SPRITPENNAN

31746-417
Hej och välkommen till "Marlas livsförbättringskola":


Redskap: A4-ark, kulspets-penna, stor svart spritpenna och ett full-i-fan-jäklar-anacka-mood.

Steg 1: Ta ett papper, rita ett streck i mitten. Du får då två kolumner. Den enda kolumnen är dina livsplus. Den andra kolumnen är dina livsminus. I pluskolumnen skriver du alla saker du uppskattar i ditt liv, i minuskolumnen skriver du ner alla saker som suger hästballe. Du ska skriva ner materiella saker som den flådiga lägenheten mitt i stan, men också människor i din närhet, kraschade relationer, händelser och känslor.

Om du vid rannsaknings-tillfället befinner dig ett mentalt mörker och har en längtan efter att puckla på din irriterande granne eller skära upp dina handleder, kommer listan med livsminus bli otrevligt lång. Mår du förhållandevis bra och känner lyckan spira i ditt bröst och ser roligheter bakom varje hörn, kommer listan med livsplus bli sådär trevligt fullproppad med bra saker. Det viktiga är att du är ärlig med dig själv.

Steg 2: Det är nu dags att börja stryka livsminus efter livsminus, det vill säga de saker som du verkligen kan göra något åt. Du kommer snart att inse att det är väldigt många saker som går att förändra. Exempelvis kan du stryka ett fett streck över den där jobbiga kvällskursen som bara ger dig ångest. Du kan också stryka ett streck över din ungdomskärlek som du haft en näst intill sjuklig hangup på de senaste femton åren samt den där resan till Åre med dina feta bråkiga fastrar som du bävar över. Med mera. Med Mycket Mera!

Steg 3: Nu ska du göra verklighet av de feta svarta strecken. Börja se dig om efter ett nytt jobb, ta ett snack med din käresta som i stället för att verkligen SE dig spelar
multipoker hälften av den tid ni ses. Eller ring din morbror och gör upp om den där skulden som tyngt dig det senaste året. Be också de människor som drar ner dig, dra åt helskotta. De som kritiserar dig och faktiskt, trots att de påstår sig vara dina vänner, får dig att må sämre. Om du bävar för konflikter slutar du att svara i telefon när de ringer, hittar på fjöliga ursäkter till varför du inte kan ses eller begrav dig i jobb så att du verkligen har en reell ursäkt till ditt nya asociala jag.

Steg 4: Ta dig en ordentlig titt på listan. Du kommer att märka att den långa listan på livsminus består av väldigt många svarta streck, men att det finns livsminus som du inte kan göra ett skit åt. Det är livsminus som du måste lära dig att acceptera och leva med. Det fina med kråksången är att dina bestående livsminus efter "marlas livsförbättringskola" antagligen är färre än livsplusen i kolumnen bredvid.

Steg 5: Känn efter. Hur mår du nu?

Trevlig, lycklig helg på er!

Puss och puss från marla

Kommentarer
Postat av: Sara

Vilket bra tips! Det ska jag göra!!

2006-12-15 @ 14:57:27
Postat av: Aderik

Eller kan man fixa till ett blandband över 2006 för att se hur man mått. Lite mindre ångest än minuslistan kanske...

2006-12-15 @ 15:30:03
Postat av: marla

Ingen dum idé det heller Aderik! Men ångesten är väl en del av förändringen.

2006-12-15 @ 15:52:13
Postat av: anna-maria

Men jag gör ju så där jämt! Inte på papper utan mest i huvudet. Brukar inte funka alls bra. Fast din grej med en stor fetetuschpenna kanske gör skillnaden. Borde prova bara för att känna känslan av att få kladda över ett visst namn. Måste ses snart.
Kram

2006-12-16 @ 02:44:08
Postat av: marla

Jag tror att det blir för rörigt om man inte sätter sig ner och verkligen rannsakar sig själv. Jag har en spritpenna du kan låna Anna-Maria! På onsdag ses vi. Puss!

2006-12-16 @ 03:59:31
Postat av: GH

Oj oj, vad seriöst. På ett positivt sätt alltså.

2006-12-18 @ 10:33:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback