På Fredsgatan 12

31746-66

På Fredsgatan var det såhär:

Där vällde folken ut över de röda repen under den stjärnklara natten och vakterna spände sina välrakade käkar och musiken singlade runt omkring och basen dånade mörkt och galet.  

Ben pumpades och armar sträcktes och huvuden skakades och mångas ögon var röda och galna efter koks och amfetamin och spritdoften spreds överallt och in i mina näsborrar och lime och is och sockerdricka.

Flickornas broscher glittrade och sminket bättrades på och han drog handen genom håret och hon frågade efter en cigg och de gick och köpte öl tillsammans och utanför åkte och stannade taxibilarna igen och bussarna var borta och en och annan hemlös såg oss och där var ett medelålders par som inte kunde sova på nattpromenad som förfasades  och hus och kyrktorn speglade sig malligt i vattnet och statshuset fnös oberört och vist.

Väskor sparkades och ramlade över kanten och en flicka fick en armbågskick fast det var inte meningen och en pojke började skrika på en annan och en trejde gick emellan och sexton vakter slöt upp som arga pitbulls i en blodtörstig match och blåklädda människor kom och stoppade in dem i vita bilar med gula stripes och blåljuslampor och de hamnade i ett rum där ingen kunde höra dem skrika.

Sen tog det slut.


____________________________________________________________________________________________

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback