Los chaos marmelados

image713
För en tid sedan lät jag
marmeladerskan i mig komma fram. Jag uppmanade även mina bloggläsare att gå samma öde till mötes och locka fram marmelad-besten.

Smickrande nog tog en del uppmaningen på allvar och ställde sig vid spisen för att koka marla & millish-marmelad så det bara skvatt om det. Inte alla lyckades och ödmjuk som jag är, var jag inte sen att ta på mig skulden. 

Jag fick ett mail på myspace från en besviken och misslyckad marmeladerska:

----------------- Original Message -----------------
From:
Date: Mar 6, 2007 5:24 AM

god dag, god dag!
vet du. igår gjorde jag den läckra marmelad du frestade med på din blogg. det blev 1,5 liter ganska sur, pepprig saftsoppa med vad som såg ut som granbarr i.
vad gjorde jag för fel, mamma?

----------------- Original Message -----------------
From: marla a d fenomenala kamrater
Date: Mar 6, 2007 6:31 AM


Ahahaha! Nej är det sant? Men hörru din stackare.. För stark chili kanske? Man måste kanske smaka av den.. Jag hade så mycket som det står i vårt recept. 

Angående konsistensen: För lite socker! Koka om den och ös på, det är sockret som gör den kletig. Men ta inte för mycket då blir det kola. Man kan smaka av den precis som man gör med knäck. D v s doppa en sked i kallt vatten och se konsistensen när den kallnat. Man kan koka om marmelad hur många gånger som helst. Jag tror den kommer att bli svingod med massor med mer socker, det neutraliserar det sura och det starka. Det som var så jäkla gott sist!

Felåt! Känns nästan som mitt fel!
/marla

----------------- Original Message -----------------
From:
Date: Mar 6, 2007 7:24 AM

men du hjärtat, så länge man kan koka om är ju allt frid och fröjd! älskar saker som kan kokas om/redas på nytt/tvättas bort utan att behöva börja på ny kula. Vet du t ex att man kan göra det även med en majonnäs som skurit sig? svinenkelt, bara strila i ny stril och vispa vispa vispa.

här ska sockras och kokas och doppas och slukas.

fint tack hej


FORTSÄTTNING FÖLJER....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback