Castingen på Akademiska Sjukhuset i Uppsala

image920
Redaktionen har hittat hittat några snackiga, duktiga och roliga människor här under castingprocessen. De flesta jobbar på Akuten, men även på Onkologen, plus en del ambulansjukvårdare. Tyvärr är de flesta män, vilket är ett problem som nästan känns pinsamt klassiskt. Var är alla balla tjejer?

Vi presenterade några av de personer vi tyckte skulle passa in i programmet för kanalen och de gillade våra förslag. Från början var det ca hundra personer som ville vara med i dokumentärserien på TV3 som ska sändas fyra dagar i veckan i höst.  Av de ca hundra personerna har vi hittat runt tio pers som har det som krävs. De ska vara pratsamma, roliga, gilla att figurera framför kameran och gärna sticka ut och vara speciella på något sätt.  

Just nu letar vi efter mer personal på fler avdelningar, framför allt på Barnavdelningen, Kvinna och förlossning, neurokirurgin, kardiologen mm.  Vi behöver just nu:

- Främst flera kvinnor i alla åldrar, coola lite skarpa kvinnor.
- Personer med utländsk härkomst
- Helikopter o ambulans-förare
- En manlig snygg hjälte

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Verkar ju vara ett kanonuppdrag, att leta efter en manlig snygg hjälte... ser för mig hur jakten går till.

Men jag fattar inte riktigt, på sjukhus är det väl kvinnor, kvinnor och åter kvinnor man träffar? Är det så att de få män som finns där sticker ut såpass mycket att de uppfattas som roligare? Eller är det en särskild sorts män som väljer att jobba i vården? Inte som läkare alltså utan nedåt i hierarkierna. Eller blir det stora kollektivet i vården helt enkelt just ett tilltryckt grått kollektiv där ingen varken vill eller förmår sticka ut? Hm, väcker onekligen en del tankar...

Träffade för resten en ex-kollega till dig på en fest, han hade bara lovord att ösa. Och inte bara såna där allmänna slätstrukna, äh, du kanske har läst min blogg första maj eller så.

Postat av: marla

Missade din blogg 1:a maj!Roligt det där med kollegan trots att jag inte har en aning om vem det är. Om jag ska dra iväg en gissning så börjar namnet på P eller U.

Haha! Ja, det är jäkligt roligt att jobba med casting. Ett "problem" som uppstår är att alla tipsar om kollegor som de beundrar. Det vi märker är att det är karismatiska män med utstrålning och trevliga, glada kvinnor som beundras. Karismatiska män är intressanta att titta på. Kvinnor som bara är glada och trevliga är inte lika intressanta att titta på. Just nu söker vi främst en äldre väldigt erfaren och bestämd kvinna. Men det verkar varken som att det är den typen av kvinna som vill medverka, eller som någon annan tipsar om.'

I morgon åker vi dirket till sjukhuset och raggar folk! Då kanske det blir lättare.

2007-05-15 @ 16:38:55
URL: http://marla.blogg.se
Postat av: hunden

"Tyvärr är de flesta män, vilket är ett problem som nästan känns pinsamt klassiskt. Var är alla balla tjejer?"

De balla ställer inte upp på skit-tv för famedom. Resten sitter hemma och kollar realitysåpor på tv3.

2007-05-15 @ 22:51:34
URL: http://www.hundlivet.wordpress.com
Postat av: marla

Det är ju likadant i till exempel ståuppkomiker-svängen. Hur förklarar hunden det?

2007-05-15 @ 23:13:13
URL: http://marla.blogg.se
Postat av: hunden

Ståupp är ett genialiskt exempel på att det är idioterna av båda könen som når fame i Sverige.

Jag älskar förresten "glada och trevliga" kvinnor så hittar du någon som blir över på castingen kan du ge henne mitt nummer.

Å du... jag älskar faktiskt både dig, sjuksyrror och realitysåpor på tv3, kommer sitta klistrad.

2007-05-16 @ 04:39:37
URL: http://www.hundlivet.wordpress.com
Postat av: marla

8000 personer arbetar på Akadedemiska Sjukhuset. Flera hundra har hört av sig och vill vara med. 90 kom på intervju, 6 är intressanta. Lika många kvinnor som män sökte.

Hund: Nice! Då har vi saker att diskutera i höst.

2007-05-17 @ 02:22:33
URL: http://marla.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback