefonen. Fy fan... Jag drog hem.

Stämningen var olidligt stel och nervös på måndagsmorgonen. Ingen såg varandra i ögonen.

Ingen skämtade om hur fulla alla blivit, ingen ville minnas fredagen. Den här gången var det annorlunda. Det här med de halvnakna 18-åringarna var för skitigt för att snacka om. De insåg väl det nu.

Här satt de nu med svansen mellan benen och låtsades som om det aldrig hade hänt. Glöm det, tänkte jag och skrattade till för mig själv. Jag tankade in proffskamerans bilder i datorn, gjorde ett pinsamt montage med pikande bildtexter och skickade runt bilderna till hela gänget. Den ena bilden var mer osmaklig än den andra. Chefen stod i gränsle över  tjejerna. Isak hade handen på den ena tjejens bröst. Gustav porrdansade med händerna i sitt eget hår och tjejerna såg olustigt borta och fulla ut.

Ingen sa ett ord, ingen log. De blev bara ännu mer sammanbitna. Grabbar hade festat på grabbars vis.


__________________________________________________________________________________________

Kommentarer
Postat av: Cilla

Men gud, vilken bitterljuv historia! jag vet inte om jag ska skratta eller gråta faktiskt.

Postat av: marla

Cilla: Exakt så kände jag också då han berättade den!

2006-11-14 @ 07:29:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback