D A N K O

D A N K O J O N E S

Känslan sitter i. Danko var skitarg och det explosiva uppträdandet fick adrenalinet att bränna i tinningarna

Danko Jones aggressiva bitterhet i texter och framträdande, smittade av sig på publikhavet i Münchenbryggeriets lokaler. Själv kände jag hur pulsen steg när han spottade ur sig sina mest provokativa rader.
Visst, aningen pubertalt när Danko skrikande uppmanade hela publiken att ge honom fuckfingret för att "piss him off", vilket skulle resultera i att han skulle göra ett bättre framträdande och "kick some ass". Jävligt effektfullt dock, när man släppte garden och lät sig ryckas med. Då infann sig det där totala lyckoruset.
Monologerna mellan låtarna liknade en blandning av den amerikanske komikern Pablo Fransicos standupkomedi och medborgarrättskämpen Martin Luthers King mest laddade tal, och vissa stunder var stämningen sektliknande. Sammantaget fyndigt, elakt men jävligt roligt.
Nog för att jag aldrig tidigare lyssnat speciellt mycket på den här typen av musik och nog för att sångaren har grava hävdelsebehov ser ut som en uppblåst plutfisk, men jag gillade det.

Låtarna som spelades från nya plattan "Sleep Is The Enemy" var det som publiken gick igång på mest. Skivan som gjordes när Danko Jones var som mest förbannad och sviken av krossad kärlek. Även de mest luttrade mansgrisarna skulle reagera på vissa av de förnedrande textraderna där han kastar skit på hela kvinnosläktet. Men ärligt talat, orkar någon ens bry sig när alla vet hur krossad kärlek känns?

Danko. Jag trånar! Våra vägar möts igen.

__________________________________________________________________________________

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback